Pilaako VPS rovaniemeläisten unelman piikkipaikasta?

Pohjoisen ylpeydellä RoPS:lla on iso mahdollisuus sunnuntaina, kun joukkue voi siirtyä sarjakärkeen. Sarjapaikasta taisteleva VPS ei tule kuitenkaan luovuttamaan pisteitä helpolla. Lähtökohdat kamppailuun ovat kuitenkin hyvin selkeät.

RoPS kukisti edellisessä ottelussaan kotikentällään HJK:n ja pelasi hurmiossa. Edellisestä 15 ottelustaan rovaniemeläiset ovat hävinneet ainoastaan yhden, kun taas voittoja on kertynyt 11 ja tasapelejä kolme. Joukkue on tällä hetkellä sarjan kuumin ja ehdottomasti sarjan suurimpia positiivisia yllättäjiä.

VPS:n kausi on ollut täysin päinvastainen. Viimeisestä 15 ottelusta joukkue on voittanut vain kaksi, kun taas tappioita on tullut peräti kymmenen. Vaasalaiset saalistivat kauden ensimmäisen voiton vasta kymmenennessä ottelussa, jota seurasi tasapeli sekä uusi voitto. Kurssi näytti kääntyneen, mutta toisin kävi. Nyt alla on jälleen kuusi voitotonta ottelua. Joukkue on sarjan jumbona kuusi pistettä FC KTP:tä perässä, mutta kaksi peliä vähemmän pelanneena.

VPS ei ole ollut sijoituksestaan huolimatta mikään heittopussi kuluvalla kaudella. 11 tappiosta peräti yhdeksän on tullut vain maalin erolla. Ainoastaan HIFK sekä SJK ovat voittaneet vaasalaiset kahdella maalilla. Kotikentällään vaasalaiset ovat hävinneet kahdeksasta ottelustaan ainoastaan neljä, kun taas vieraissa on ollut huomattavasti vaikeampaa. Kahdeksasta matkapelistä on kertynyt vain yksi piste.

Hyvin sujuneen viime kauden myötä VPS pääsi pelaamaan europelejä ruotsalaista AIK:ta vastaan. Ensimmäisessä osaottelussa vaasalaiset taistelivat 2-2 tasurin, mutta vieraissa tasoero tuli esiin ja AIK eteni jatkoon yhteismaalein 2-6. Vaasalaisten kuluvan kauden tärkein pelaaja Juho Mäkelä loukkaantui ensimmäisessä osaottelussa eikä ole pelikunnossa vielä sunnuntaina. 32-vuotias hyökkääjä on viimeistellyt 60% Vepsun kuluvan kauden maaleista. Vaasalaisilta on sunnuntaina loukkaantumisten takia sivussa myös Karl-Filip Eriksson, Steven Morrisey, Charles Bantanga, Cliffton Miheso sekä Mikko Viitikko.

VPS on taistellut varsinkin kotikentällään armotta eikä RoPS tule saamaan ilmaiseksi mitään. Rovaniemeläiset ovat kuitenkin todella kovassa iskussa, mistä on osoituksena huikea voitto Klubista. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla joukkue pelasi todella upeasti ja 2-0 puoliaikajohto oli täysin ansaittu.

Ensimmäisen kolmen hävityn ottelun monet tuomitsivat jo Juha Malisen ja vaativat jopa potkuja. Malinen kuitenkin tiivisti joukkueen pelaamista ja jätti turhan pallon kierrättämisen pois. Se on tuottanut tulosta.

Iso tekijä on ollut myös todella onnistuneet pelaajahankinnat ja Malinen on onnistunut raapimaan lähes jokaisesta pelaajasta parhaan mahdollisen hyödyn irti. Hyvä osoitus loistavasta hankinnasta on maalivahti Ricardo, jonka hankinnan eteen RoPS joutui Tomer Chencinskin loukkaannuttua juuri kauden alussa. Joukkue on hävinnyt vain yhden ottelun brasilialaisen oltua maalilla eikä hän ole päästänyt missään ottelussa yhtä maalia enempää. Se on toki osoitus myös rovaniemeläisten toimivasta puolustuspelistä, jota johtaa Faith Friday Obilor, jonka erinomaiset otteet ovat herättäneet muun muassa turkkilaisen Bursasporin kiinnostuksen. RoPS on todella tasapainoinen eikä heikkoa lenkkiä löydy, mikä tekee joukkueesta erittäin vaikeasti voitettavan.

VPS – RoPS pelataan Hietalahdessa kello 18.30 alkaen. Mikäli et pääse paikan päälle, niin kaikkia Veikkausliigan otteluita voi seurata tuttuun tapaan IS Extran kautta.

Kierroksen muut ottelut

18.30 FC Lahti – Ilves

18.30 IFK Mariehamn – FF Jaro

18.30 KuPS – FC Inter

18.30 SJK – HIFK