Pyry Kärkkäinen: ”Lahden ja HJK:n kohtaamiset aina kiihkeitä”

Jalkapallon Veikkausliigassa kolmantena oleva FC Lahti kohtaa torstaina kotikentällään sarjajohtaja HJK:n. Ottelu on Lahdelle elintärkeä, sillä se on tällä hetkellä neljä pistettä ottelun enemmän pelannutta sarjakakkosta SJK:ta jäljessä.

– Voittoa lähdemme ilman muuta hakemaan. Hopean saavuttamisen kannalta ei ole mitään muuta mahdollisuutta, FC Lahden luottomies Pyry Kärkkäinen sanoo.

Lahti pelasi maanantaina tiukan ottelun Kuopiossa Savon Sanomat Areenalla KuPS:n vieraana. Kovan sateen ja tuulen värittämä ottelu päättyi lopulta tasan 1-1.

– KuPS on hyvä joukkue, joten suhteellisen tyytyväinen olo jäi. Tasapeli oli minimitavoite, jotta rako takana tuleviin säilyi, Kärkkäinen sanoo.

FC Lahden viime aikojen vire ei ole ollut paras mahdollinen. Joukkue on pelannut neljä edellistä peliä tasan (MYPA, Inter, SJK, KuPS) ja hävisi sitä ennen Rovaniemen Palloseuralle kotonaan 3-4.

– MYPA-ottelun sössimme itse lopussa, ja SJK:kin oli voitettavissa. Emme ole saaneet tapettua pelejä, vaikka paikkoja on ollut. Lisäksi omissa on soinut liian helposti varsinkin erikoistilanteista, Kärkkäinen sanoo.

Hyökkäyspään tilannetta parantaa brasilialaisen maalitykin Rafaelin paluu viiden viikon sairasloman jälkeen. Rafael osui heti kymmenen minuutin kentällä olon jälkeen.

– Onneksi ”Rafu” palasi takaisin kentälle, se helpottaa tilannettamme paljon. Hän on kliininen viimeistelijä, jolla on ollut tänäkin vuonna iso rooli. On tärkeää saada mies HJK-peliin mukaan, Kärkkäinen sanoo.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Huhtikuussa Lahti voitti kotonaan 3-1, ja heinäkuun alussa pelattiin Helsingissä tasan 0-0. Lisätunnelmaa peliin luo se, että Lahden Kisapuiston valoremontti on valmis. Näin HJK-peli tulee olemaan ensimmäinen iltavalaistuksessa pelattava Veikkausliigaottelu legendaarisella stadionilla.

– HJK on tuttu joukkue, vaikka siellä joitain uusia pelaajia onkin. Tiukka peli on edessä, sillä Lahden ja Klubin kohtaamiset ovat aina kiihkeitä. Itselle lisälatausta tuo iltavalojen lisäksi se, että vastassa on entinen seurani, HJK:ta vuosina 2009-2010 edustanut Kärkkäinen sanoo.

FC Lahti-HJK torstaina 25.9. klo 18.30