Pystyykö ManU nappaamaan kauden avausvoittonsa?

Manchesterin mahtavat ovat voittaneet viimeksi sarjaottelun 6.5.2014. Tämän jälkeen muun muassa Arsenal on voittanut kaksi pokaalia. ManUn on pakko voittaa tänään kotikentällään QPR, jotta joukkueen uskottavuus ei kärsisi enempää ja tekisi se myös itseluottamuksellekin hyvää – eivätkä pisteetkään olisi pahasta. ManU on pystynyt nappaamaan vasta kaksi pistettä kolmesta ottelusta ja jopa QPR on sarjataulukossa manchesterilaisia yhden pisteen edellä.

Miten van Gaal asettaa uudet pelaajansa?

Kaksi tuskallisen pitkää viikkoa on vihdoin manchesterissa kulunut ja fanit pääsevät vihdoin näkemään uuden kultapoikansa, Monacosta hankitun, Falcaon. Falcaon tulon myötä on mielenkiintoista nähdä lähteekö joukkueen manageri Louis van Gaal muokkaamaan peliryhmitystään vai luottaako hän edelleen hataraan kolmen puolustajan linjaan. Neljän puolustuslinjaa tukee se ajatus, että tällöin Argentiinan maajoukkuepaidassa häikäissyt Angel Di Maria pääsisi lempipaikalleen laidalle ilman suurta puolustusvelvoitetta. Lisäksi puolustuslinjasta on tällä hetkellä poissa loukkaantumisten takia Chris Smalling ja Phil Jones, joten kahden topparin taktiikka Jonny Evansilla ja vihdoin peliluvan saaneella Marcos Rojolla olisi parempi vaihtoehto kuin, että nuori Tyler Blackett lyötäisiin avaukseen. Siirtoikkunan viime hetkillä Punaisiin paholaisiin liittynyt van Gaalin luottopelaaja Daley Blind aloittaa todennäköisesti vasemman laitapakin paikalla, kun Ashley Young on loukkaantunut ja Luke Shaw ei ole vielä 90 minuutin kunnossa. Van Gaalin mukaan Shawn ensiesiintyminen ManUssa on lähellä.

”Shaw is fit enough to play but not the whole game” – van Gaal, www.manutd.com

QPR:llä vaikea paikka

Lontoolaiset lähtevät otteluun selvänä altavastaajana, vaikka ovatkin sarjataulukossa ManUa edellä. Joukkue otti kauden avausvoittonsa edellisessä kamppailussa, kun Sunderland kaatui kotikentällä lukemin 1-0. Kokenut Rio Ferdinand palaa sunnuntaina takaisin vanhalle kotikentälleen ja paluu on varmasti tunteikas sillä manchesterilanen yleisö antaa varmasti raikuvat aplodit vanhalle luottotopparille. Joukkueen pelitapa Harry Redknappin alaisuudessa on se tuttu alemman keskikastin joukkueen taktiikka – bussi parkkiin ja toivotaan maaleja vastahyökkäyksistä sekä erikoistilanteista. Joukkue luottaa vahvaan topparipariin Ferdinand-Caulker, joka on ihan kelpo parivaljakko Valioliigatasolle. Hyökkäyksessä joukkue kaipaisi kipeästi kliinistä viimeistelijää, koska siirtoikkunan loppupuolella Redknapp myi ykköstykkinsä Loic Remyn Chelseaan.

Maajoukkuetauon aikana QPR:n suurin puheenaihe on ollut joukkueen FPP:n rikkominen ja siitä seuraavat mahdolliset sanktiot. Tarkempaa tietoa alta Fanivideoltamme.

Arvio:

Uskon, että ManU pystyy nappaamaan vihdoi ja viimein kauden avausvoittonsa vahvistuneen hyökkäyksensä ansiosta. QPR:n kannalta olisi tärkeää selvitä ensimmäinen puoliaika ilman takaiskuja, koska muuten ottelussa voi tulla rumat lukemat. Mitä pidemmälle ottelussa QPR pystyy pitämään maalinsa koskemattomana, sitä kovemmaksi manchesterilaisten paineet kasvavat. Veikkaan, että ManUn ketsuppipullo aukeaa ja he voittavat ottelun lopulta selvästi 4-1.

ManU-QPR klo 18.00, ottelun lähettää suorana MTV Sport.