RoPS julkaisee vielä kaksi pelaajahankintaa – ”Meille tulee maalintekijä”

Veikkausliigan viime kauden hopeajoukkue Rovaniemen Palloseura alkaa vihdoin saada lopullisen muotonsa, kun sarjan alkuun on enää vajaa kuukausi. Rovaniemeläisten joukkue on kokenut ison muodonmuutoksen, kun esimerkiksi Mostagh Yaghoubi, Friday Faith Obilor ja Eero Markkanen sanoivat hyvästit seuralle. Joukkueella on tällä hetkellä kasassa 16 pelaajasopimusta. Päävalmentaja Juha Malinen paljastaa Faneille-sivustolle, että vielä kaksi pelaajaa on varmuudella tulossa.

– Tänään julkaisemme yhden pelaajan ja lähiaikoina toisen. Lähtökohtaisesti testaamme aina tarkoin pelaajamme. Näiden kahden viimeisen pelaajan taso on jo tietyllä tapaa tiedossa. Meille on tulossa maalintekijä. Joukkue on melkeimpä sitten siinä. Lisäksi tarkkailemme parin paikallisen pelaajan tilannetta, Malinen kertoo. RoPS ilmoitti kuitenkin torstaina Twitterissä, että uusista pelaajista tiedotetaan vasta sitten, kun pelaajat ovat saapuneet maahan.

Vuoden 2016 joukkueen kasaaminen on ollut lappilaisille iso haaste, mutta valmentajan mukaan hätiköinneiltä on vältytty.

– Joukkueen rakentaminen on tehty rauhassa. Jopa tarkoituksella niin, ettei budjetista lähde euroja liian aikaisin. Olen käyttänyt nyt aikaa enemmän kuin koskaan kontaktointiin pelaajien etsinnässä. Tilanne ei ollut helppo, kun avauskokoonpanosta lähti 5-6 pelaajaa ja yhteensä joukkueen vaihtuvuus on ollut 13 pelaajaa, kolmatta kautta RoPS:aa valmentava Malinen miettii.

57-vuotias Malinen olisi silti ollut valmis luopumaan viime kauden maalikuningas Boris Kokosta, joka paukutti yhteensä 17 maalia sinipaidoille Veikkausliigassa. Hyökkääjä oli lähellä sopimusta sveitsiläiseen St. Galleniin, mutta siirto jäi toteutumatta.

– Olen jalkapallomies henkeen ja vereen. Ajattelen aina pelaajien etua ensisijaisesti. Minulla oli koko ajan peukut pystyssä, että hän olisi päässyt sinne. Se on vain suomalaisen jalkapallon etu, että pelaajat pääsevät maailmalle, Malinen toteaa.

Joukkueen riveissä jokerikortti

RoPS hankki tulivoimaa lisää Kokon rinnalle, kun se värväsi ghanalaisen Ransford Osein riveihinsä.

25-vuotias hyökkääjä on ollut urallaan muun muassa Maccabi Haifan, Twenten ja Granadan organisaatioissa. Osei voitti Ghanan paidassa vuonna 2009 alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa kultaa. Myös alle 20-vuotiaiden Afrikan-mestaruuskilpailuissa tuli samaisena vuonna kultaa, jonka lisäksi Osei vei turnauksen maalikuninkuuden nimiinsä.

– Mielestäni hän on koko talven mielenkiintoisimpia hankintoja Suomessa. Hän on lähtökohtaisesti parempi kuin, mitä meidän budjeteilla osattiin toivoa. Hänellä on taustalla isoja eurooppalaisia seuroja, mutta todellinen läpimurto on vielä tekemättä. Hän on älyttömän fiksu ja urheilullinen ja lisäksi hän tekee asiat todella huolellisesti.

Talven pakkaset ovat toki olleet ghanalaiselle uutta, mutta Malisen mukaan asiaan löytyi helppo ratkaisu.

– Hommasimme kaikille toppatakit, joilla pärjää, valmentaja naurahtaa.

KUVA: AOP

Edit: Lisätty tarkennus, että R0PS tiedottaa uusista pelaajista vasta sitten, kun he ovat saapuneet maahan.