Saksa – Portugali klo 19.00

Kautta aikain MM-kisojen kolmanneksi menestynein maa Saksa saa tänään vastaansa Cristiano Ronaldon johtaman Portugalin.

Asetelma

Saksa on tunnettu kestomenestyjä jalkapallon MM-kisoissa. Sillä on peräti 11 (3-4-4) mitalia kisoista, joka on määrässä mitattuna eniten kaikista maista. Brasilia (5) ja Italia (4) ovat maratontaulukossa Saksalaisten edellä voitettujen kultamitalien ansioista. Portugalilla taas on vain yksi MM-mitali, joka tuli vuoden 1966 Englannin kisoissa, kun lusitaanit sijoittuivat kolmanneksi. Ottelu pelataan Arena Fonte Nova stadionilla Salvadorissa, jonne on luvattu lähes +30 ja ilmankosteus saattaa olla jopa 80%, joten haastavat olosuhteet ovat pelaajilla edessä.

Saksa

Saksa pelaa historiallisen 100. MM-kisaottelunsa Portugalia vastaan ja on ensimmäinen joukkue joka yltää pelatuissa otteluissa kolmenumeroisille. 100:sta pelaamastaan ottelusta Die Mannschaft on voittanut 60, pelannut 19 tasan ja hävinnyt 20 kamppailua. Saksan matka kisoihin on ollut haastava ja sen avainpelaajat ovat kokeneet ikäviä loukkaantumisia. Viimeisimpänä Joachim Löwin ryhmän joutui jättämään loistavan kauden Dortmudissa pelannut Marco Reus. Reusin paikan vasemmalla laidalla ottaa todennäköisesti Arsenalin Lukas Podolski, joka on pelannut jo 114 maaottelua tehden niissä mukavat 47 maalia. Löw luottaa tuttuun 4-2-3-1 taktiikkaansa, jossa piikissä pelaa neljännet MM-kisat aloittava Miroslav Klose. Klose on vain maalin päässä MM-kisojen kaikkien aikojen maalikuningas Brasilian Ronaldosta, joten saksalaisella on mahdollisuus tehdä Brasiliassa historiaa. Saksalaiset ilmoittivat pelin alla, että he tulevat voittamaan ottelun koomasta juuri heränneelle formula legenda Michael Schumacherille.

Saksa

Portugali

Jatkokarsintojen kautta tiensä MM-kisoihin selvittäneen Portugalin suurin kysymysmerkki on tietenkin pelaako Ronaldo vai ei? Maailman paras on kärsinyt loukkaantumisista kisojen alla ja hänen pelaamisensa on epävarmaa. Jos Ronaldo on katsomossa, miten se vaikuttaa joukkueeseen niin taktisesti kuin henkisesti? Uskaltaako joukkueen valmentaja Paulo Bento riskeerata Ronaldon avaukseen heti Saksaa vastaan vai säästelläkö kultapoikaa Ghana ja Yhdysvallat peliin, toisaalta Ronaldo on ollut hieman jäissä MM-kisossa iskien vain kaksi maalia kahdessa edellisessä turnauksessa. Kärjessä lusitaaneilla aloittaa todennäköisesti Besiktasia edustava Helder Postiga, joka on tehnyt pelaamissaan 66 maaottelussa mukavat 27 maalia. Hän ei ole kuitenkaan mikään Nuno Gomes ja Ronaldolle maalinteossa tukea toivotaan enemmän oikean laidan vikkelä kinttuiselta Nanilta, jonka tämä kausi meni lähinnä Manchester Unitedin penkkiä lämmittäessä. Puolustus Portugalilla on rautaa, kun möröt Bruno Alves ja Pepe pitävät huolen siitä, ettei vastustajan hyökkääjillä ole lusitaanien puolustuspäässä mukavat oltavat.

Portugali

Pelin kulku

Paljon riippuu pelaako Ronaldo vai ei. Joka tapauksessa Portugali tulee luottamaan nopeisiin vastahyökkäyksiin, jotka kulkevat paljon laitojen kautta. Saksalaiset tulevat hallitsemaan palloa ja haluavat pelata sitä maata pitkin. Miten Saksan kokemat vasen puolustaja Erik Durm pärjää juoksuvoimaista Nania vastaan? 22 -vuotias Durm on pelannut vasta yhden maaottelun ja hän joutuu heti hurjaan paikkaan saksalaisten avaukseen joukkuekaveri Marcel Schmelzerin loukkaantumisen takia.

“Tämä on erittäin mielenkiintoinen peli, yksi alkulohkovaiheen mielenkiintoisimmista otteluista. Yksi Saksan suosikkipelaajistani, Reus, putosi pois ja se on harmi. Hän ei ole ison egon pelaaja vaan tappelija, joka tekee myös maaleja. Mutta Saksan materiaali on niin kova, että he pystyvät korvaamaan Reusin 85 prosenttisesti ja Saksan materiaali jyrää myös Portugalin. Ronaldo on ollut vähän epäkunnossa, mutta jos hän on löytänyt vireen, Portugalilla on mahdollisuudet. Portugalilta vaatisi täydellistä onnistumista Saksan voittaminen, kun taas Saksa ei taas sellaista voittaakseen tarvitse.” -Timo Furuholm, Huuhkajat

Veikkaus

Vastoin kisojen kaavaa veikkaamme, että ottelusta tulee vähämaalinen. Veikataan ottelun lopputulokseksi 1-0 tai 1-1. Saksan Klose janoaa ennätystä, joten hän osuu heti ensimmäisessä ottelussa. Portugalilla on vaaralliset erikoistilanteet ja Pepe tai Bruno Alves voi hyvinkin käydä pukkaamassa lusitaaneille tärkeän avausmaalin. Pistetään lapulle jokatapauksessa alle 2,5 maalia kertoimella 2,15.

saksaportugali

 

 

Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus Betssonin vedonlyöntiin tästä.