Serie A:ssa mielenkiintoinen 15. kierros

Serie A:n 15. kierros tarjoaa jälleen kerran huippuviihdettä kaikille italialaisen huippujalkapalloilun ystäville. Suurin yksittäinen ottelu on kahden suurseuran AC Milanin ja Napolin välinen mittelö, mutta tarjolla on myös monta muuta kärkijoukkueiden välistä mielenkiintoista kamppailua.

Palermo-Sassuolo lauantai klo 19.00

Viikonlopun ensimmäisessä kamppailussa kohtaavat kaksi kovavireistä keskikastin joukkuetta. Palermo ja Sassuolo purjehtivat kumpainenkin mukavassa tappiottomien otteluiden putkessa ja joukkueet näyttävät vakiinnuttaneen sarjasijoituksensa turvalliseen keskikastiin. Ottelun kotijoukkue Palermo aloitti kautensa heikosti, mutta potku-uhan alle joutunut päävalmentaja Giuseppe ”Peppe” Iachini on viime aikojen hyvillä otteilla pelastanut oman työpaikkansa. Varsinkin 21-vuotias argentiinalainen ”uusi Sergio AgueroPaulo Dybala on kerännyt viime aikoina suuria otsikoita ja noussut mm. Roman, Arsenalin ja Real Madridin ostoslistalle.

Vierasjoukkue Sassuolo on tällä kaudella saanut tukittua viime kaudella jatkuvasti vuotaneen puolustuksensa. Tällä kaudella omiin on mennyt vasta 18 maalia, joista peräti seitsemän tuli Interin vieraana 7-0 murskatappioon päättyneessä nöyryytyksessä. Joukkue on pelannut kokonaisvaltaisesti erinomaisesti ja yltiöhyökkäävän jalkapallon ystävänä tunnetuksi tullut päävalmentaja Eusebio Di Francesco on vihdoin hyväksynyt realiteetit ja alkanut peluuttamaan joukkuetta sen materiaalille paremmin sopivalla tavalla. Juventuksesta Sassuoloon siirtynyt hyökkääjä Simone Zaza on noussut mukaan Antonio Conten maajoukkuerinkiin ja komean parran omaava kärkimies on pelannut erinomaisen alkukauden. Viime kauden kohukärki Domenico Berardi vaeltelee varjojen mailla, mutta Zazan erinomaiset otteet ovat mahdollistaneet Sassuolon kuuden ottelun tappiottoman putken. Kumpikin joukkue pelaa viihdyttävää jalkapalloa, joten ottelusta on odotettavissa katsojaystävällistä futista. Kovana kotijoukkueena tunnettu Palermo on pienoinen ennakkosuosikki, mutta Sassuolo pystyy onnistuessaan pistämään pinkkipaidat todella koville.

Paulo Dybala on syyskauden kohupelaaja numero yksi. (Getty)

Paulo Dybala on syyskauden kohupelaaja numero yksi. (Getty)

Lazio-Atalanta, lauantai klo 21.45

Lauantai-illan myöhäiskamppailussa vastakkain asettuvat kaksi alkukauden suurta alisuorittajaa. Kotijoukkue Lazio majailee sarjataulukossa kuudennella sijalla, mutta joukkueen viime aikojen otteet eivät ole antaneet syytä hurraahuudoille. Lazio voitti edellisellä kierroksella kriisijoukkue Parman, mutta muuten marraskuu oli Rooman kakkosjoukkueella voitoton. Taivaansiniset ovat kärsineet koko kauden ajan pahoista loukkaantumisista, ja tälläkin hetkellä useampi Lazion avainpelaajista seuraa ottelua katsomon puolelta. Italialaislehdistön mukaan joukkueen harjoituksissa on myös tapeltu, mikä kertoo karua kieltään joukkueen joukkuehengestä. Lazion tulevien viikkojen otteluohjelma on äärimmäisen vaikea, joten Atalantan on kaaduttava, mikäli Rooman kakkosjengi haluaa taistella tosissaan ensi vuoden europaikoista.

Vierasjoukkue Atalanta taisteli viime kaudella tosissaan europaikoista ja mielenkiintoisten hankintojen myötä odotukset tälle kaudella nousivat kannattajien keskuudessa koviksi. Kausi on ollut kuitenkin toistaiseksi pettymyksiä täynnä ja Bergamon ylpeys on romahtanut sarjataulukossa putoamisviivan tuntumaan. Atalanta ei ole onnistunut korvaamaan mitenkään Milaniin siirtynyttä avainpelaajaa Giacomo Bonaventuraa ja joukkueen hyökkäyspeli on ollut tällä kaudella suorastaan surkeaa. Joukkue on onnistunut maalinteossa toistaiseksi vain kahdeksaan otteeseen, mikä on auttamatta liian vähän Serie A:n tasoisessa sarjassa. Joukkue luo mukavasti maalipaikkoja, mutta toistaiseksi nimekkään kärjet German Denisin ja Rolando Bianchin johdolla ovat keskittyneet nallipyssyilyyn. Atalantan puolustus on kuitenkin pelannut varsin kelvollisesti, joten Laziota vastana tuskin tullaan näkemään kovin maalirikasta ottelua. Kotijoukkue Lazio on kahdesta huonosta joukkueesta vähemmän huono ja lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina.

 Juventus-Sampdoria sunnuntai klo 13.30, Viasat Xtra

Sunnuntain mielenkiintoisin kamppailu pelataan heti aamupäivästä sarjakärki Juventuksen kohdatessa tämän kauden suuryllättäjä Sampdorian. Kotijoukkue Juventus pelasi viime tiistaina tähänastisen kauden tärkeimmän ottelun Atleticoa vastaan ja maaliton tasapeli riitti viemään Torinon Vanhan Rouvan Mestareiden Liigassa kuudentoista parhaan joukkueen joukkoon. Juventus esiintyi ottelussa varovasti ja ei onnistunut yli 60% pallonhallinnasta huolimatta luomaan juurikaan vaarallisia maalipaikkoja. Joukkue dominoi kuitenkin jo neljättä vuotta putkeen Serie A:ta mielin määrin ja on matkalla jälleen kerran kohti uutta Italian mestaruutta. Joukkueen edellisestä kotitappiosta on aikaa yli vuosi, eikä mikään viittaa siihen, että putki tulisi katkeamaan lähitulevaisuudessa.

Vierasjoukkue Sampdoria on haistattanut allekirjoittaneelle ja monelle muulle asiantuntijalle pitkät pelaamalla tuloksellisesti ja pelillisesti täydellisyyttä hipovan alkukauden. Entisen suurpuolustaja Sinisa Mihajlovicin valmentama ”Doria” on hävinnyt tällä kaudella vain kerran ja on sarjassa tällä hetkellä komeasti neljäntenä heti rakkaan naapuriseuransa Genoan takana. Vielä viime kaudella intohimoisen Mihajlovicin valmentama Doria oli usein otteluissa ylilatautunut ja sortui turhan suureen varoitusten ja ulosajojen määrään. Tällä kaudella Sinisa tuntuu hieman rauhoittuneen ja aikuistuminen on näkynyt myös Sampiin peliesityksissä. Vekkuli seurapomo Massimo Ferrero kerää jatkuvasti otsikoita persoonallisella johtamistavallaan, mutta kentän puolella Dorian parhaat pelaajat ovat olleet Manolo Gabbiadini sekä Italian maajoukkuerinkiin noussut Roberto Soriano. Juventusta vastaan Doria joutuu kuitenkin kauden toistaiseksi suurimpaan testiinsä. Joukkue ei ole hävinnyt hetkeen, mutta mikään muu kuin Juventuksen kotivoitto olisi suuremman luokan yllätys sunnuntai alkupäivän huippukamppailusta.

Genoa-Roma sunnuntai klo 16.00, Viasat Xtra

Genova on noussut puolihuolimattomasti Italian tämän hetken jalkapallopääkaupungiksi, jos asia määritellään kaupunkien joukkueiden sarjasijoitusten mukaan. Jo mainitun Sampdorian ohella kaupungin toinen joukkue Genoa on pelannut täydellisyyttä hipovan alkukauden ollen tällä hetkellä suoraan UCL-paikkaan oikeuttavalla kolmannella sijalla sarjataulukossa. Kokeneen Gian Piero Gasperinin valmentama Genoa on ollut varsinkin kotikentällään kovassa vireessä, sillä niin Juventus kuin Milan ovat kaatuneet 1-0 lukemin Italian parhaalla stadionilla Luigi Ferrarisilla. Genoan vahvaan laitapelaamiseen nojaava pelitapa on toiminut hienosti ja uudeksi ykköskärjeksi Milanista hankittu Alessandro Matri on sopeutunut nopeasti uuteen joukkueeseensa. Varsinkin viime kaudella haparoiden esiintynyt puolustus on toiminut Gasperinin siirryttyä neljän puolustajan linjaan ja tällä kaudella omiin on mennyt keskimäärin hieman alle yksi maali per ottelu.

Vierasjoukkue Roma koki katkeran pettymyksen keskiviikon Mestareiden Liigan kotiottelussa Manchester Cityä vastaan. City oli tasaisessa ja viihdyttävässä ottelussa lopulta parempi lukemin 2-0 ja eteni kuudentoista parhaan joukkoon. Roman kohtaloksi jäi kolmossija ja tätä myöten Giallorossin pelit jatkuvat keväällä Eurooppa-liigan puolella. Roma on tuloksellisesti kelvollisessa vireessä, vaikka joukkueen peliesitykset eivät ole vakuuttaneet hyvin menneen alkukauden jälkeen. Varsinkin Roman puolustus on esiintynyt viime aikoina suorastaan surkeasti, mutta Roma-kannattajien onneksi joukkueen hyökkäyspeli on ollut tehokasti ja Roma on onnistunut välttämään tappiot, vaikka kahdessa edellisessä ottelussa omiin on mennyt yhteensä neljä maalia. Genoa on yksi sarjan parhaista kotijoukkueista intohimoisen kotiyleisönsä edessä ja Roman motivaatio katkeran City-ottelun jälkeen on pienoinen kysymysmerkki. Tasapeli on omissa papereissani se todennäköisin lopputulos, mutta myöskään Genoan kotivoittoa ei voida pitää suuremman luokan yllätyksenä.

Parma-Cagliari sunnuntai klo 16.00

Parman ja Cagliarin ottelu ei ole kierroksen mediaseksikkäin yksittäinen matsi, mutta panosta tästä ottelusta ei puutu. Kotijoukkue Parma kärsii pahoista talousvaikeuksista, jotka ovat auttamatta heijastuneet myös joukkueen peliesityksiin. Kesällä Parmalta vietiin Eurooppa-liigan lohkovaihepaikka maksamattomien verojen vuoksi ja viime viikolla joukkueelta vähennettiin yksi piste maksamattomien palkkojen vuoksi. Myöskään kentällä Parma ei ole tarjonnut hirveästi ilonaiheita sen kannattajilleen. Viimeisestä 11 ottelusta turpaan on tullut kymmenen kertaa ja sijoitus sarjataulukon pohjalla tuntuu olevan tukeva. Varsinkin loukkaantumisista kärsinyt puolustus on vuotanut tällä kaudella kun seula, sillä omiin on mennyt selvästi koko sarjan eniten maaleja. Tähtipelaajat Antonio Cassanon johdolla ovat esiintyneet vaisusti ja purnanneet julkisesti medioissa myöhässä olevista palkoistaan. Juuri nyt Parma vaikuttaa ykkösputoajakandidaatilta – joukkueen pelaajamateriaali on huomattavasti nykyistä sarjasijoitusta parempi. Otteet kentällä eivät kuitenkaan ole antaneet viitteitä siitä, että kinkkukaupungin ylpeys nousisi loppukauden aikana taistelemaan tosissaan sarjapaikkansa puolesta

Cagliari nimitti kesällä uudeksi päävalmentajakseen legendaarisen Zdenek Zemanin, joka on tullut tunnetuksi jääräpäisenä 4-3-3 pelitavan ystävänä. Zemanin joukkueet eivät tunnetusti juurikaan puolusta ja mies on itsekin todennut haluavansa peluuttaa aina koko sarjan viihdyttävintä jalkapalloa. Talousvaikeuksista kärsineen Cagliarin joukkue on yksi koko sarjan nimettömimmistä, joten etukäteen Zemanin ideologian sopiminen Cagliarin materiaaliin oli pienoinen kysymysmerkki. Sardiinian ylpeys aloitti kuitenkin kautensa varsin kelvollisesti, mutta viime aikoina vire on kääntynyt jyrkkään laskusuuntaan. Cagliarin edellinen voitto Serie A:sta on lokakuun loppupuolelta, jonka jälkeen joukkue on pelannut kuusi voitotonta ottelua putkeen. Zeman on koittanut jos jonkinlaista temppua joukkueen herättämiseksi, esimerkiksi edellisessä sarjaottelussa Chievoa vastaan mies suoritti erittäin harvinaisen triplavaihdon puoliajalla. Cagliari kuitenkin hävisi kuuden pisteen ottelun ja lähtee Parmaa vastaan tilanteesta, jossa sen on ehdottomasti vältettävä tappio. Parma on ollut toistaiseksi tällä kaudella niin surkea, että jopa heikkovireinen Cagliari lähtee kinkkukaupungin ylpeyttä vastaan selkeänä ennakkosuosikkina. Zemanista voi olla montaa mieltä, mutta hän osaa organisoida toimivan hyökkäyspelitavan, joka on myrkkyä Parman alokasmaisia virheitä tekevälle puolustukselle.

Udinese-Hellas Verona sunnuntai klo 16.00

Kotijoukkue Udinese voitti vaiherikkaiden edesottamusten jälkeen edellisellä kierroksella suurseura Interin lukemin 1-2. Voitto maistui erityisesti joukkueen nuorelle päävalmentajalle Andrea Stramaccionille, joka teki debyyttinsä Serie A:ssa juuri Interin valmentajana. Kaiken junnuvalmentajana voittanut ”Strama” ei ollut vielä valmis suurseuran paineiden keskellä, mutta Udinesen nuorella joukkueella hän on tehnyt toistaiseksi hyvää jälkeä. Antonio Di Natalen kaptenoima Koilis-Italian ylpeys on sarjataulukossa kahdeksantena, vaikka peliesitykset eivät vielä ole olleet ihan sitä, mitä joukkueelta voisi odottaa. Kapteeni ”Toto” Di Natale teki historiaa muutama viikko sitten nousemalla seitsemäntenä pelaajana 200. Serie A-maalin kerhoon. Udinesen pelit ovat olleet tällä kaudella kovin vähämaalisia, sillä joukkueen hyökkäyspeli Di Natalen komeista maaleista huolimatta ei ole toiminut Stramaccionin haluamalla tavalla. Toisaalta Udinese puolustaa hyvin ja on ollut erittäin vaikeasti voitettava joukkue varsinkin kotikentällään Udinessa.

Viime kaudella rytinällä Serie A:han palannut Hellas Verona ei ole onnistunut jatkamaan viime kauden tehokasta menoaan. Tällä hetkellä sarjasijoitus on 15. ja joukkueen edellisestä voitosta on aikaa jo yli kaksi kuukautta. Varsinkin joukkueen puolustuspeli on ollut surkeaa, eikä Luca Tonin tähdittämä hyökkäysosasto ole myöskään loistanut viime kauden lailla. Varsinkin Romaan kovalla siirtosummalla siirtynyt Juan Iturbe on osoittautunut korvaamattomaksi, sillä Hellaksella ei ole vastaavan pelaajatyypin korvaajaa vikkeläkinttuiselle argentiinalaiselle. Päävalmentaja Andrea Mandrolini operoi juuri nyt suurten paineiden alla, sillä kahdeksan voitottoman ottelun putki on pitkä jopa Hellaksen tapaiselle alemman keskikastin seuralle. Viime viikonloppuna joukkue pelasi hyvin Sampdoriaa vastaan, mutta Rafa Marquezin punainen käänsi ottelun genovalaisille. Udinesea vastaan joukkue tuskin tulee katkaisemaan murheellista putkeaan, sillä kotijoukkueen vire ja pelillinen ilme on huomattavasti Veronaa parempi. Ottelun kohokohta on nähdä kaksi suurta italialaista kärkimiestä Luca Toni ja Antonio Di Natale vastakkain todennäköisesti viimeistä kertaa.

Cesena-Fiorentina sunnuntai klo 19.00

Cesenasta tuli viime viikolla tämän kauden kolmas Serie A-joukkue, joka antoi potkut päävalmentajalleen. Cesena arvioitiin ennen kauden alkua putoamiskamppailuun, eikä joukkue ole pystynyt tällä kaudella venymään. Joukkue on voittanut toistaiseksi vain yhden ottelun ja pisteitä on kasassa Parman jälkeen koko sarjan toiseksi vähiten. Cesena päästää paljon maaleja, eikä toisaalta myöskään hyökkäys toimi mitenkään mainittavan hyvin. Cesenan paras maalintekijä on keskikentän pelinrakentaja Gregoire Defrel, mikä kertoo enemmän joukkueen hyökkääjien ongelmista kun ranskalaisen hyvyydestä. Kolmen kuukauden voitoton putki varmasti painaa paljon varsinkin pääkopassa, joten ensimmäistä otteluaan valmentavalla kokeneella Domenico Di Carlolla on edessään käytännössä mahdoton tehtävä putoamisen välttämisessä.

Vicenzo Montellan valmentama Fiorentina on pikku hiljaa löytämässä virettään. Alkukausi meni lukuisten avainpelaajien loukkaantumisten kanssa painiessa, mutta viime viikkojen aikana pahin kurimus on näyttänyt olevan vihdoin ohi ja Montella on saanut peluuttaa lähes kaikkia joukkueen avainpelaajia samaan aikaan kentällä. Fiorentinan suurimmat ongelmat ovat maalinteossa, sillä 14 ottelussa on syntynyt vain 16 maalia. Varsinkin loukkaantumisten riivaama superkärki Mario Gomez on joutunut puolustelemaan julkisesti tehottomuuttaan, sillä kovin odotuksin Firenzeen saapunut mies on ollut toistaiseksi valtava pettymyt liilapaidoissa. Fiorentinan puolustuspeli toimi kuitenkin hyvin ja esimerkiksi viime viikonlopun kotiottelussa Juventusta vastaan Viola onnistui riisumaan torinolaiset täysin aseista. Cesenaa vastaan Montellan joukkueelle kelpaa vain ja ainoastaan voitto. Valmentajavaihdos saattaa antaa Cesenalle pientä lisäboostia, mutta mikään muu tulos kuin vierasvoitto olisi iso yllätys.

AC Milan-Napoli sunnuntai klo 21.45

Sunnuntain kimaran päättää huippuottelu kahden suurseuran välillä. Kotijoukkue AC Milan antoi sekavien tapahtumien jälkeen viime kauden jälkeen potkut pelaajalegenda Clarence Seedorfille ja nimitti uudeksi luotsikseen vielä legendaarisemman kaverin; Pippo Inzaghin. Olemattomalla kokemuksella suoraan parrasvaloihin marssineen Inzaghin aikakausi on alkanut takkuillen, sillä Milanin esitykset ovat vaihdelleet radikaalisti ottelujen välillä. Viime viikonloppuna joukkue hävisi vieraissa kovavireiselle Genoalle. Tulos ei jättänyt mitään jossiteltavaa, sillä Milan oli selkeästi kentän huonoin joukkue. Toisaalta edellisessä kotiottelussa Udinesea vastaan Milan oli oikeasti hyvä ja viihdyttävä joukkue. Hyökkäyksestä puuttuu edelleen selkeä ykköskärki, mutta joukkue on tehnyt maaleja alkukauden aikana riittävällä tahdilla. Ongelmat ovat enemmän puolustuksessa, jonne Inzaghi ei ole vielä löytänyt selkeää ykkösnelikkoa. Daniele Bonera aiheuttaa jokaisessa pelaamassaan ottelussa ainakin yhden vaarallisen maalipaikan vastustajalle, joten kaikkien Milanin ystävien kannattaa toivoa miehen aloittavan ottelu vaihtopenkin puolelta.

Rafa Benitez on keikkunut koko tämän kauden löysässä hirressä, sillä Napoli hävisi syksyllä ratkaisevan Mestareiden Liigan otteluparin Athletic Bilbaolle ja joutui tyytymään paikkaan Eurooppa-liigan lohkovaiheessa. Putoaminen UCL-peleistä oli iso shokki varsinkin seurapomo Aurelio De Laurentiisille, jonka ambiitiot ovat vahvasti suuntautuneet kansainvälisiin otteluihin. Napolin tämän kauden joukkue ei muutenkaan vakuuta. Kriisiä on ilmassa, sillä viime kierroksella kotiyleisö buuasi seuralegenda Marek Hamsikille tämän tultua vaihtoon heikosti menneen ottelun tuoksinnassa. Hamsik on ollut toista kautta putkeen kaukana omasta huipputasostaan, mutta mies reagoi vahvasti kannattajien mielenilmaukseen ja ilmoitti harkitsevansa siirtoa pois Napolista jo tammikuussa. Hamsik ei ole Napolin ainoa ongelmakohta, sillä joukkue on pupeltanut toista kautta putkeen aivan liikaa helppoja otteluita tasapeliksi. Edellisestä kuudesta ottelusta peräti neljä on päättynyt pistejakoon. Nöyryyttäväksi asian tekee se, että Napoli on kohdannut kotonaan Cagliarin ja Empolin tasoisia alemman keskikastin joukkueita huonolla menestyksellä. Etelä-Italian ylpeys on ollut kuitenkin perinteisesti parhaimmillaan kovia vastustajia vastaan, joten sunnuntai-illan huipentumassa voi käydä aivan mitä tahansa. Kumpikin joukkue on esiintynyt niin ailahtelevasti, etten uskalla lähteä veikkaamaan mitään lopputulosta. Varmaa on kuitenkin se, että ottelussa tulee sattumaan ja tapahtumaan paljon, sillä puolustaminen ei kuulu kummankaan joukkueen vahvuuksiin.

Empoli-Torino maanantai klo 20.00

Poikkeuksellisesti kahdeksalta pelattavassa maanantai-illan ensimmäisessä kamppailussa kohtaavat kaksi alemman keskikastin joukkuetta. Sarjanousija Empoli on pelannut odotuksiin nähden hienon alkukauden ja tämän hetkinen sarjasijoitus 13. on paljon parempi, kun kukaan asiantuntija osasi odottaa ennen kauden alkamista. Empoli on puhtaasti materiaaleja vertaillessa koko sarjan heikoin joukkue, mutta se on onnistunut välttämään tappion monessa tasaisessa ottelussa. Empoli on erittäin fyysinen joukkue ja yksi koko sarjan vaarallisimmista jengeistä erikoistilanteissa. Paljon kertoo se, että joukkueen paras maalintekijä on toppari. Kokenut kärkikaksikko Massimo Maccarone-Francesco Tavano ei pienistä hetkahda ja varsinkin ensinnä mainittu on ollut kovassa vireessä paukutellen kelvolliset 2+5 tehot alkukauden sarjaotteluissa.

Torinon kausi on ollut erittäin vaikea. Joukkueen hyökkäys ei ole toiminut alkukaudella ja ”Toro” on valahtanut erinomaisen viime kauden jälkeen akuuttiin putoamiskamppailuun. Torino on kuitenkin tämän hetken otteilla parempi joukkue ja noussee loppukauden aikana helposti kuiville nykyisistä asemistaan. Torino esiintyi toissaviikon derbyssä Juventusta vastaan erinomaisesti ja olisi ansainnut ottelusta vähintään pisteen. Palermoa vastaan joukkue taisteli tärkeän tasapelin, mutta edellisestä voitosta alkaa olla jo turhan pitkä aika. Ottelu on panoksien puolesta todella tärkeä, sillä kotivoitolla Empoli vetäisi jo mukavaa kaulaa putoamisviivaan. Torinon vireen parantuminen on vain ajan kysymys, mutta nämä ovat juuri niitä otteluita, jotka joukkueen tulisi hoitaa. Torino on ehkä pienoinen suosikki, mutta tasapeli ei myöskään yllättäisi suuremmin.

Chievo-Inter maanantai klo 22.00

Chievo aloitti kautensa katastrofaalisen huonosti ja irtisanoi nopeasti päävalmentaja Eugenio Corinin tehtävästään. Uuden valmentajan alaisuudessa otteet ovat parantuneet rutkasti ja tällä hetkellä Veronan kaupunginosaseura surffaa viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Varsinkin edelliskierroksen vierasvoitto Cagliarista tuli tärkeään paikkaan, sillä voiton myötä joukkue nousi ensimmäistä kertaa tällä kaudella putoamisviivan paremmalle puolelle. Chievon puolustus on alkukauden otteluissa toiminut kelvollisesti, mutta 11 tehtyä maalia on auttamatta liian vähän. Varsinkin erinomaisen viime kauden pelannut kärki Alberto Paloschi on ollut suuri pettymys eikä kokenut seuralegenda Sergio Pellissier pysty enää kannattelemaan joukkuetta harteillaan. Huuhkajien Perparim Hetemaj on yksi joukkueen tärkeimmistä yksittäisistä pelaajista ja pelaa avauksessa käytännössä aina kunnossa ollessaan.

Perparim Hetemaj on Chievon avainpelaajia. (Getty)

Perparim Hetemaj on Chievon avainpelaajia. (Getty)

Interin kausi on ollut myös suuri pettymys. Napolissa ja Livornossa hyvää jälkeä tehnyt Walter Mazzarri sai väistyä aikoinaan kaiken Italiassa Interin kanssa voittaneen Roberto Mancinin tieltä. Mancinin aikakausi on kuitenkin lähtenyt liikkeelle pettymysten siivittämänä, sillä joukkue on jäänyt ilman voittoa kolmesta edellisestä ottelusta. Mancinin debyyttimatsi oli heti Milanon derby, jossa joukkueet päätyivät pistejakoon 1-1 tuloksen myötä. Seuraavassa matsissa Roman vieraana Inter onnistui maalinteossa kahteen otteeseen, mutta puolustuksen käsittämättömät nukahdukset maksoivat liikaa ja Inter hävisi 4-2. Kaiken kruunuksi edellisessä liigakamppailussa joukkue hukkasi 1-0 kotijohdon Udinesea vastaan noloksi 1-2 tappioksi. Mancini on lähtenyt uudistamaan Interin pelitapaa radikaalisti ja ainakaan vielä joukkue ei ole päässyt sinuksi uuden pelitavan kanssa. Varsinkin puolustuspäässä Inter on jatkuvasti ongelmissa. Nyt vastaan asettuu yksi koko sarjan vähiten maaleja tekevistä joukkueista ja 11. valahtaneella Interillä on edessään käytännössä pakkovoitto. Chievo on kuitenkin joukkueista juuri nyt kovavireisempi, vaikkakin Interin viime aikojen otteluohjelma on ollut todella haastava. Inter on ottelussa ennakkosuosikki, mutta Chievolla on vähälukuisen kotiyleisönsä edessä kaikki mahdollisuudet ainakin tasapeliin.