Vetonurkkaus: Tikanheiton riemua ja iloista italialaisfutista

Betsafe LogoBetsafe tarjoaa asiakkailleen viikonlopuiksi riskittömän 20 euron mobiilivedon. Katso tarkemmat tiedot ja tartu tarjoukseen tästä!

Joulunajan urheiluhuumassa on monelta saattanut jäädä huomaamatta, että nuorten MM-lätkän lisäksi eräässä toisessakin hienossa lajissa kilpaillaan maailmanmestaruudesta, nimittäin dartsissa. Tämä brittiläisten pubien hämärässä kasvanut laji on Suomessa vielä varsin tuntematon, mutta Briteissä se on suosittua viihdettä. Pari päivää sitten kisoja olivatkin paikan päällä seuraamassa Tottenhamin laitapakit Danny Rose ja Kieran Trippier. Kyseessä on yllättävän viihdyttävä ja mukaansatempaava laji, josta löysimme kaiken lisäksi vielä betsattavaa perjantaille. Toinen kohde löytyi Italian Serie A:sta.

Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld: van Barneveld +2,5 erää (Betsafe: 2,27)

Dartsin MM-kisat ovat edenneet puolivälierävaiheeseen, ja ensimmäinen vihjeemme löytyy kahden hollantilaisen kohtaamisesta. 28-vuotias Michael van Gerwen on tällä hetkellä lajin kiistaton ykkösnimi ja hän komeilee myös maailmanlistan kärjessä. Hänen maanmiehensä, 50-vuotias Raymond van Barneveld, edustaa lajin kokeneempaa kaartia ja on voittanut urallaan viisi maailmanmestaruutta.

Van Gerwen on suuri ennakkosuosikki menemään jatkoon ja voittamaan koko turnauksen, mutta hän oli neljännesvälierissä ajoittain vaikeuksissa ja heitti monia tikkoja ohi ratkaisuhetkillä. Van Barneveld puolestaan ei ole suuremmin ailahdellut, vaan on suorittanut tasaisen vahvasti jokaisessa ottelussaan. Lajin legendoihin lukeutuva Barney on pärjännyt urallaan van Gerweniä vastaan paremmin kuin moni muu, ja kun kaksikko kohtasi edellisen kerran syyskuussa, oli van Barneveld vahvempi erin 10-5.

Darts on laji, jossa heittäjien vire voi pelin aikana vaihdella hyvinkin paljon paineiden kasvaessa, ja kuten monessa muussakin lajissa, marginaalit ovat usein pienet. Uskomme, että kokenut van Barneveld voi viedä ottelun tiukaksi, ja näin maittavalla kertoimella tämä kohde kyllä kelpaa lapulle. Puolivälierät pelataan paras yhdeksästä -periaatteella, eli jatkoon pääsee viidellä erävoitolla. Tasoitusveto +2,5 tarkoittaa käytännössä siis sitä, että van Barneveldin pitää voittaa kolme erää, jotta veto osuu.

Bologna – Udinese: btts (Betsafe: 1,78)

Ettei homma lähtisi ihan lapasesta, otetaan mukaan myös yksi futisvinkki. Serie A:n keskikastin kamppailussa lauantaina Bologna saa vieraakseen Udinesen.

Udinese on ollut lennossa viime aikoina. Joukkue on napannut liigassa neljä perättäistä voittoa maalierolla 12–1. Maaleja onkin syntynyt mukavasti koko kauden ajan, 17 otteluun 30 kappaletta, eikä vieraskentälläkään ole kertaakaan jäänyt nollille. Vastapainoksi on omissa soinut lähes yhtä usein. Vähämaalisen alkukauden jälkeen on myös italialaislegenda Roberto Donadonin koutsaama Bologna pelannut hieman railakkaammin. Viimeksi kaatui Chievo vieraissa numeroin 3-2. 

Bolognalta puuttuu loukkaantumisen takia laituri Frederico Di Francesco ja ehkä myös vanha herra Rodrigo Palacio, mutta hyökkäysvoimaa löytyy tarpeeksi heidän ulkopuoleltaan. Keskikentän velho ja vaparispesialisti Simone Verdi on tehnyt viimeiseen 7 otteluun 5 maalia ja myös kärki Mattia Destro on hiljaisen alkukauden jälkeen löytänyt maalinjyvän. Kotikentällään Renato Dall’aralla pelatessaan Sinipunaiset jää harvoin maaleitta. Odotamme siis tasaista ja maalirikasta jalkapalloviihdettä, jossa molemmat osuvat maalipuiden väliin.

Vetonurkkaus on kahden urheilun ja vedonlyönnin tuoman jännityksen yhdistäneen nuoren miehen yhteisprojekti. Faneille.comissa jaamme vihjeitä perjantaisin. Seuraa meitä Instagramissa päivittäisiä vihjeitä varten! Tsekkaa myös kotisivumme, josta löydät vihjeet perusteluineen sekä vedonlyöntibonukset! 

Kansikuva: Nathan Stirk/Getty Images