SJK lähtee kauteen haastajana – suurimmat kysymysmerkit puolustuksessa

SJK voitti viime vuonna sensaatiomaisesti mestaruuden ja Pohjanmaalla on kova futisbuumi käynnissä. Uusi kotistadion ja Mestarien liigan karsinnat tuovat lisäksi oman mausteensa seinäjokelaisten kesään. Mestaruuden uusiminen vaatisi todellista napakymppiä jokaiselta pelaajalta, mutta joukkue on ylivoimaisesti HJK:n suurin haastaja mestaruustaistelussa.

SJK joutui pakon sanelemana luopumaan muutamista mestariisjoukkueen avainpelaajistaan, kun esimerkiksi Liiverpoolista lainalla ollut Allan Souzan palasi Englantiin, 14 maalia tykittänyt Akseli Pelvas lähti Ruotsin Allsvenskaniin Falkenbergsin riveihin ja Veikkausliigan parhaimpiin toppareihin kuulunut Cedric Gogoua siirtyi Serbiaan FK Partizaniin. SJK:n joukkue on uudistunut hieman aikaisempia vuosia enemmän, mutta se ei välttämättä ole lainkaan haitaksi. Ainoastaan maalivahtiosasto pysyi muuttumattomana, kun viime kaudella erinomaisesti torjunut Mihkel Aksalu jatkaa joukkueen riveissä.

Seinäjoella lähtijät on pystytty paikkaamaan pääosin mainiosti. Ainoastaan puolustuksen suhteen ilmoilla on pieniä kysymysmerkkejä.

Puolustuspään nimekkäimmät hankinnat ovat Jarkko Hurme, El-Hadji Gana Kane sekä Abdoulaye Meite. Norjasta Suomeen palanneen ja Huuhkajien riveissä Kreikkaa vastaan osuneen Hurmeen suhteen Seinäjoella oli kovat odotukset. 29-vuotiaan puolustajan otteissa preseasonilla on ollut paljon parantamisen varaa, vaikka Hurme petrasikin hieman kauden lähestyessä. Vastaavasti senegalilainen Kane on esiintynyt huomattavasti paremmin ja nuori puolustajaa omaa huimasti potentiaalia, mutta kokemattomuuden myötä satunnaisilta virhearvioinneilta ei voi välttyä. 35-vuotias Meite edustaa vastaavasti toista ääripäätä. 50 ottelua Norsunluurannikon maajoukkuessa pelannut Meite edusti kolme vuotta sitten FC Honkaa ja kuului Veikkausliigan eliittiin. Nykyinen kunto on vielä pienoinen kysymysmerkki, mutta konkari toimii erinomaisena mentorina Kanelle.

SJK kohahdutti tammikuun lopulla futiskansaa julkistamalla Alexei Eremenko juniorin sopimuksen. Kunnossa ollessaan, tai edes lähellä parastaan, Eremenko kuuluu Veikkausliigan parhaimpiin pelaajiin. 33-vuotias keskikentän taikuri on osoittanut harjoitusotteluissa lupaavia otteita ja on osoittautumassa erinomaiseksi hankinnaksi seinäjokelaisille.

Yksi SJK:n fanien talvikauden suurimmista ilonaiheista oli Roope Riskin hankinta. Riski oli jo viime kaudella joukkueessa lainalla ja ratkaisi seurahistorian ensimmäisen mestaruuden. Nyt SJK osti miehen Norjasta ja sopimus kattaa kaksi seuraavaa vuotta sekä sisältää option kolmannesta. Riski haistaa maalipaikat erinomaisesti ja tekee mainioita juoksuja linjojen taakse. Hän onkin yksi suurimmista ennakkosuosikeista maalipörssin voittajaksi. SJK:n hyökkäyskaluston muita vahvistuksia ovat Viron maajoukkuemies Tarmo Kink sekä HIFK.sta pitkällä sopimuksella saapunut Youness Rahimi.

SJK:n preseason sujui varsin mainiosti. Joukkueen ainoa pistemenetys Liigacupin alkulohkossa tuli ensimmäisen ottelun tasapelissä KuPS:n vieraana. Cupin finaalissa FC Lahti oli kuitenkin parempi rankkarikilpailun jälkeen.

SJK:lla on kasassa vahva joukkue ja Simo Valakarin suojatit tulevat olemaan HJK:n kovin haastaja tulevalla kaudella. Joukkue on muuttunut varsin paljon, mikä asettaa omat haasteensa kauden suhteen. Potentiaalia on mestaruuteen asti, mutta se vaatisi nappionnistumista jokaiselta pelaajalta. HJK:n materiaali on astetta laadukkaampi ja mestaruus menee tänä vuonna seinäjokelaisilta sivu suun.

Faneille.comin arvio. sija 2

Veikkausliiga alkaa lauantaina kahden ottelun voimin. Tulevalla kaudella voit seurata otteluita myös Ruutu -palvelun kautta.

Kansikuva: All Over Press