Tapio Heikkilä odottaa innolla Stadin derbyjä ja europelejä

Helsingin Jalkapalloklubin toppari Tapio Heikkilä astelee tyytyväisenä ulos Rovaniemen keskuskentän pukukopista, josta ammattilaisfutiksen glamour on kaukana. Mieltä lämmittävät kuitenkin pisteet sarja-avauksesta sekä viikkoa aikaisemmin voitettu Liigacupin finaali Rovaniemen Palloseuraa vastaan. HJK:lla on nyt hallussaan kaikki kolme kotimaista pokaalia.

– Tietysti voitot aina rohkaisevat. Tulosten valossa meidän preseason oli melkoista vuoristorataa, mutta tänään meillä oli vaikeassa paikassa varsin kompakti esitys, Heikkilä kehuu omiaan sarja-avauksen jälkeen.

Hallitsevan mestarin listalta löytyy peräti kahdeksan uuden pelaajan nimi. Tämä onkin ollut yksi sarjaan valmistavan harjoittelukauden pääteemoja.

– Preseasonilla ajettiin omaa pelisysteemiä sisään. Kevään pelien myötä otetaan varmasti isoimmat harppaukset eteenpäin, Heikkilä uskoo.

Kolmatta kautta HJK:ssa pelaava FC Hongan kasvatti taistelee kesän aikana peliajasta kolmen muun kovan topparin kanssa.

– Jokainen haluaa tietysti pelata niin paljon kuin mahdollista. Meille on kerrottu, että parhaat pelaavat, mutta varmasti jokainen saa vielä näytön paikkoja.

– Ne pitää vain sitten käyttää hyväksi, Heikkilä toteaa.

Kuntohuippu europeleissä

Tapio Heikkilä ei mieti liikoja HJK:lle asetettuja menestyspaineita Euroopan kentillä. Joukkueen kuntohuippu on kuitenkin tähdätty heinä-elokuulle. Myöskään Veikkausliigan tärkeyttä ei sovi unohtaa sillä, vain voittaja kelpuutetaan ensi vuoden Mestarien liigan karsintavaiheeseen.

– Yritetään olla tuossa keskikesän kliimaksissa parhaassa mahdollisessa vireessä, mutta kaikkiin otteluihin valmistautuminen tehdään aina yhtä huolellisesti.

Helsingin IFK:n nousun Veikkausliigaan Heikkilä näkee pelkästään positiivisena asiana. Kolme ”Stadin derbyä” on varmasti piristysruiske kotimaiselle futiskulttuurille.

”Odotan, että saadaan oikein kunnon jalkapallopropagandaa pääkaupunkiseudulle.”

– Toivottavasti derbyistä tulee räväköitä tapahtumia, joihin jokainen haluaa päästä mukaan, Heikkilä innostuu.

– Tämä on myös Veikkausliigalle loistava mahdollisuus markkinoinnillisessa mielessä. Pelaajana odotan niitä todella paljon.

Tulevaisuuden suhteen 25-vuotiaalla Heikkilällä on selkeä tavoite – kehittyä pelaajana mahdollisimman pitkälle.

– Haluan olla joka vuosi parempi pelaaja ja mennä koko ajan eteenpäin. Se on myös asia, johon pystyn itse vaikuttamaan.

– Matka sitten näyttää, mihin joukkueeseen tämä mies päätyy joskus pelaamaan.

IS Extra näyttää loppuunmyydyn Stadin derbyn suorana lähetyksenä torstaina alkaen kello 18.30.

Kuva: All Over Press