Tässä La Ligan tammikuun top-5 siirrot

La Ligan siirtoikkuna sulkeutuu muiden isojen sarjojen tapaan tänään klo 24.00. Tammikuu on ollut ehkä hieman odotetumpaa hiljaisempi siirtojen suhteen, mutta listasimme silti siirtoikkunan kovimmat kaappaukset.

5. Joel Campbell: Arsenal -> Villareal

Lontoosta Espanjaan lainaan loppukauden lainalla saapunut costaricalainen väläytteli osaamistaan kesän MM-kisoissa. 22-vuotias Campbell on pelannut nuoresta iästä huolimattaan jo 40 maaottelua viimeistellen kymmenen täysosumaa. Ei saanut kunnolla vastuuta Arsenalissa, joten siirto tekee ehdottomasti hyvää miehen uralle. Vikkeläkinttuinen hyökkäyspään monitoimimies pitää puolustajien haastamisesta, mutta ei luista oman pään velvoitteista. Potentiaalia on paljon, ja Campbell voi hyvinkin ottaa ison askeleen urallaan Villarealissa, mikäli ei jumitu penkille.

4. Bryan Ruiz: Fulham -> Levante

Niin ikään loppukauden lainalle Espanjaan siirtynyt Ruiz on täsmävahvistus sarjan hännille juuttuneelle Levantelle. Maalintekovaikeuksista kärsinyt valencialaisseura on tehnyt koko sarjan vähiten maaleja, kun vastustajan verkko on heilunut vain 21 ottelussa vain 13 kertaa. Joukkueen pelaajista vain Víctor Casadesús on tehnyt useamman kuin yhden maalin.

29-vuotias Ruiz tuo Levanten kapeaan hyökkäyspäähän kokoa ja pallollista osaamista. Costaricalainen ei ole ollut viime aikoina ihan muutaman vuoden takaisessa vireessä, kun hän teki tuhoja Hollannin liigassa. Ruiz on tehnyt kuitenkin peliaikaan nähden tasaisesti maaleja ja on selkeä vahvistus Levantelle.

3. Martin Ödegaard: Strömsgodset -> Real Madrid

16-vuotias norjalainen sai käytännössä valita, mihin joukkueeseen haluaa siirtyä. Ödegaard kävi joulukuussa tutustumassa lähes kaikkiin suurseuraan ja päätti lopulta valita Real Madridin. Valkoisten kerrottiin maksavan norjalaisesta noin 3-4 miljoonaa euroa.

Ödegaardin ensimmäinen kausi miesten tasolla oli mainio. 23 ottelussa Norjan pääsarjassa syntyi viisi maalia ja seitsemän syöttöä. Lisäksi hänen taidonnäytteitään voi ihailla lukuisista Youtube-klipeistä, joita ovat katsoneet jo miljoonat ihmiset ympäri maailman. Hän on myös nuorin sekä Norjan pääsarjassa että maajoukkueessa debytoinut pelaaja.

Ödegaard ei tule vielä tällä kaudella olemaan mitenkään oleellinen osa Realin menestystä. Mikäli peliminuutteja tulee ykkösjoukkueessa jo keväällä, niin sekin on jo iso saavutus. Huipputaitavan keskikenttäpelaajan isä siirtyi valmennustehtäviin Real Madridin junioripuolelle, mikä helpottaa varmasti nuorukaisen sopeutumista.

2. Enzo Perez: Benfica -> Valencia

Valencia maksoi Perezistä peräti 25 miljoonaa euroa, mikä onkin jaettu seuraennätys. Perezistä maksettu summa on maailman kymmenenneksi eniten argentiinalaisesta pelaajasta maksettu siirtokorvaus. Yhtä ison summan Valencia on maksanut vain Joaquinista yhdeksän vuotta sitten.

28-vuotias Perez viihtyy parhaiten keskikentän keskellä. Taistelevasta pelityylistä tunnettu argentiinalainen murtautui varsin myöhään maajoukkueeseen, mutta hän oli avauksessa mm. viime kesän MM-finaalissa Saksaa vastaan.

Keskikenttäpelaaja ei varsinaisesti maaleilla juhli, mutta repii, raastaa ja katkoo hyökkäyksiä sitäkin enemmän. Valencian paidassa hän on pelannut jo neljä ottelua, joista saldona on yksi maalisyöttö.

1. Fernando Torres: AC Milan -> Atlético Madrid

Torresin ura on mennyt jo useamman vuoden alamäkeen, mutta se ei ole haitannut Atléticon faneja. El Ninon paluu esiteltiin suurelle yleisölle joukkueen kotistadionilla peräti 40 000 kannattajan edessä. Se ei tosin ole ihme, sillä Torres teki 2000-luvun alussa Los Rojiblancosille kuuden kauden aikana yli 80 maalia ja toimi joukkueen kapteeninakin. 18 kuukauden laina pitää miehen punavalkoisissa nykyisen sopimuksensa loppuun asti.

Tuhkimotarinasta tuli täydellinen, kun hyökkääjä iski paluunsa avausmaalit paikallisvastustaja Real Madridin verkkoon. Torres on tehnyt seitsemässä pelaamassaan ottelussa kolme maalia, vaikka ei ole pelannut kuin kerran täydet minuutit. Mahdollisuuksia on vielä parempaakin, sillä Torres on uransa aikana todistanut osaavansa laittaa palloa pussiin, kunhan itseluottamus on kunnossa. Faneista itseluottamuksen puute ei tule tällä kertaa jäämään kiinni.

Torres ei välttämättä taidoiltaan kuuluisi listan ykköseksi, mutta oman pojan paluu kotiin on niin hieno ja tyylikäs asia, että sillä kiilattiin tällä kertaalistan kärkeen.