USA – Saksa, klo 19.00

G-lohkon alkuillan toisessa ottelussa kohtaavat USA ja Saksa. Ottelu pelataan Arena Pernambucolla, Recifessä.

Asetelma

Lohkossa tilanne on lähes täysin auki. Ainoa varma asia on se, että toinen jatkoonmenijä tulee tästä otteluparista. Tasapelillä sekä USA että Saksa ponnistavat jatkoon, tappiolla Portugali tai Ghana voi rynniä tasapisteisiin. Tällöin mentäisiin maalierovertailuun, jossa vahvimmilla on tällä hetkellä Saksa lukemalla +4. USA on pelannut ennakkoluulottomasti turnauksen kahdessa aiemmassa ottelussa ja osoittanut osaavansa voittaa. Ainoa pieni tahra on Portugalin lisäajalla tullut 2-2 tasoitusmaali, jossa Yhdysvaltain topparipari Cameron-Besler unohtivat täysin Portugalin Varelan selkänsä taakse.

Joukkueet ovat kohdanneet 2000-luvulla neljästi. Saksa on vienyt noista otteluista kolme, mutta Yhdysvallat vei viime kesäkuussa pelatun ystävyysottelun lukemin 4-3. MM-tasolla kaksikko kohtasi toisensa viimeksi vuonna 2002, tuolloin Saksa oli parempi lukemin 1-0.

USA

Vahvalla voittamisen kulttuurilla varustettu Stars & Stripes on jälleen kerran pelaamassa itseään 16 parhaan joukkoon. Valmentaja Jürgen Klinsmann on tehnyt ydinrungon kanssa hyvää työtä, ja Pohjois-Amerikassa pelaavat pelaajat leireilevät usein maajoukkueen kanssa. 23 pelaajasta 13 tulee ulkomailta, mutta esimerkiksi Portugali-pelin avauksessa oli kuusi MLS-liigassa pelaavaa pelaajaa.

Klinsmann käyttää huomenna hyvin toiminutta 4-2-3-1 -miehitystä, jonka tärkeimmät pelaajat ovat keskikentän pelillinen sielu Michael Bradley, kokenut kärkimies Clint Dempsey ja laitalinkki Jermaine Jones. Peli perustuu paljon Jonesin ja Bradleyn keskinäiseen kemiaan, ja nopea Jones ajaa mielellään keskustaan omalta vasemmalta laidaltaan ja tuo näin tukea hyökkäyksille. USA ei turhia palloa haudo, vaan sen pelityyli muistuttaa paljon Kolumbian kisoissa nähtyä peliä. Vastahyökkäyksissä pallo tekee työn ja syötöt kulkevat useinmiten maata pitkin.  Avainasemassa USA:lla on, miten se onnistuu ohittamaan Saksan oikean laidan kovan kolmikon Özil, Schweinsteiger, Mertesacker (Boateng). Saksan puolustus ei ole kovin nopea, joten uskon Yhdysvaltojen lähtevän haastamaan pakkeja paljon jalalla.

Jozy Altidore ei ole kentällä loukkaantumisen takia. Muuten miehistö tulee olemaan sama kuin kahdessa aiemmassa ottelussa.

usa 26.6.Saksa

Die Mannschaft oli vakuuttava Portugali-ottelussa voittaen sen peräti 4-0. Ottelun jälkeen Saksassa kansa oli kuitenkin huolissaan, sillä joukkueen puolustuspään peli ei vakuuttanut. Kankeahkot tornit Hummels ja Mertesacker olivat ajoittain ongelmissa Portugalin vikkelien pelaajien kanssa. Tämä toistui Ghana-ottelussa, jossa Portugaliin verrattuna huomattavasti paremmin  joukkueena pelannut Mustat Tähdet olivat läpi pelin hyvin mukana, ja vain Klosen maali (jolla siirtyi jakamaan kaikkien aikojen MM-maalintekijätilaston kärkipaikkaa Ronaldon kanssa) pelasti saksalaiset tappiolta.

Saksan kokoonpanosta puuttuu selkeä kärki, kun se pelaa 4-3-3-ryhmityksellä. Müller pelaa piiloysin paikalla, ja juuri pelaajien suhteellisen vapaa liikkuvuus tekee sen hyökkäyksestä vaarallisen. Hyökkäyspelaamiselle on asetettu tietyt raamit, mutta pelaajat saavat toteuttaa suhteellisen vapaasti luovuttaan pallollisena. Müller ja Götze ovat molemmat hyviä maalintekijöitä, ja keskikentältä myös Özil kykenee maalintekoon, vaikka onkin profiloitunut enemmän pelintekijäksi.

Odotan keskikentällä Schweinsteigerin aloittavan, jolloin Philip Lahm saatetaan nähdä joko topparin tai oikean laitapakin tontilla. Toni Kroos on oikeutetusti omilla paikoillaan keskikentällä, puolustuslinjassa Boatengin pelaaminen on epävarmaa.

saksa 26.6.Pelin kulku

Saksa tulee olemaan hallitsevampi osapuoli USA:n keskittyessä lähinnä vastahyökkäyksiin. Ennakkosuosikki Saksa haluaa varmistaa lohkovoiton, mutta tuskin sekään lähtee yltiöpäisesti hyökkäämään, sillä Joachim Löwin miehistö on varmasti katsonut nauhalta USA:n vastahyökkäyksien vaarallisuuden.

Vauhtia ja tilanteita ottelussa varmasti tullaan näkemään, mutta mitä pidemmälle ottelu etenee tasatilanteessa, sen haluttomampia molemmat varmasti ovat hyökkäämään takaiskun riskillä, tasapeli kun riittäisi molemmille joukkueille jatkopaikkaan. Uskomme kuitenkin Saksan 90+4 minuutin paineen tuovan tulosta, ja lopulta die Mannschaft voittaa.

Saksa on esiintynyt aika vahvasti ja menee varmasti pitkälle. Tasapelikin riittäisi tietysti lohkon ykkössijaan, mutta en jaksa uskoa että nykyinen Saksa lähtisi pelaamaan vain tuloksesta. USA on yllättänyt, mutta nyt urakka voi olla liian kova. Saksalta löytyy reservistäkin nälkäisiä osaajia ja veikkaan ettei USA:n puolustus kestä Saksan vyöryä. – Jukka Raitala, Huuhkajat

Vedonlyönti

Saksa on valtava ennakkosuosikki, mikä näkyy myös kertoimissa. Saksa tulee hyökkäämään ja uskomme siihen, että vähintään yhden maalin joukkue iskee. USA on vaarallisen tehokas maalipaikoissaan, eikä senkään maali olisi ihme. Koska Saksa voittaa, näistä lähtökohdista valitsemme lapulle kohteen Saksan voitto ja ottelussa yli 1.5 maalia kertoimella 2.1.

usasaksaTuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus tästä.