Valencian uusi päävalmentaja Gary Neville on suuri riski – ”Tulee päättymään fiaskoon”

Espanjan La Ligassa pelaava Valencia on ollut kovassa myllerryksessä viimeisen viikon aikana. Nuno Espiritu Santo erosi päävalmentajan tehtävästään, koska koki, ettei tilanne ollut enää kenenkään kannalta hyvä. Paikkaamaan palkattiin puolustajalegenda Gary Neville, jonka kokemus vastaavista tehtävistä on pyöreä nolla. Lisäksi Penkinlämmittäjät käsittelee Valioliiga-sensaatio Leicester Cityä.

Päävalmentajan vaihtuminen Valenciassa tuli jossain mielessä yllätyksenä, sillä joukkue ei ole täysin romahtanut alkukaudella. Nunon erotessa joukkue oli sarjataulukossa kahdeksantena, ja se on päästänyt toiseksi vähiten maaleja.

Gary Nevillen saapuminen kaupunkiin sen sijaan oli todella suuren luokan yllätys. Ex-ManU-puolustaja on peliuransa jälkeen lähinnä analysoinut jalkapalloa Sky Sportsin studiossa. Sen hän on hallinnut hyvin, mutta nyt työnsarka lisääntyy huomattavasti, kun hän aloittaa uransa ensimmäisen päävalmentajapestinsä isossa espanjalaisseurassa.

Penkinlämmittäjien toimittajien mielestä Nevillen päävalmentajapesti on molempien osapuolten kannalta valtava riski.

– Näen, että Neville taival tulee päättymään fiaskoon. Mikäli Valencia onnistuisi hankkimaan hänelle erittäin pätevän apulaisvalmentajan, niin on mahdollista, että Neville pärjäisi kohtalaisesti, toimituksen Atte Ruuttila paaluttaa.

Englannissa aurinko paistaa tällä hetkellä Leicester Cityyn. Joukkue pitää 15 ottelun jälkeen hallussaan Valioliigan kärkitilaa, ja se on tehnyt sarjassa eniten maaleja.

– Eihän kukaan ihminen tässä maailmassa olisi voinut ennustaa tällaisen tapahtuvan, Penkinlämmittäjät hämmästelevät.

Päävalmentaja Claudio Ranieri tyrmättiin lähes tulkoon jokaisessa mediassa ennen kauden alkua, ja Leicesterin piti olla varma putoaja.

Kokenut italilaismanageri on kuitenkin näyttänyt epäilijöilleen, ja siinä samassa Jamie Vardy ja Ryad Mahrez ovat yhdet jalkapallomaailman puhutuimmista pelaajista tällä hetkellä.

Kollektiivisesti ja erittäin organisoidusti pallottomana pelaava Leicester kyttää vastaiskupaikkoja, joissa se on ollut parhaimmillaan ja alati vaarallinen koko kauden ajan.

Lisäksi pukukopissa vallitsee Ranierin lausuntojen mukaan myös erinomainen joukkuehenki. Sen pitäminen tuleekin toimituksen mielestä olemaan avainasemassa, mikäli joukkue haluaa säilyä kärkijoukon tuntumassa koko kauden ajan.

 

Twitter: @Penkinlam
Toimittajat: Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Atte Ruuttila (@ARuuttila)

Kansikuva: Getty