Valioliigan lauantain tarjonta – herkkuna Everton – Man City

Tottenham-luotsi Tim Sherwood hakee voiton paikallispelistä

Tottenham-luotsi Tim Sherwood hakee voiton paikallispelistä. Kuva: Getty

Lauantain Valioliiga-kierroksen ennakoissa keskitytään TV-otteluihin West Ham-Tottenham, Manchester United-Sunderland ja Everton-Manchester City. Suurimmat panokset on ottelussa Everton City. Voitolla Everton taistelee vielä Mestarien liigaan oikeuttavasta neljännestä sijasta, kun taas tappiolla City olisi ulkona mestaruustaistosta.

Tottenham pieksee Lontoon paikallisottelussa West Hamin

Kello 14.45 Suomen aikaan alkavassa kamppailussa kohtaavat West Ham ja Tottenham. West Ham pelaa tällä hetkellä kenties koko Valioliigan surkeinta futista yhdessä Norwichin ja Newcastlen kanssa. Joukkue on jo kuivilla putoamistaistelusta, joten panosta Hammersilla ei enää kauden kahdessa viimeisessä ottelussa ole. Joukkueen pelitapa on hirveää katseltavaa ja se perustuu pitkälti puolustamiseen. Kun joukkue saa pallon, se roiskaistaan mahdollisimman nopeasti kohti pitkätukka Andy Carrolin isoa päätä. Joukkueen peli on tällä hetkellä oksettavaa katseltavaa, vaikka joukkuetta kuinka symppaisi Jussi Jääskeläisen siivellä. West Hamin poikia ei pelaaminen enää kiinnosta ja se onkin hävinnyt edelliset neljä Valioliiga-otteluaan.

Tottenhamin peli on taas alkanut lähiaikoina luistaa. Viidestä edellisestä kamppailusta se on hävinnyt vain yhden, voittaen kolme ja pelaten yhden tasan. Tim Sherwood on antanut luottoa nuorelle Harry Kanelle, joka on Englannin seuraava lupaava maajoukkuekärki. Kane haistaa hyvin maalipaikat boxissa ja paremmalla viimeistelyllä hänestä tulee vielä tähtipelaaja. Viimeisissä otteluissa Kane on muodostanut vaarallisen kärkiduon yhdessä Emmanuel Adebayorin kanssa, ja floppi hankinta Roberto Soldado on saanut purra tuppea Spursin vaihtopenkillä.

Ottelu tulee päättymään vähintään 0-2 ja ilmaiset rahat ovat jälleen betsaajien taskussa.

ManU kohtaa putoamistaistelussa rimpuilevan Sunderlandin

Kello 17.00 alkavassa ottelussa kohtaavat Manchester United ja Sunderland. ManUlla ei ottelussa panosta juuri ole, mutta Sunderland on sarjassa sijalla 17. tasapisteissä viimeisenä putoajana majailevan Norwichin kanssa. ManU-legenda Ryan Giggs otti viime viikolla ohjat ManUn penkin päässä ja nauttikin ensimmäisessä ottelussa maukkaan 4-0 voiton jäte-Norwichin kustannuksella. Wayne Rooney ja Juan Mata alkavat lämmetä Englannin keväässä. Molemmat iskivät kaksi maalia mieheen Norwich voitossa. ManU haluaa pestä kauden aikana likaantuneet kasvonsa kotiyleisönsä edessä, joten helppo paikka Sunderlandilla ei ole.

Sunderland oli jo vahva putoajaehdokas, mutta he ovat päättäneet taistella viimeiseen hengenvetoon asti. Tästä osoituksena kaksi tärkeää voittoa kahdesta edellisestä ottelusta. Ensin kaatui sensaatiomaisesti Chelsea Stamford Bridgellä 1-2 ja tämän jälkeen kotona Cardiff 4-0. Sunderlandin Fabio Borini on piristynyt joukkueen hyökkäyksessä ja sarjan yksi vahvimpia vasureita Adam Johnson on alati vaarallinen. Kolmas lenkki hyökkäyksessä, Conor Wickham, on ollut kuitenkin suurin tekijä Sunderlandin nousun takana. Nuori hyökkääjä alkaa vihdoin lunastaa lupauksiaan ja tästä osoituksena huhtikuun aikana neljässä pelissä neljä tehtyä rysää ja valinta koko Valioliigan kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

ManU on ollut Sunderlandille mahdoton vastustaja Old Traffordilla. Se ei ole pystynyt voittamaan ManUa edelliseen 12 kohtaamiseen Old Traffordilla, onnistuen pelaamaan tasurinkin vain kahdesti. Oma veikkaukseni on, että ManU vie ottelun loppujen lopuksi 2-0 ja Giggs saa jälleen aihetta hymyyn ennen kuin Louis van Gaal tulee ottamaan ManUn ohjakset ensi kaudeksi.

Veljekset Rooney-Mata ovat löytäneet yhteisen sävelen. Kuva: Getty

Veljekset Rooney-Mata ovat löytäneet yhteisen sävelen. Kuva: Getty

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä – Everton-Man City

Illan kohokohtana nähdään klo 19.30 alkavassa kamppailussa Evertonin ja Manchester Cityn välinen taisto. Everton oli jo noussut Mestarien liigaan oikeuttavalle 4. sijalle, mutta se on sulanut viime aikoina ennalta heikompia vastustajia vastaan. Joukkue pystyi kaatamaan niin Arsenalin kuin ManUnkin, mutta hävisi yllättäen kotona Crystal Palacelle ja Southamptonille. Nämä tappiot saattavat koitua Toffeesin kohtaloksi ja tiputtaa joukkueen ensi kaudeksi Eurooppa liigaan. Toisaalta joukkue on jo nyt ylittänyt odotukset Roberto Martinezin johdolla. Joukkue on kärsinyt viime viikot ikävistä loukkaantumisista, kun jopa yhdeksän pelaajaa on ollut sairastuvalla. Joukkue kaipaisi kovasti mm. Leighton Bainesia, Kevin Mirallasia, Phil Jagielkaa ja Steven Pienaaria kokoonpanoonsa. Baines ja Jagielka saattavat pelata lauantain elintärkeässä ottelussa.

City on vielä mukana Valioliigan mestaruustaistossa, vaikka se hävisikin muutama viikko sitten liigaa johtavalle Liverpoolille. City on pelannut yhden ottelun Poolia ja toisena majailevaa Chelseaa vähemmän ja on kolme pistettä heidän takanaan. Voi olla, että mestaruus ratkaistaan tänä vuonna maalierolla. Tällöin City olisi kaikkein vahvimmilla verrattuna Pooliin ja Chelseaan. Ensin Cityn on tosin voitettava Everton heidän kotikentällään, jossa Toffees on hävinnyt edellisistä kymmenestä ottelustaan vain yhden, voittaen loput yhdeksän! City sai sairastuvalta takaisin kultakimpaleensa Yaya Touren, joka on ollut tällä kaudella yhdessä Poolin Luis Suarezin kanssa Valioliigan parhaimmat pelaajat. Toure on saanut tulitukea etenkin Eden Dzekolta ja nyt apuja tarvitaan myös Sergio Aguerolta. Tämä kolmikko määrittelee pitkälti joukkueensa tehokkuuden hyökkäyspäässä. Kolmikko saattaa saada apuja loukkaantumisestaan toipuvalta David Silvalta. Silva olisi joukkueelleen erittäin tärkeä vahvistus lauantain otteluun.

Luvassa tiukka ottelu ja veikkaan, että ottelussa nähdään maaleja. Kumpikaan ei tule tyytymään tasuriin, joten veikataan tähän lähtöön lopputulosta 2-2.

Tuulettaako Yaya lauantaina Goodison Parkilla? Kuva: Getty

Tuulettaako Yaya lauantaina Goodison Parkilla? Kuva: Getty