Valioliigakierroksen topit ja flopit: Salomón Rondón, Liverpool ja Craig Pawson

Tiistaina ja keskiviikkona pelattu Valioliigakauden ensimmäinen viikkokierros ei tarjoillut mitään järisyttävää. Suosikit pitivät Arsenalia lukuunottamatta pintansa, eikä parin edelliskierroksen kaltaista maali-ilottelua nähty. Onnistumisia ja epäonnistumisia joukosta toki erottui, joten tässä ovat 16. kierroksen topit ja flopit, yhdellä papukaijamerkillä höystettynä.

Flopit:

3. Marko Arnautovic

Pottersin itävaltalaistähti Marko Arnautovicin päässä pimeni, kun Stoke isännöi eilen illalla Southamptonia. Arnautovic lähti tavoittelemaan pallonriistoa holtittomasti jalkapohja edellä ja osui So’tonin kesähankinta Sofiane Boufalia ikävän näköisesti polven tuntumaan. Laituri sai ansaitun joulukortin 23. peliminuutilla, jonka seurauksena Stoke oli pallossa alle 30 prosenttia, mutta onnistui kuitenkin puolustamaan maalittoman tasapelin.

2. Arsenal

Parin pelin voittoputkessa Goodison Parkille matkanneelle Arsenalille alavireisen Evertonin piti olla suupala. Arsenal kyllä aloitti hyvin ja siirtyi johtoon Alexis Sanchezin onnenkantamoisella, mutta hyvän avauspuolituntisen jälkeen johto suli ja pinnat jäivät Liverpooliin. Takareitensä loukanneen Skhodran Mustafin poissaolo takalinjoilta näkyi yllättävän rajusti. Etenkin kulmasta 86. minuutilla tullut Evertonin voittomaali oli Arsenalilta kamalaa puolustamista, kun Ashley Williams pääsi vapaasti puskemaan läheltä vitosen viivaa.

1. Craig Pawson ja linjamiehet

Man Unitedin voitto Crystal Palacesta ei varsinaisesti ollut suuri vääryys, mutta ottelun tuominnut Craig Pawson oli niin sanotusti ”pihalla kuin lumiukko”, eikä tuomaria avustaneet linjamiehetkään olleet tehtäviensä tasalla. ManU:n avausmaalissa Zlatan Ibrahimovic nikkasi pallon kädellään paitsiossa ollelle Paul Pogballe, mutta jostain syystä maali hyväksyttiin. Vastaavasti toisella puoliajalla Juan Mata viimeisteli maalin, joka hylättiin paitsiona, vaikkei se sitä missään nimessä ollut. Pawsonilla jäi myös Joe Ledleyn räikeä käsivirhe rankkarialueella näkemättä, eikä 37-vuotias englantilainen uskaltanut nostaa Marcos Rojolle punaista, vaikka argentiinalaistoppari esitteli jälleen todella vaarallisen kahden jalan pulkkataklauksen.

Topit:

3. Liverpool

Loukkaantumisten runtelema Liverpool palasi voittokantaan parin heikomman esityksen jälkeen, kun Middlesbrough kaatui vieraskentällä tyylipuhtaasti 0–3. Etenkin Adam Lallana oli fantastisella pelipäällä englantilaisen viimeisteltyä kaksi nyyttiä ja syötettyä yhden osuman. Divock Origin 2–0-maali oli silkkaa jalkapalloerotiikkaa, kun Pool liikutti palloa nopeilla yhden kosketuksen syötöillä, jonka jälkeen belgialaiskärki löydettiin vitosen viivalta.

2. Everton

Ainoastaan kerran syyskuun jälkeen voittanut Everton palasi voittojen tielle kaatamalla sarjakakkosena kierrokselle lähteneen Arsenalin kotonaan. Puskumaaleja tehneet isännät osoittivat henkistä kanttia nousemalla maalin takaa voittoon. Kesähankinta Idrissa Gueye oli jälleen hyvällä pelipäällä ja keskustan raastaja nousi BBC:n arvioissa ottelun parhaaksi pelaajaksi. Viiden pelin voitottoman putken päättäminen Arsenalia vastaan antaa Ronald Koemanin miehistölle varmasti lisäpontta loppuvuoden peleihin.

Ashley Williamsin puskema voittomaali syntyy tähän tyyliin. Kuva: Getty

1. Salómon Rondón

Viikkokierroksen ykköstähdestä ei ole epäselvyyttä. Hattutempun viimeistellyt Salómon Rondón näytti jälleen arvonsa The Baggiesin kaataessa Swansean 3–1. Venezuelalaiskärjen hattutempun täydentänyt osuma oli Rondónia parhaimmillaan, kun mies puski Chris Bruntin keskityksen rankkaripilkun tuntumasta aivan takayläkulmaan. Voitto putoamiskurimuksessa olevista walesilaisista nosti West Bromin jo sarjataulukon 7. sijalle.

Papukaijamerkki: Damien Delaney

Jos 35-vuotias irkkutoppari vapauttaa joukkuekaverinsa takavasaralla läpiajoon, ei suoritusta voi jättää huomioimatta. Delaneyn upea passin seurauksena loistokautta pelaava James McArthur karkasi ManU-puolustukselta ja tasoitti pelin toisella puoliajalla. Vaikka Palace lopulta hävisikin, ei se himmennä yhtään Delaneyn upean suorituksen arvoa.

Kansikuva: Getty

Seuraa Valioliigaa Viasatin kanavilta ja ViaPlay-palvelusta.

Pelaa 10€ Virtual Sportsiin ja saat 10€ vedonlyöntiin! go.nordicbet.com/Luukku15