Valioliiga-viikon topit ja flopit: Liverpool ja Crystal Palace

Valioliigan 12. kierros lyötiin pakettiin viikonloppuna ja samalla sarja siirtyi jälleen parin viikon maajoukkuetauolle. Chelsea otti jälleen nenäänsä, mutta se ei tullut yllätyksenä, joten Mourinhon poppoo ei mahdu tällä kertaa edes floppi-listalle. Sen sijaan Liverpoolin lyönyt Crystal Palace säväytti menneelle kierroksella, samoin muun muassa Bournemouthin nollannut Newcastle-maalimolke Rob Elliot.

Flopit:

3. Arsenal

Arsenal kohtasi sunnuntaina North London Derbyssä paikallisvastustaja Tottenhamin. Vierailija Spurs hallitsi ottelua ensimmäiset 70 minuuttia – varsinkin toisen puoliajan alussa Spursilla oli mahdollisuus ratkaista ottelu, kun se johti ottelua 0–1 Harry Kanen lauottua liljanvalkoisten johtomaalin 32. minuutilla. Arsenalin pelinrakentelu sakkasi koko ottelun Tottenhamin korkean ja kollektiivisen prässin takia. Kieran Gibbsin kauden ensimmäinen maali 77. minuutilla toi kuitenkin Gunnersille tasapelipisteen, johon fanit olivat loppujen lopuksi tyytyväisiä peliesitys huomioiden. Huolestuttavaa Arsenalin kannalta oli Alexis Sanchezin heikko esitys. Mies on pelannut tällä kaudella jo 22 ottelua, kun mukaan otetaan pitkä Copa America. Kahden viikon tauko ei tuo lisää huilia 26 -vuotiaalle chileläiselle, kun mies matkaa Etelä-Amerikkaan edustamaan kotimaataan Kolumbiaa ja Uruguayta vastaan.

2. Bournemouthin hyökkäyspelaaminen

Sarjanousija koki lauantaina jo neljännen tappionsa putkeen, kun Newcastle kävi ryöstämässä 1–0-voiton Dean Courtilta. Kotijoukkue Cherries hallitsi ottelua 90 minuuttia, mutta Harakoiden Ayoze Perezin 27 minuutilla laukoma maali jäi ottelun ainokaiseksi. Bournemouthilla oli läpi ottelun huippupaikkoja – vaikka viiteen maaliin, mutta surkea viimeistely ja Newcastlen maalivahti Rob Elliot vesittivät kotijoukkueen kirin. Maalintekoyritykset menivät Cherriesille 20–2, joten Eddie Howella riittää mietittävää maajoukkuetauon aikana.

1. Liverpool

Edellisellä kierroksella huikeasti Chelsean vieraissa kaatanut Liverpool kärsi 1–2 tappion Crystal Palacelle Anfieldillä. Joukkue hallitsi palloa ottelussa 64 %:sesti ja rakenteli 20 maalintekopaikkaa, mutta parin viime kauden perisynti, maalinteko, koitui jälleen Poolin ongelmaksi. Myös päästety maalit olivat täysin vältettävissä, kun ensimmäisessä Emre Can epäonnistui purussa totaalisesti ja toisessa Scott Dann puski kulmurista oman reboundinsa verkon perukoille. Manageri Jürgen Klopp kävi ottelun jälkeen kuumana faneille, kun osa faneista lähti katsomosta ennen päätösvihellystä. Kymmenentenä majailevan Liverpoolin on saatava maaottelutauon jälkeen hyökkäyspeli tehokkaammaksi, jos joukkue mielii taistella tosissaan paikasta neljän joukkoon.

Topit:

3. Rob Elliot

Loukkaantunutta Tim Krulia paikkaava Rob Elliot otti muutaman todella tärkeän kopin, kun Harakat hakivat 0–1-voiton Bournemouthista. Kuten jo todettua, osa nollapelistä menee Cherriesin surkean viimeistelyn piikkiin. 29 -vuotias Elliot kuitenkin takasi parilla loistotorjunnalla Newcastlen kauden toisen voiton ja oli heittämällä surkeasti pelanneen Newcastlen paras pelaaja. Elliot oli hukassa keskityspalloissa, mutta kohti tulleet laukaukset hän nappasi hienosti kiinni.

2. Aston Villa

Tuore manageri Rémi Garde luotsasi sarjan hännillä olevaa joukkuetta ensimmäistä kertaa, kun joukkue kohtasi sarjakärki Manchester Cityn kotikentällä. Villan peli-ilme oli aivan erilainen kuin Tim Sherwoodin aikana. Pallo liikkui nopeasti ja Cityn nollaaminen on kova teko miltä tahansa joukkueelta. Villan esitys oli niin hyvä, ettei pelin aikana olisi uskonut, että vastakkain olivat sarjakärki ja -jumbo. Hyökkäyspeli on Villalla edelleen suuri ongelma, mutta 0–0-tasapeli jälkeen on Garden parempi lähteä rakentamaan joukkueen käyrää ylöspäin.

1. Crystal Palace

Sarjan kahdeksannella sijalla majaileva Crystal Palace kävi hakemassa vierasvoiton Anfieldiltä 2–1-lukemin ja tuotti samalla ensimmäisen tappion Pool-käskijä Kloppille. Joukkueen vierastaktiikka toimi lauantaina loistavasti, kun joukkue antoi pallonhallinnan suosiolla kotijoukkueelle ja iski tarvittavat maalit harvoista paikoistaan. Voitolla joukkue katkaisi kolmen ottelun voitottoman jakson ja lähtee tauolle hyvistä asetelmista.

Kansikuva: Getty