Valioliiga-viikon topit ja flopit: Newcastle ja Mourinho

16. ottelukierros saatiin maanantaina pakettiin, kun Leicester löylytti sarjan hännille valahtanutta Chelseaa ja nappasi piikkipaikan jälleen itselleen. Häntäpään joukkueista Bournemouth ja Newcastle olivat hyvässä lennossa. Ketkä ansaitsevat tällä kierroksella glooriaa ja suitsukkeita, kenelle napsahtaa lampaan suortuvaisia?

Flopit:

3. Manchester United

Joukkue putosi viime viikolla Mestarien liigan jatkopeleistä ja heikot otteet saivat jatkoa viikonloppuna Bournemouthin vieraana. ManU hallitsi jälleen palloa, mutta vierailulta matkaan ei tarttunut pistettäkään, kun Cherries vei täyden pistepotin 2–1 -lukemin. Huolestuttavinta ManU-fanien kannalta oli joukkueen totaalinen ponnettumuus toisella puoliajalla, kun Punaiset Paholaiset eivät päässeet tappioasemassa kunnon maalipaikoille.

2. Tottenham

Joukkue koki kauden toisen tappionsa, kun sarjan hännillä oleva Newcastle haki 2–1 voiton White Hart Lanelta. Erik Dier vei Spursin ottelussa johtoon, mutta Harakoiden vaihtopelaajat, Aleksander Mitrovic ja Ayoze Perez, latoivat maalit mieheen toisella puolikkaalla ja takasivat voiton pohjoisenglantilaisille.

1. Jose Mourinho

Chelsea koki jälleen kerran tappion, kun kärkijoukkue Leicester, pisti lontoolaiset nippuun 2–1 -lukemin. Mourinho syytti ottelun jälkeen tappiosta omia pelaajia ja kehui omaa työtään moitteettomasti. Pitäisikö portugalilaisen jo herätä ja katsoa peiliin?

Topit:

3. Riyad Mahrez

Algerialainen nöyryytti jälleen vastustajan puolustusta, kun tällä kertaa vastassa oli sarjan häntäpään Chelsea. Mahrez kokosi tehot 1+1, tarjoten ensin maalipörssiä johtavalle Jamie Vardylle millintarkan keskityksen ja kieputtamalla toisessa maalissa Chelsea-puolustusta, jota seurasi kaunis kierteinen sijoitus takakulmaan.

2. Bournemouth

Joukkue jatkoi voittoputkeaan, kun edellisellä kierroksella kaatui Chelsea ja nyt joukkueen jyrän alle jäi ManU. Samalla joukkue nousi sarjataulukossa sijalle 14., ja on muun muassa yhden pisteen etumatkalla Chelseaan verrattuna.

1. Newcastle

Alkukauden kyntänyt joukkue alkaa Bournemouthin tapaan löytää virettään. 2–0 voitto Liverpoolista viikko sitten sai jatkoa, kun joukkue kaatoi todella kovassa vireessä olevan Tottenhamin 2–1 vieraskentällä. Joukkueen potentiaali alkaa nostamaan päätään, ja Harakat tulevat nousemaan tällä vauhdilla kauden päätteeksi sarjan keskikastiin.

Kansikuva: Getty