Kommentti: SJK ja RoPS haistoivat veren – luvassa huikea mestaruustaistelu

Veikkausliigan mestaruustaisteluun saatiin siirtoajan lopulla aivan uusia jännitteitä, kun sekä SJK että RoPS vahvistivat rivejään.

HJK on pitänyt Veikkausliigan piikkipaikkaa hallussaan lähes koko kauden. Seitsemättä peräkkäistä mestaruutta tavoittelevan helsinkiläisseuran peli on kuitenkin takkuillut läpi kesän ja joukkue on kärsinyt todella pahasta loukkaantumissumasta. SJK ja RoPS haistoivat mahdollisuutensa ja vahvistivat rivejään vielä siirtorajan loppuhetkillä.

SJK hankki loppukauden lainasopimuksella Liverpoolista Allan Rodrigues de Souzan.  18-vuotiaan keskikenttämiehen todellinen taso on vielä vähän kysymysmerkki, mutta huippulupaukseksi kuvailtu brasilialainen on silti ehdottomasti iso vahvistus Veikkausliigajoukkueelle. Allan oli Liverpoolin mukana, kun joukkue kohtasi HJK:n elokuun alussa.

Myös RoPS vahvisti hyökkäyspäästään siirtoajan viimeisillä hetkillä. Real Madridin reservijoukkueessa vuoden pelannut Eero Markkanen olisi varmasti kelvannut jokaiselle Veikkausliigan joukkueelle, muttta jyväskyläläinen valitsi Rovaniemen. Ruotsalainen suurseura AIK yritti heti saada Markkasen takaisin, kun sopimus Real Madridin kanssa päättyi, mutta Ruotsin siirtoikkunan ollessa jo umpeutunut ei erityislupaa siirrolle irronnut. Markkanen tuo Rovaniemelle kaivattua ruutia hyökkäyspääähän, kun maalipörssiä johtava Aleksandr Kokko on kärsinyt loukkaantumisista.

Myös 12 ottelua Jamaikan maajoukkueessa pelannut Tremaine Stewart siirtyi Rovaniemelle. 27-vuotias Stewart edusti aikaisemmin kotimaansa pääsarjassa pelaavaa Waterhousea, jonne hän siirtyi viime vuonna norjalaisesta Aalesundista. Stewart viihtyy parhaiten joko laiturin tai hyökkääjän tontilla.

SJK:lle ja RoPS:lle on pakko nostaa hattua. Joukkueet aistivat, että nyt on oikeasti todelliset saumat jopa mestaruuteen asti ja toimivat sen mukaan. Kukkaron nyörejä aukaistiin ja riveihin hankittiin todellisia vahvistuksia.

Veikkausliiga palaa maajoukkuetauolta tasan viikon päästä. Silloin SJK ja RoPS aloittavat HJK:n takaa-ajon ja tiedossa voikin olla kenties kaikkien aikojen mestaruustaistelu. Klubin etumatka on vain yhden pisteen verran, mutta joukkue on pelannut yhden ottelun seinäjokelaisia ja kaksi rovaniemeläisiä enemmän.