Manchester City nöyryytti Chelseaa tennisluvuin

Viaplay LogoValioliigan kaikki kauden ottelut Viaplayssa ja Viasatilla

Chelsean kotikentällä 0-2-tappioon päättynyt Manchester Cityn vierailu joulukuussa oli muisto vain, kun City jyräsi vierailijansa maanrakoon kotikentällään maalein 6-0. Orkesterin kapellimestareina toimivat kolme maalia viimeistellyt argentiinalainen Sergio Aguero ja kaksi maalia laukonut Raheem Sterling.

Cityn avausmaali syntyi vapaapotkun jälkitilanteesta, kun Chelsean puolustus jätti laitaan liian paljon tilaa ja keskitys vieri maalin toiselle laidalle, jonne noussut Sterling laukoi helposti 1-0:aan.

Agueron ensimmäinen osuma lähti liikkeelle noin 20 metristä, jossa hän oli usean Chelsean pelaajan keskellä, mutta mies pystyi silti laukomaan kierteisen kudin  takayläkulmaan ja tilanne muuttui 2-0:aan.

Kuusi minuuttia myöhemmin City nosti pallon Chelsean puolustukseen, josta se puskettiin pois, mutta jostain käsittämättömästä syystä keskikenttämies Ross Barkley puski pallon takaisin puolustuslinjaa kohti ja pallo putosi suoraan Agueron jalkaan – lukemat 3-0:aan.

25. minuutilla Chelsean puolustus esti Cityn vaarallisimmat lähentelyt rankkarialueella, mutta pallo pomppasi puolustuksen jaloista Ilkay Gundoganille, joka sijoitti pallon tarkasti maalin oikeaan alakulmaan ja tilanne 4-0.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa reilut puoli tuntia, kun Sterling haastoi Cesar Azpilicuetan ja rynni vasenta laitaa rankkarialueelle. Azpilicueta kaatoi Sterlingin ja ottelun erotuomari Michael Dean jähmettyi asentoon, osoittaen pilkkua hetken ajan huvittavalla tavalla kuin patsas, käsi jämäkästi ojennettuna. Aguero viimeisteli illan kolmannen maalinsa rankkarista oikeaan alakulmaan ja lukemat 5-0.

6-0-maalissa Cityn David Silva syöttää kerrassaan upeasti Chelsean puolustuksen taakse vasempaan laitaan ja nurmea pitkin mennyt keskitys tavoittaa Raheem Sterlingin ja tämä viimeistelee maalin helpolla sijoituksella.

Chelsean valmentajalla Maurizio Sarrilla on mietittävää jopa asemansa suhteen, sillä kolme edellistä vierasottelua ovat päättyneet 0-6, 0-2 ja 0-4-tappioihin Cityä, Arsenalia ja Bournemouthia vastaan. Vastaavasti City on todella hurjassa vireessä, sillä se on viimeistellyt peräti 45 maalia edelliseen 12 otteluun ja päästänyt vain viisi osumaa.

Voiton myötä City on taas Valioliigan keulapaikalla maalieron turvin, yhden ottelun Liverpoolia enemmän pelanneena. Ottelun päätyttyä Maurizio Sarri ei edes vaivautunut kättelemään Pep Guardiolaa, vaan käveli suoraan pukukoppiin.

Kansikuva: Laurence Griffiths/Getty Images