Liverpool kaatoi Burnleyn Valioliigassa – nousi tappioasemasta voittoon

Viaplay LogoValioliigan kaikki kauden ottelut Viaplayssa ja Viasatilla

Manchester City otti eilisellä Valioliigan kierroksella neljän pisteen etumatkan toisena olevaan Liverpooliin nähden. Sunnuntain kierroksella Liverpool nousi jälleen pisteen päähän Citystä, vaikka ottelun alku olikin kivikkoinen ja myös lopussa joukkue tuudittautui liian varmalta tuntuneeseen voittoon.

Kuudennella minuutilla Burnley sai kulmapotkun vasemmalta ja yllättäen kulmapotkun antanut Ashley Westwood laukoi pallon suoraan kulmalipulta maaliin. Tilanteessa näytti olevan maalivahdin estämistä, mutta maalia ei tarkistettu videolta. Burnleyn pelaaja näytti estävän Liverpoolin maalivahdin hyppäämistä palloa kohti.

19. minuutilla Liverpoolin keskikenttämies Georginio Wijnaldum nousee Burnleyn puolustuksen keskustaan ja se avaa tilaa laitaan Mohamed Salahille. Salah pelaa seinäsyötön Wijnaldumin kanssa maalille ja brassikärki Roberto Firmino tasoittaa pelin 1-1:een. Salahin syöttö oli katketa puolustajan ja maalivahdin väliintuloon, mutta he rähmäsivät pallon Firminolle.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Burnleyn puolustus katkaisee Liverpoolin syöttöyrityksen rankkarialueelle ja puskun kautta yritetään avausta, mutta jostain syystä pallo pusketaan takaisin Burnleyn puolustajalle ja uusi avausyritys blokataan loistavasti Adam Lallanan liukutaklauksen myötä. Lopulta pallo kimpoilee Sadio Manen ulottuville ja kierteinen laukaus takakulmaan siirtää Liverpoolin 2-1-johtoon. Mane osui jo kuudennessa perättäisessä kotiottelussa tekemään vähintään yhden maalin.

67. minuutilla Burnleyn maalivahti Tom Heaton valmistautui pitkään avaukseen, mutta surkea avaus karkasi suoraan Salahille, joka pääsi etenemään vapaasti maalia kohti. Pallo karkasi Salahin jalasta puolustajan tultua väliin, mutta samalla Heaton törmäsi omaan puolustajaansa ja paikalle tullut Firminho sai kaikessa rauhassa laukoa pallon tyhjään maaliin ja tilanteeksi 3-1 Liverpoolille.

Joukkueiden jo odotellessa lisäminuuttien kulumista, lähtee Burnley hyökkäykseen ja Liverpool antaa aivan liikaa tilaa rakennella peliä. Pallo pelataan rankkarialueen sisälle ja lopulta pallo kimpoilee flipperin lailla Matej Vydralle, joka syöttää Johann Gudmundssonille ja tämä kaventaa tilanteeksi 3-2, kun lisäaikaa on pelattu noin minuutti.

Liverpoolin puolustuksessa oli havaittavissa pientä paniikintynkää ja Burnleylle tarjottiin vielä pari mahdollisuutta hyökätä, mutta puolustuslinja oli niin ylhäällä, että Liverpoolilla oli varsin helppo käydä viimeistelemässä 4-2-osuma, jonka teki päivän toisella maalillaan Roberto Firmino.

Valioliigaa on jäljellä kahdeksan kierrosta tämän päivän otteluiden jälkeen.

Kansikuva: Alex Livesey – Danehouse/Getty Images