Manchester Cityä uhkaa sama kohtalo kuin Chelseaa – kaksi seuraavaa siirtoikkunaa saattavat sulkeutua

Viaplay LogoValioliigan kaikki kauden ottelut Viaplayssa ja Viasatilla

Jalkapallon kattojärjestö FIFA langetti aikaisemmin tällä kaudella Chelsealle kiellon värvätä uusia pelaajia seuraavien kahden siirtoikkunan ajaksi, sillä Chelsea oli syyllistynyt sääntöjen vastaiseen alaikäisten pelaajien rekrytointiin. Manchester Cityllä on nyt sama uhkakuva niskassaan.

Cityn toimia oli tutkittu jo aikaisemmin nuorten pelaajien rekrytoinnin osalta sekä FIFAn että Englannin Valioliigan toimesta. Tarkemmin ilmaistuna kyse on taloudellisesta reilun pelin hengestä, jossa ylenpalttinen rekrytointi on kielletty. Esimerkiksi Chelsea syyllistyi peräti 29 alaikäisen pelaajan rekrytointiin. Pahimmillaan Manchester City saattaa joutua ulos jopa Mestarien Liigasta tulevalla kaudella, sillä myös UEFA tutkii seuran rekrytointitoimia.

Chelsea teki asiasta valituksen, joten päätös ei ole vielä lopullinen – ja City seuraa varmasti tarkkaan, miten Chelsean käy. Aikaa Chelsean saamasta rangaistuksesta ei ole kuin kuukauden verran. Seuraavan kerran siirtoikkuna aukeaa tulevana kesänä ja uusien pelaajien rekisteröinti on mahdollista kesäkuun 9. päivästä elokuun loppuun.

FIFA on kertomansa mukaan tutkinut Manchester Cityn toimia jo vuosia ja viimeksi Benjamin Garren värvääminen Velez Sarsfieldistä oli lähellä aiheuttaa polemiikkia FIFAn ja Cityn välillä, mutta argentiinalaispelaaja oli tuolloin juuri täyttänyt 16 vuotta ja kaikki sujui sääntöjen mukaan.

Viime vuonna Sierra Leonen ja Ghanan pelaajat – George Davies ja Dominic Oduro kertoivat pelanneensa Cityn juniorijoukkueissa ennen täysi-ikäisyyttään. Molemmat pelaajat ovat jo lähteneet Citystä, mutta FIFA tutkii myös heidän viettämäänsä aikaa Cityn riveissä. Esille tulleet tapaukset lienevät vain jäävuoren huippu, joten FIFAn syynissä voi paljastua lisääkin tapauksia.

Tulilinjalla olevat englantilaisseurat eivät ole ainoita, sillä Real Madrid, Barcelona ja Atletico Madrid ovat myös saaneet FIFAlta rangaistuksen samoista syistä aikaisempina vuosina.

Lähde: DailyMail, The Sun

Kansikuva: James Williamson – AMA/Getty Images