Suurseurat kohtaavat illalla FA Cupin neljännesvälierässä – ennakko ja valmentajien kommentit luettavissa

Viaplay LogoValioliigan kaikki kauden ottelut Viaplayssa ja Viasatilla

Englannissa pelataan tänään FA Cupin viides kierros, eli neljännesvälierät. Suurseurat Chelsea ja Manchester United kohtaavat Chelsean kotikentällä.

ManU:n avauskokoonpanosta puuttuu kaksi tärkeää pelaajaa Jesse Lingardin ja Anthony Martialin ollessa loukkaantuneina. Sairauslomien kestoksi on arvioitu 2-3 viikkoa. Tämä saattaa avata pelaavaan kokoonpanoon mahdollisuuden Romelu Lukakulle ja Alexis Sanchezille. Molemmat ovat olleet enimmäkseen vaihtopenkillä Ole Gunnar Solskjärin tultua Unitedin valmentajaksi. Chelsealla ei ole loukkaantumishuolia.

Solskjär kommentoi, että ”Jesse ja Anthony ovat pelanneet erittäin hyvin niillä vahvuuksilla, joita heillä on käytössään. Lukakulla ja Sanchezilla on erityyppiset taidot käytössään, joten nyt on heidän vuoronsa näyttää, mitä he osaavat.”

Chelsean apuvalmentaja Gianfranco Zola toteaa, että Chelsealla on edessään tärkeä jakso ailahtelevien otteiden sävyttämässä kaudessa. Zola viittaa kommentillaan etenkin viime aikojen suurinumeroisiin tappioihin, joissa joukkue ei ole tehnyt yhtään maalia vieraskentällä.

Zola jatkaa, että tärkeintä on keskittyä vain yhteen otteluun kerrallaan. Hänen mukaansa kohtaaminen ManU:a vastaan tulee hyvään aikaan, sillä joukkue pelasi menneenä torstaina hyvän ottelun Euroopan liigassa, voittaen Malmön maalein 2-1 ja Chelsea kaipaa juuri nyt tällaista haastetta. Lisäksi Zola painottaa, että joukkueen, pelaajien ja seurajohdon on oltava johdonmukaisia ja tietoisia seuran haastavasta tilanteesta, että sen eteen voidaan tehdä töitä.

Chelsea on ollut ManU:lle vaikea vastustaja tilastojen valossa, sillä se on pudottanut ManU:n FA Cupista joukkueiden kohdatessa neljä kertaa peräkkäin. Yksikään toinen joukkue ei ole onnistunut tempussa viittä kertaa, joten Chelsealla on sen valossa mahdollisuus tehdä historiaa tänään. Lisäksi ManU:lla on kehno tilasto vierailuista Chelsean kotikentälle, sillä saaliina on edellisestä 22 kohtaamisesta vain kaksi voittoa, seitsemän tasapeliä ja 13 tappiota.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 21.30.

Lähde: SkySports

Kansikuva: Getty Images