Valioliigakierroksen topit ja flopit: Kiitos fantastinen ManU mestaruustaiston elvyttämisestä!

Viaplay LogoAjaako Spurs Chelsean kiinni? Seuraa Valioliigan huippujännittävää loppukautta Vialplay-palvelusta.

Valioliigakierros numero 33 oli sangen yllätyksetön. Suosikit pitivät pintansa, eikä kierroksella nähty oikeastaan yhtäkään sen suurempaa yllätystä. Kierroksen odotetuin kohtaaminen Manchester Unitedin ja Chelsean välillä oli viikonlopun paras peli, joka myös herätti mestaruustaiston henkiin. Tässä ovat Valioliigakierroksen topit sekä kissojen ja koirien kanssa etsityt flopit.

Flopit

3. West Bromwich

Tony Pulis ja surullisen kuuluisat 40 pistettä. Kauden yllättäjiin kuuluva WBA sai kulttivalmentajan tavoitteleman 40 pinnaa mittariin jo helmikuussa, jonka jälkeen meno on ollut takkuista. Viimeisin tappio koettiin viikonloppuna, kun Liverpool haki 0–1-vierasvoiton The Hawthronsilta. Mikään yllätys WBA:n kolmas perättäinen tappio ei ollut, mutta ainoastaan neljä pinnaa edellisestä seitsemästä pelistä saalistanut ryhmä uhkaa tätä menoa pudota kärkikymmenikön ulkopuolelle ja ansaitsee sen takia paikkansa floppi-listalla.

2. Middlesbrough

Tämän kevään melankolisinta jalkapalloa on nähty Koilis-Englannissa. Pitkästä aikaa maalin tehnyt Sunderland sentään sai pisteen, mutta viimeksi joulukuussa voittaneen Middlesbrough’n tappiosarakkeeseen kirjattiin jälleen yksi merkintä. Loppuluvuin 1–2 Arsenalille taipunut Boro pelasi yllättävän hyvin ja sai luotua vieraita laadukkaampia tekopaikkoja, mutta punapaitojen ruuti oli tutun märkää. Boro on helmikuun jälkeen napsinut vaivaiset kolme pistettä, joista jokaisen maalittomien tasurien myötä. Etenkin joukkueen hyökkäyspeli on ollut surullista seurattavaa, sillä maalipörssiä johtava Romelu Lukaku (24) on osunut enemmän kuin koko Boro-nippu (23) yhteensä.

1. Chelsea

Viikonlopun ykköspeli pelattiin Old Traffordille, jossa kentällä nähtiin vain yksi joukkue. Sarjakärki oli täydellinen vastaantulija sunnuntaina, mistä kertoo etenkin se, ettei Antonio Conten miehistö saanut yhtäkään laukausta maalia kohti. Man Unitedin 2–0-voittoon päättynyt ottelu tarkoitti samalla sitä, että jo helmikuussa Chelsealle jaettu mestaruus ei olekaan enää kirkossa kuulutettu, kovavireisen Tottenhamin vaaniessa enää neljän pisteen päässä. Conten kannalta huolestuttavaa on myös Diego Costan tukkiutunut maalijyvä ja orastava sekoilu. Ottelu oli espanjalaishyökkääjälle jo viides peräkkäinen ilman maalia, joka alkaa näkymään turhautumisina, kuten tilanteessa jossa Costa tönäisi isäntien pallottoman Eric Baillyn vaarallisen näköisesti kohti tolppaa.

Huippumatsin tuominneella Bobby Madleylla oli täysi työ pitää Diego Costa ja Marcos Rojo aisoissa. (Michael Regan/Getty Images)

Topit

3. Manchester City

Pep Guardioala on keväällä oppinut, ettei Cityn nykynipulla voi pelata samanlaista futista kuin Bayernin tai Barcelonan tähtisikermillä, varsinkaan kovatempoisessa Valioliigassa. Taivaansinisten vahva kevät jatkui Southamptonin vieraana, jonka City kellisti helposti 3–0. Pepin ryhmälle maltilliset 628 syöttöä kirjauttaneen Cityn ykköstähti oli Kevin De Bruyne, joka alusti kaksi maalia. Plakkarissa top4-sijoitus ei ole, mutta Cityn nykyvireellä se näyttää hyvin todennäköiseltä. Ensi viikon torstaina nähdään massiivinen ottelu UCL-paikkojen kannalta, kun United matkaa kaupungin toiselle puolelle Cityn vieraaksi.

2. Tottenham

Valioliigan kuumimmasta joukkueesta ei liene mitään epäselvyyttä. Tällä kertaa Tottenhamin uhriksi joutui Bournemouth, joka taipui Spursille jo varsin ominaiseksi tulleiden voittolukemien 4–0 myötä. Seitsemännen perättäisen voittonsa ottaneet pohjoislontoolaiset onnistuivat jälleen laajalla rintamalla, mutta erityismaininta täytyy antaa työteliäälle Vincent Janssenille, joka osui vihdoin myös pelitilanteesta. Kuusi kierrosta ennen loppua Spurs on enää neljän pinnan päässä Chelseasta, eikä Sinisten kiinniajaminen ole nykyvireessä missään nimessä mahdoton ajatus.

1. Manchester United

Tämän kauden ManU:lle on ollut leimallista hoitaa heikommat joukkueet rutiinilla, mutta sakata kärkiryhmiä vastaan. Tuosta vireestä ei ollut tietoakaan, kun sarjakärki Chelsea vieraili Manchesterissa sunnuntaina. United esitti kauden parastaan, eikä Chelsealla ollut minkäänlaisia jakoja Punaisten paholaisten käsittelyssä. Piikissä aloittanut Marcus Rashford oli alati vaarallinen ja iski yhden maalin, mutta joukkueen ykköstähti löytyi keskikentältä. Loistavaa kautta pelaava Ander Herrera syötti avausmaalin, viimeisteli onnekkaasti toisen, mutta ennen kaikkea pimensi Eden Hazardin täydellisesti. Myös Jose Mourinho sai suvereenilla esityksellä balsamia haavoihin kahden tappiollisen Stamford Bridgen vierailun jälkeen.

Kansikuva: Shaun Botterill/Getty Images