Valioliiga – kierroksen ottelu Arsenal-Chelsea klo 22.00

mou-wengerNeljä tasapeliä ja viisi tappiota; Arsene Wenger ei ole koskaan voittanut Jose Mourinhoa. Herrasmiesten väliset kamppailut alkoivat kauden 2003-04 jälkeen. Arsenal pelasi mestaruuskautensa tappioitta, Chelsean sijoittuessa valioliigassa toiseksi Claudio Ranierin alaisuudessa. Mourinho otti kauden jälkeen vetovastuun ja toi mukanaan ratkaisevia vahvistuksia etunenässä Didier Drogban ja Ricardo Carvalhon. Mourinho teki myös kaikkensa taktisesti ja mentaalisesti ottelujen kääntämiseksi edukseen ja muutti näin pelikentän itselleen ja joukkueelleen sopivammaksi. Kaudella 2004-2005 Chelsea vei mestaruuden heti The Great Onen ensimmäisellä yrityksellä Wengerin Arsenalin nenän edestä.

gun__1357902370_invincibles2004

Arsene Wenger on kohdannut viimeisessä kuudessa joukkueiden ottelussa viisi eri manageria. Nyt vastaan asettuu kuitenkin mies, jota hän ei ole koskaan päihittänyt! Arsenal on myös pisteen päässä 1300 pisteestä Wengerin alaisuudessa. Näilla asiolla ei kuitenkaan ole suurempaa merkitystä pelaajien mielessä, kun joukkueet astelevat illalla kentälle. Nämä ovat lopulta otteluita joissa mestaruus ratkaistaan. Pistejako varmasti kelpaa kummallekin joukkueelle, jos tasatilanteessa edetään ottelun loppuhetkille.

Arsenalin viime viikonlopun tappio Manchester Citylle ja Liverpoolin voitto tältä kierrokselta tiputtivat Arsenalin piikkipaikalta. Voitolla Gunners siirtyisi taas kärkeen, mutta tappio tiputtaisi joukkueen neljänneksi tasapisteisiin Chelsean kanssa. Arsenal on jo hävinnyt Citylle, Manchester Unitedille ja Chelsealle. Onko joukkueesta sittenkään aineksia mestariksi, vaikka joukkueen peli näyttää väliajoin jopa loistavalta? Viime kaudella joukkueiden kohtaamiset päättyivät 2-1 Chelsealle. Blues on hävinnyt viimeisen 11 vierailun aikana Gunnersille vain kahdesti. Viimeisimmän joukkueiden liigacup-kohtaamisen Chelsea vei nimiinsä 2-0.

Arsenal joutuu selviämään illan ottelusta ilman Jack Wilshereä ja Laurent Koscielnyä. Tykkimiesten penkiltä todennäköisimmät korvaajat ovat Flamini ja VermaelenLucas Podolski on pelikunnossa loukkaantumisen jälkeen. Chelsean ongelmat ovat maalinteossa. Itseasiassa Chelsean paras maalintekijä Romelu Lukaku pelaa tällä hetkellä lainassa Evertonissa. Juan Mata on ollut ratkaisevassa osassa joukkueiden aiemmissa kohtaamissa osuen kaikissa neljässä, jossa mies on ollut avauksessa. Torres, Ba sekä Eto’o ovat kaikki tuskailleet maalinteossa ja tällä kaudella Bluesilta puuttuu selkeästi hyökkäyspäästä Drogban kaltainen johtaja ja ratkaisija. Nyky Chelsea on todella erilainen kuin Mourinhon aikaisemmat versiot joukkueesta. Joukkue perusti aikaisemmin pelinsä koko joukkueen vahvaan puolustuspeliin. Tällä kaudella joukkue on jo päästänyt tuplasti enemmän maaleja kuin samaan aikaan ensimmäisellä mestaruuskaudellaan.

Ottelua tuskin tullaan pelaamaan ihanteellisissa olosuhteissa. Britanniassa jouluaaton aatto on myrskyisä. Lounaasta saarivaltioon saapuu maanantain aikana voimakas matalapaine, joka BBC:n sääennusteen mukaan tuo mukanaan voimakasta sadetta ja myrskytuulta. Etelä-Englantiin ja Walesiin voi päivän aikana sataa jopa 40 milliä. Tuulen nopeus puuskissa on lähellä hirmumyrskylukemia, yli 30 metriä sekunnissa. Maan eteläosassa, myös suur-Lontoon alueella, varoitetaan tulvista.

Ottelu tulee olemaan mielenkiintoinen! Ja sanon sen taas ja toivottavasti olen väärässä. En odota mitään hurlumhei-palloilua. Viime viikonloppuna tuo kommentti päättyi Cityn 6-3 voittoon.. Katsotaan mitä ilta tuo nyt tullessaan.

Mourinho vs Wenger

Arsenal 2 Chelsea 2 Premier League, December 12, 2004

Chelsea 0 Arsenal 0 Premier League, April 20, 2005

Arsenal 1 Chelsea 2 Community Shield, August 7, 2005

Chelsea 1 Arsenal 0 Premier League, August 21, 2005

Arsenal 0 Chelsea 2 Premier League, December 18, 2005

Chelsea 1 Arsenal 1 Premier League, December 10, 2006

Chelsea 2 Arsenal 1 League Cup final, February 25, 2007

Arsenal 1 Chelsea 1 Premier League, May 6, 2007

Arsenal 0 Chelsea 2 League Cup, October 29, 2013