Valioliigassa sunnuntaina kolme ottelua – mestariehdokkaat ryöstöretkillä

Mestariehdokkaat Chelsea ja Manchester City pyrkivät kasvattamaan pistepottejaan vierasotteluissa. Päivän kolmannessa ottelussa välejään selvittelevät Watford ja Southampton. Tässä ennakkomme sunnuntain otteluille.

West Bromwich – Chelsea, klo 15.30

Kivikkoinen kauden alku vetää Jose Mourinhon vakavaksi. Kuva: AOP

Kivikkoinen kauden alku vetää Jose Mourinhon vakavaksi. Kuva: AOP

Hallitseva mestari Chelsea matkustaa The Hawthornsille West Bromwichin vieraaksi. Jose Mourinhon miehistö on kahden ensimmäisen ottelun jälkeen kerännyt ainoastaan yhden pisteen. Avauskierroksella Swansea haki Stamford Bridgeltä tasapelin ja toisella kierroksella Manchester City pöllytti mestareita peräti 3–0 lukemin. Ottelussa isännän virkaa toimittava WBA on niin ikää onnistunut keräämään vasta yhden pisteen. Myös heidän kohtalonaan oli jäädä Manchester Cityn jalkoihin ja toisella kierroksella maaliton tasapeli oikeutti yhteen pisteeseen Watfordin vieraana.

West Bromin manageri Tony Pulis joutuu tulemaan toimeen ilman ykkösvahtiaan Ben Fosteria, mutta muuten joukkueen pelaajat ovat terveiden kirjoissa. Foster on sivussa vielä ainakin reilun kuukauden verran polvivammansa vuoksi. Chelsealta Oscar ja Victor Moses mitä luultavimmin missaavat ottelun kolhujensa takia. Barcelonasta hankittu Pedro Rodriguez saattaa sen sijaan debytoida jo heti sunnuntaina.

The Hawthorns on ollut Chelsealle erityisen vaikea paikka vierailla. Viime kaudella mestaruus oli jo ratkennut ja Pulisin joukot ottivat varmistuneilta mestareilta peräti 3–0 voiton. Viimeistä edellisellä kaudella pisteet jaettiin 1–1 tasatuloksella ja tuota ennen WBA voitti kahdesti putkeen. Edellisen kerran Chelsea on juhlinut West Bromin vieraana siis kaudella 2010-11. Mourinhon joukot kaipaavat nyt herätystä ja alakerran tulee toimia alkukautta paremmin. Hyökkäyksessä etenkin Diego Costalta ja Eden Hazardilta vaaditaan onnistumisia. Lisäksi keskikentän moottorina häärivä Cesc Fabregas saa parantaa otteitaan, koska hän on ollut kahdessa ensimmäisessä ottelussa surkea. Mielenkiintoista on nähdä myös miten Pulis ryhmittää hyökkäyksensä. Saido Berahino on ollut siirtohuhujen kohteena voimakkaasti, mutta on edelleen WBA:n riveissä. Tuoreet hankinnat Rickie Lambert ja Salomon Rondon haluavat myös päästä keinuttamaan hallitsevan mestarin venettä.

Chelsean on ruvettava keräämään nyt pisteitä ja vaikka WBA on ollut sille hankala isäntä, onnistuu Mourinhon joukot nappaamaan kauden ensimmäisen voittonsa.

Tulosveikkaus: 1–2

Ottelu näytetään suorana MTV Sport 2 -kanavalla klo 15.15 alkaen.

Everton – Manchester City, klo 18.00

Erinomaisesti kauden aloittanut Manchester City lähtee haastamaan Evertonia Goodison Parkille. Cityn keräämät kuusi pistettä on tullut sarjan parhaalla maalierolla (6:0) ja oikeuttavat piikkipaikkaan sarjataulukossa. Kotijoukkue Everton aloitti kauden vaisuhkosti tasaamalla pisteet avausottelussa sarjanousija Watfordin kanssa, mutta toisella kierroksella se antoi myrskyvaroituksen kaatamalla Southamptonin vieraissa peräti 0–3.

Manuel Pellegrinin joukoista on poissa ainakin laitapuolustaja Pablo Zabaletta, joka toipuu polvivaivastaan. Uuden hankinnan Fabian Delphin ja keskikentän työmyyrän Fernandon pelikuntojen yllä on vielä kysymysmerkkejä. Roberto Martinez joutuu pärjäämään ilman Steven Pienaaria, Darron Gibsonia, Tony Hibbertia sekä useammaksi kuukaudeksi loukkaantunutta Leighton Bainesia. Myös Aiden McGeady saattaa joutua huilaamaan ottelun. Vierasjoukkue City saa hienoisen edun loukkaantuneiden pelaajien vuoksi.

Everton on ollut Citylle vaikea isäntä. Edelliset viisi kohtaamista Goodison Parkilla ovat tarjonneet kolme voittoa Evertonille, yhden Citylle ja kerran on pelattu tasan. Viimeiset kaksi kohtaamista ovat kuitenkin olleet juuri ne joista City on pisteitä haalinut.

Vaikka Everton oli Southamptonia vastaan vahva, on vierailijoiden meno ollut silti vielä musertavampaa. Sarjan kärkijoukkueista Manchesterin taivaansiniset ovat olleet ainoat jotka ovat hyvien tulosten lisäksi pelanneet myös erittäin hyvin. Mikäli sama ryhdikkyys jatkuu edelleen on Everton vaikeuksissa. Viime kaudella heikosti esiintynyt Yaya Toure vaikuttaisi olevan kuin uudelleen syntynyt ja myös David Silva sekä Sergio Agüero ovat hyvässä iskussa. Evertonin Romelu Lukaku sai Sotonia vastaan kaksi hienoa onnistumista ja janoaa lisää. Arouna Kone ja nuori Ross Barkley ovat myöskin olleet hyvässä vauhdissa.

Everton antaa kovan vastuksen, mutta Cityn tämän hetken lento on liian kova pala sille. Mikäli lento ei lopu kesken, napppaa vierailijat kauden kolmannen täyden pistepottinsa.

Tulosveikkaus: 1–2

Ottelu näytetään suorana MTV MAX -kanavalla klo 17.45 alkaen.

Watford – Southampton, klo 18.00

Sarjanousija Watford isännöi Vicarage Roadilla Southamptonia. Watford on osoittanut olevansa kyvykäs joukkue pelaamaan pääsarjatasolla ja on toistaseksi jakanut pisteet niin WBA:n kuin Evertoninkin kanssa. Voittoja toki tarvitaan, mutta vahvuutta osoittaa myös kyky välttää tappiot. Southampton ei ole saanut erityisen lentävää lähtöä kauteen. Avauskierroksella Newcastlen kanssa pelattu 2–2 tasapeli ja toisen kierroksen ruma 0–3 tappio Evertonin isäntänä ovat tuoneet ainoastaan yhden pisteen joukkueen pottiin.

Quique Floresin luotsaama Watford ei kärsi liiemmin loukkantumisista. Pitkäaikaispotilaat Lloyd Doyley ja Joel Ekstrand jatkavat viel pidemmän aikaa sivussa, mutta muutoin joukkue on terveenä. Southamptonin manageri Ronald Koeman joutuu pähkäilemään enemmän loukkantumisten vuoksi. Joukkueen ykkösmaalivahti Frasier Forster on pitkälle ensi vuoteen saakka pois hajonneen polvensa vuoksi. Samasta vaivasta kärsivät myös puolustajat Ryan Bertrand ja Florin Gardos. Tuore hankinta Jordy Clasie ei myöskään taida päästä tekemään vielä debyyttiään nilkkavammansa vuoksi.

Joukkueiden edelliset keskinäiset kohtaamiset ovat Mestaruussarjasta kaudelta 2011-12. Tuolloin Southampton oli molemmissa otteluissa selkeästi vahvempi, voittaen kotonaan 4–0 ja vieraissa 0–3 lukemin. Watfordia edusti tuolloinkin Troy Deeney, joka on tänä päivänä joukkueen ykköskärki ja kapteeni. Deeney ei ole vielä onnistunut avaamaan maalitiliään Valioliigassa, mutta häneltä odotetaan paljon. Southamptonin maaliruisku Graziano Pelle ei puolestaan antanut kauden avausmaalin odottaa itseään kauaa, vaan iski sen 24 pelatun minuutin kohdalla avauskierroksella. Sen jälkeen italialainen ei ole onnistut kasvattamaan maalisaldoaan.

Watford taistelee anakarasti jokaisesta pisteestä ja ei anna mitään ilmaiseksi. Southampton kärsii loukkaantumisista ja ei ole viime kauden kaltaisessa lennossa. Ottelu käydään tasaisissa merkeissä.

Tulosveikkaus: 1–1

Ottelu näytetään suorana MTV Sport 2 -kanavalla klo 17.45 alkaen.