Veikkausliiga palaa tauolta: HJK:lla pakkovoiton paikka

HJK saa torstain kamppailuun vahvistuksia sairastuvalta. Helsinkiläiset ovat käytännössä pakkovoiton edessä, mutta Inter osoitti jo edellisessä kohtaamisessa tietävänsä keinot Klubin kukistamiseen.

Veikkausliigassa lähdetään loppurutistukseen hienoista asetelmista. Mestaruustaisto on vielä täysin auki, kun sarjaa on vajaat kymmenen kierrosta pelaamatta. Etulyöntiasema on HJK:lla, joka pitää hallussaan kärkipaikkaa pisteen erolla seinäjokelaisiin ja rovaniemeläisiin nähden. Klubi on tosin pelannut ottelun SJK:ta ja kaksi RoPS:ia vähemmän.

Klubilla on käytännössä pakkovoiton paikka torstaina. HJK pelaa yhdeksästä jäljellä olevasta ottelustaan ainoastaan kolme kotikentällään, jossa joukkue ei ole hävinnyt kuluvalla kaudella vielä kertaakaan. Sen sijaan kuusi ottelua on vieraissa, jossa helsinkiläiset ovat olleet suorastaan heikkoja. Kymmenestä matkapelistä on irronut ainoastaan kaksi voittoa.

Tauko tuli Klubille loistavaan saumaan. Joukkueella tuntui olevan pieni henkinen lukko päällä katkerasta Astana-tappiosta ja päälle painoi hurja loukkaantumissuma. HJK voitti elokuun kahdeksasta ottelustaan ainoastaan yhden.

Tauko teki tehtävänsä ja helsinkiläisten sairastuvalta kuuluikin hyviä uutisia. Torstaina Mac Kandji pelaa kauden ensimmäisen virallisen ottelunsa sinivalkoisten riveissä. Liverpool-ottelun jälkeen harjoituksissa loukkaantunut Kandji tuo joukkueen hyökkäykseen uuden ulottuvuuden. Taitava senegalilainen pystyy pitämään palloa ja rytmittämään peliä mainiosti.

Kandjin lisäksi myös Sebastian Sorsa, Demba Savage ja Rasmus Schüller palaavat kokoonpanoon. Savagen ja Kandjin paluun myötä pirteästi esiintyneet Ousman Jallow ja Formose Mendy löytänevät itsensä jälleen penkiltä. Sebastian Sorsan paluu avaukseen ei ole kirkossa kuulutettu, sillä häntä paikannut Roni Peiponen on esiintynyt erinomaisesti. Joukkueen tulevaisuuden kannalta Peiposen kaikki mahdolliset minuutit olisi kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Inter lähtee torstain kamppailuun sarjataulukon neljänneltä sijalta. Joukkueella on vielä mahdollisuudet mitalisijoille, mutta tappioihin ei ole juurikaan varaa. Turkulaisten otteet ovat olleet viime aikoina varsin kaksijakoisia, sillä elokuun aikana joukkue keräsi otteluista Jaroa, FC KTP:tä sekä Ilvestä vastaan ainoastaan yhden pisteen, mutta nappasi komeat voitot SJK:sta sekä RoPS:sta.

Historia ei ole turkulaisten puolella torstaina. Inter on voittanut Klubin edellisen kerran vieraissa vuonna 2004. Kuluvalla kaudella joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa, joista ensimmäisestä Klubi nappasi kotivoiton maalein 2-0, mutta Inter maksoi kalavelat kesäkuun lopussa kukistamalla helsinkiläiset kotonaan lukemin 3-0.

Torstain ottelun lähtökohdat ovat selkeät. Klubi palaa tauolta kotiyleisön eteen tuoreiden jalkojen kanssa, joten näyttöhaluja piisaa yllin kyllin. Lisäksi mestaruustaiston ollessa tiukka, löysäilyyn ei ole yhtään varaa. Kotijoukkue tuleekin pitämään palloa huomattavasti vieralijoita enemmän. Klubilla on tosin ollut suuria ongelmia viimeiselle hyökkäyskolmannekselle murtautumisen kanssa. Joukkue ei ole pystynyt ottamaan parasta hyötyä irti taitavista laitureistaan, vaan hyökkäykset tyrehtyvät usein vastustajan rangaistusalueelle. Inter on yksi sarjan parhaimpia joukkueita iskemään vastahyökkäyksistä, kuten nähtiin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Klubin avauskokoonpano on elänyt terveystilanteesta johtuen ottelusta toiseen, joten nopeiden vastahyökkäysten puolustamisessa voi ilmetä yllättävän suuria ongelmia. Tästä huolimatta kaikki muu kuin kotivoitto olisi suuri yllätys.

Ottelu alkaa Sonera Stadiumilla kello 18.30. Voit seurata kaikkia Veikkausliigan otteluita tuttuun tapaan IS Extran kautta. 

Torstain muut ottelut:

18.30 FC Lahti – KTP

18.30 IFK Mariehamn – HIFK

18.30 KuPS – SJK

18.30 RoPS – FF Jaro

18.30 VPS – Ilves