Henri Sillanpää ” Olen Mixun käytettävissä”

Henri Sillanpää on päässyt tutustumaan pohjoismaiseen jalkapalloon tarkasti, tässä miehen otteita juhlitaan vuonna 2011 GAIS:n riveissä (Alloverpress)

Henri Sillanpää on päässyt tutustumaan pohjoismaiseen jalkapalloon tarkasti, tässä miehen otteita juhlitaan vuonna 2011 GAIS:n riveissä (Alloverpress)

Kesällä ikämiehen 35 vuoden iän saavuttava Henri Sillanpää on tuloksellisesti tyytyväinen joukkueensa VPS:n alkukauteen. Seitsemän pistettä ja vain kaksi päästettyä maalia on kelpo saldo huomioiden otteluohjelman haastavuuden ja pelitahdin.

– Joukkueessamme on seitsemän miestä loukkaantuneena, ja se ei voi olla näkymättä pelissämme. Toki pelaamisessamme on vielä paljon parannettavaa, mutta siihen nähden tuloksiin voi olla tyytyväinen, sanoo Sillanpää.

Viime kauden pronssijoukkueen loukkaantumissuman konkretisoi hyvin se, että harjoituksissa on vain 14 pelaajaa, joista kolme on A-junioreita. Sillanpää on silti luottavainen raitapaitojen peliin ja tietääkin joukkueensa vahvuudet.

– Meidän koko joukkueen puolustuspelaaminen on hyvällä tasolla. On helppo olla tuollaisen puolustuksen takana maalilla. Hyökkäyksemme perustuu puolustuspeliin, jota tukee hyvin se, että meillä on paljon nopeita pelaajia.

Vaasalaisjoukkue ei ainakaan lähde huonontamaan viime kauden sijoitustaan, vaan tavoitteena on jälleen mitali. Sillanpää peräänkuuluttaa kuitenkin jatkuvuutta.

– En halua, että välillä ollaan kolmansia ja seuraavalla kaudella kymmenensiä. Pitää olla tasaisuutta. Sijoitus vuosittain kuuden joukkoon olisi hyvä. Siihen päivittäinen tekemisemme tähtää.

Viime kauden menestyksen tuoma etu joukkueelle on kesän europelit. Kotipelit pelataan kuitenkin evakossa Valkeakoskella. Tästä Ruotsin- ja Norjan kentät nähneellä maalivahdilla on omat näkemyksensä.

– Tämä on kaupungille valtava imago-tappio. On sääli, että kaupunki ei voi satsata katsojien oloihin ja remontoida 50-luvulta peräisin olevia tiloja. Kenttä on kuitenkin loistavassa kunnossa, harmittelee Sillanpää.

Konkari ei kuitenkaan anna ajatuksen lipsua vielä kesän peleihin, vaan kertoo pääpainon olevan aina seuraavassa pelissä.

– On turha miettiä niitä, kun emme tiedä vielä edes mahdollisia vastustajia. Heinäkuussa on sen aika, Sillanpää kiteyttää.

Mitään suurempia henkilökohtaisia tavoitteita miehellä ei ole.

– Haluan pysyä terveenä ja auttaa mahdollisimman paljon joukkuettani.

Iso maaottelu vielä unelmana

Sillanpää vartioi Huuhkajien maalia lokakuussa pelatussa Meksiko-harjoitusottelussa San Diegossa (Alloverpress)

Sillanpää vartioi Huuhkajien maalia lokakuussa Meksikoa vastaan pelatussa B-maaottelussa San Diegossa (Alloverpress)

Sillanpään sopimus VPS:n kanssa kattaa vielä ensi vuoden. Mitään jäähdyttelyajatuksia ei kuitenkaan miehen päässä liiku, vaikka kertookin pelaavansa vuosi kerrallaan. Maajoukkue-kuvioissa maalivahti on edelleen mukana.

– Olen sanonut Mixulle, että olen käytettävissä jos tasoni riittää hänelle. Tiedostan, että peliaika on kortilla, koska Niki Mäenpää ja Lukas Hradecky ovat pelanneet niin hyvin. Unelmani on kuitenkin päästä pelaamaan vielä jossain isossa maaottelussa.

Uran jälkeisistä asioista Sillanpäällä on tietty visio.

– Aion panostaa perheeseen, mutta myös työ futiksen parissa kiinnostaa. Itse asiassa valmennan nytkin 2005-ikäluokkaa ja olen mukana maalivahtiakatemian toiminnassa. Mielestäni vanhojen pelaajien tietotaitoa pitäisi muutenkin saada paremmin hyötykäyttöön, Sillanpää pohtii.

Veikkausliigaa mies pitää kovassa arvossa ja ammattilaissarjana. Myös suuri paluumuuttajien määrä on ilahduttanut torniolaissyntyistä maalivahtia. Kehittämiskohteita kuitenkin löytyy.

– Sarjan tv-näkyvyys on erittäin huono. Peli on myös paljon parempaa, mitä media antaa ymmärtää.  Näillä resursseilla on kuitenkin mahdoton lähteä vertailemaan pelintasoa muun muassa Ruotsin kanssa. Siellä joukkueet saavat taloudellista tukea liitolta jo sen pari miljoonaa, niin joukkueet pystyvät satsaamaan kovempiin pelaajiin.

Myös tiukan pelitahdin tuoma harjoittelun puute huolestuttaa vaasalaisikonia etenkin nuorten pelaajien kohdalla.

– Meillä vanhoilla jyrillä ei ole niin väliä. Me olemme tarvittavat toistomme tehneet, Sillanpää perustelee.

VPS ja Henri Sillanpää kohtaavat seuraavaksi Veikkausliigassa 4.5.2014 kotonaan HJK:n.