HJK:n harjoitusottelut suorina lähetyksinä Unibet TV:sta

Veikkausliigan hopeamitalisti HJK viettää alkavan viikon Ruotsissa ja pelaa Tukholmassa kaksi ottelua Allsvenskan-seuroja Hammarby IF:a ja Norrköpin IFK:ta vastaan. Vedonlyöntiyhtiö Unibet näyttää molemmat harjoitusottelut suorana sivuillaan, suomeksi selostettuna. Otteluiden seuraamiseen tarvitset Unibetin pelitilin ja pelitilille rahaa vähintään sentin.

Kahdella viime kaudella odotukset pahasti pettänyt HJK etsi viime kauden jälkeen uusia valmentajavaihtoehtoja, mutta päätyi lopulta siihen, että Mika Lehkosuo jatkaa sinivalkoisten peräimessä. Siirtomarkkinoilla Klubi on tehnyt kovia hankintoja. Jo ennestään nimekkääseen ryhmään on lisätty lähivuosien liigatähdet Faith Friday Obilor (FC Inter), Juha Pirinen (RoPS) ja Mostagh Yaghoubi (Spartaks Jurmala). Lisäksi Klubi osti viime kauden maalitykkinsä Alfredo Morelosin itselleen. Materiaalinsa puolesta HJK on tälläkin kaudella mitä luultavimmin suurin mestarisuosikki, mutta viime vuosien epäonnistumisten jälkeen paineet ovat kovat.

Tiistaina HJK kohtaa etelätukholmalaisen Hammarbyn, joka sijoittui viime kauden päätteeksi Allsvenskanissa 11:nneksi. Ruotsin kannatetuimpiin seuroihin kuuluva Bajen aloitti kautensa heikosti, mutta varmisti lopulta sarjapaikkansa hyvissä ajoin muokattuaan pelityyliään varovaisempaan suuntaan.

Kauden jälkeen päävalmentaja Nanne Bergstrand sai lähteä, ja tilalle palkattiin Tanskan pääsarjan Sönderjyskestä Jakob Michelsen. Talven aikana Hammarby on menettänyt neljä viime kaudella isossa roolissa ollutta pelaajaa. Tilalle on toistaiseksi hankittu MLS:n New Englandista ghanalainen keskikenttäpelaaja Gershon Koffie ja Esbjergin keskikenttämies Björn Paulsen. Lähtökohtaisesti Södermalmin ylpeydelle sovitellaan jälleen paikkaa Allsvenskanin keskikastissa.

Torstaina Klubi puolestaan haastaa IFK Norrköpingin. Peking voitti toissa kaudella sensaatiomaisesti mestaruuden ja sijoittui viime kaudellakin kolmanneksi, vaikka joukkue uudistui rajusti pitkin kautta. Tulevaa kautta ajatellen Norrköping on vielä rakennusvaiheessa. Isolla summalla Gentiin myyty Tesfaldet Tekie jätti ison aukon keskikentälle. Norrköping on tiettävästi ainakin Hoffenheimin jättävän Jiloan Hamadin perässä, mutta tähän mennessä joukkue ei ole vahvistunut. Tulopuolella ovat jo viime kaudella Pekingissä lainalla pelannut Niclas Eliasson (AIK) sekä Geflestä tullut Simon Skrabb. Suomalainen keskikenttäpelaaja Daniel Sjölundon Norrköpingin ehdottomia avainpelaajia ja kuuluu koko liigan tähtikategoriaan. Aito mestaruusjahti edellyttänee kuitenkin huippuhankintaa Sjölundin rinnalle.

Unibet näyttää tiistaina ja torstaina pelattavat ottelut suorana lähetyksenä verkkosivuillaan. Ottelut selostaa Juhavaltteri Salminen. Otteluiden katsominen striimauspalvelu Unibet TV:sta on ilmaista, mutta vaatii rekisteröitymisen. Lisäksi pelitilillä on oltava vähintään sentti rahaa tai veto lyötynä viimeisen 24 tunnin aikana.

Voit rekisteröityä Unibetin asiakkaaksi Unibetin sivuilla.

Tiistai 7.2. klo 20.00
HAMMARBY IF – HJK
Torstai 9.2. klo 20.00
IFK NORRKÖPING – HJK

Kuva: AOP