HJK helisemässä PK-35:n vieraana

Lämmin ja aurinkoinen lauantaipäivä Myyrmäen jalkapallostadionilla. Vastakkain ovat sarjanousija PK-35 ja jalkapalloliigan kestomenestyjä HJK. Ennakkoon ajatellen voisi luulla, että ottelu on läpihuutojuttu eikä kotijoukkueella ole minkäänlaisia mahdollisuuksia taistella voitosta. Toisin kuitenkin kävi. Kentällä vantaalaiset olivat parempia, mutta pisteet matkasivat siitä huolimatta Helsinkiin lukemin 2-1.

Ottelun näkyvin hahmo Aleksi Ristola. (Kuva: Jarno Kuusinen / AOP)

Keltaiseen peliasuun sonnustautunut Klubi lähetti kentälle jälleen suhteellisen nimivahvan ryhmän. Silti kentän suurin tähti oli mustapaitojen Aleksi Ristola, joka sai luotua useita vaarallisen oloisia paikkoja HJK:n päähän. Jo ottelun 11. minuutilla Ristolalla oli mahdollisuus viedä isännät johtoon, mutta hänen harmikseen pallo leijaili ohitse etukulman.

– Siinä oli pari paikkaa, joista en tehnyt maalia, niin kyllä se jää harmittamaan aika paljon, Ristola totesi.

HJK siirtyi puolivahingossa ottelussa johtoon 58. minuutilla. Yhdeksän minuuttia myöhemmin Ristola saa yrityksilleen palkinnon ja tasoitti ottelun. Viisi minuuttia aikaisemmin hänellä oli jo kolmas maalipaikka ottelussa, eikä maali jäänyt kuin senteistä kiinni. Mikään ennakkosuosikki ei kotijoukkue ollut, niin siitä huolimatta pisteiden menetys otettiin hyvin raskaasti.

– Taisteltiin, raadettiin ja revittiin, mutta tulosta ei tullut. Aika tyhjältä se kyllä tuntuu, pettynyt Ristola huokaili.

”Sääliksi käy pelaajia”

PK-35 hallitsi kentän tapahtumia, vaikka sitä hallintaa olisi voinut odottaa enemmän vierasjoukkueelta. Tapahtumien hallinnasta kertoo myös ottelun laukaustilastot, jotka menivät selkeästi PK-35:n piikkiin. Vantaalaiset ampuivat 12 kertaa kohti maalia, kun Klubi laukoi vain kolmesti.

– Tuntuu siltä kuin sama kasetti soi näissä lehdistötilaisuuksissa. Hallitaan peliä, mutta pistesaldo ei vain kartu, PK-35:n päävalmentaja Shefki Kuqi harmitteli.

– Käy sääliksi noiden pelaajien puolesta, koska he tarvitsevat niitä pisteitä jo itseluottamuksenkin kannalta.

Tälle kaudelle liigaan noussut PK-35 on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ja pisteitä kahdeksasta ottelusta on kertynyt vain viisi. Ainoastaan yhdestä ottelusta on tullut voitto ja sekin tuli Kuopion reissulta KuPS:ia vastaan. Edellinen kotiottelu SJK:ta vastaan toi ensimmäinen pisteen kotona 0-0- tasapelillä ja samoilla lukemalla päättyi myös Ahvenanmaan reissu IFK Mariehamnia vastaan.

– Kahdesta viimeisestä pelistä jäi sellainen fiilis, että menetettiin neljä pistettä kuin voisi ajatella päinvastoin, että saimme pisteet Suomen mestarilta ja sarjakärjestä, Kuqi perkasi.

Kuqin kommentti kertoo olennaisen siitä, miltä PK-35:n peli näytti myös lauantaina HJK:ta vastaan. Samankaltaisella pelillä joukkueella on erinomaiset edellytykset pelata korkeimmalla sarjatasolla ja myös menestyäkin siellä. Potentiaalia joukkueessa on, mutta se potentiaali on saatava konkretisoitumaan myös tulostaululle saakka. PK-35:n seuraava yritys on perjantaina Tampereella Ilvestä vastaan.

Kuvat: Jarno Kuusinen / All Over Press