HJK:n Demba Savage: ”Lehkosuo on aiempaa nälkäisempi!”

Demba Savage on pelannut Mika Lehkosuon alaisuudessa Hongassa, mutta nyt myös HJK:n riveissä (kuva:Veikkausliiga)

Demba Savage on pelannut Mika Lehkosuon alaisuudessa Hongassa, mutta nyt myös HJK:n riveissä (kuva:Veikkausliiga)

Gambialainen Veikkausliigan tähtipelaaja Demba Savage kärsi ennen kauden alkua reiden lähentäjälihaksen repeämästä. Nyt hän on kuitenkin palannut takaisin kentille ja esiintynyt edukseen jo kahdessa ottelussa. Gambian Banjulista Suomeen saapunut taitava keskikenttäpelaaja alusti maalin ottelussa VPS:ää vastaan. Nyt alla on kauden toinen peli ja 1-0 -kotivoitto IFK Mariehamnista. Voittomaalin teki kukas muukaan kuin mies itse.

– Se oli iso peli meille, ja saatiin siitä tärkeät kolme pistettä. Jaksoimme koko ajan uskoa itseemme ja lopussa se palkittiin.

Ottelu oli dramaattinen ja Savage ratkaisi sen vasta lisäajan seitsemännellä minuutilla, etukulmaan uponneella laukauksellaan. Peli oli myös ensimmäinen kotipeli uuden valmentaja Mika Lehkosuon alaisuudessa. Lehkosuo on varsin tuttu mies Savagelle valmennettuaan tätä FC Hongassa parin kauden ajan.

– ”Bana” on hyvä tyyppi ja tunnen hänet hyvin. Sixten Boströmin potkut olivat pienoinen yllätys, mutta Bana on otettu hyvin joukkueessamme vastaan ja ilmapiiri on hyvä.

Lehkosuo on tuonut uuden pelityylin mukanaan Klubiin. Sitä on alettu ajaa nyt sisään.

– Meillä on aika kiire saada uusi taktiikkamme meille tutuksi, koska pelejä on koko ajan. Valmentajana Lehkosuo on muuten samanlainen kuin ennen, mutta tuntuu, että hän on nykyään nälkäisempi tulosten suhteen. Pelityylimme pyrkii olemaan viihdyttävää, mutta tärkeintä ovat tulokset, Savage pohtii.

Savage on yksi liigan viihdyttävimpiä pelaajia upeiden harhautustensa ja kuljettamistaitonsa ansiosta. 25-vuotias gambialainen on todella nopea pelaaja. Hän pystyy pelaamaan joko laidassa tai keskellä. Viihdyttävyyden lisäksi hän on myös tehokas, mistä todisteena on kolme perättäistä yli kymmenen maalin kautta.

Hän on kuulunut Gambian A-maajoukkueen kokoonpanoon jo pitkään, mutta nyt kyseisen joukkueen ympärillä kuohuu. Gambian alle 20-vuotiaat peluuttivat viittä yli-ikäistä pelaajaa Afrikan mestaruuskisojen karsintapeleissä. Gambia suljettiin tapauksen johdosta kaikista Afrikan kilpailuista kahden vuoden ajaksi. Tästä Savage on erittäin surullinen.

– En halua kommentoida asiaa, mutta olen erittäin harmissani pannasta. Gambian jalkapallossa on paljon kehittämisen varaa, jottei tällaista kävisi, Savage kertoo.

HJK matkustaa seuraavaksi maanantaina Rovaniemelle. RoPS-HJK klo 18.30.