Kommentti: HJK näytti, miksi se on edelleen ylivoimainen mestarisuosikki

Ruutu LogoSeuraa parasta kotimaista futista Ruutu+ -palvelusta, joka tarjoaa jokaisen Veikkausliiga-matsin suorana.

HJK:n ja SJK:n keskiviikkoinen kohtaaminen piti olla yksi alkukauden tasokkaimmista otteluista. Töölössä nähtiin kuitenkin täysin ylivoimainen näytös kotijoukkueen osalta.

Pelkästään eilistä ottelua katsomalla ei olisi uskonut, että Klubi lähti kamppailuun allaan 263 minuutin maaliton putki. Niin iloisesti sinivalkoisten hyökkäyspeli kulki.

Tähän tosin auttoi loistavasti alkanut ottelu, kun helsinkiläiset tekivät käytännössä kolmella ensimmäisellä laukauksellaan maalit. Kotijoukkueelta ei pidä ottaa kuitenkaan mitään pois. Kaikki osumat olivat komeita ja täysin ansaittuja.

Asiat voivat olla joskus pienestä kiinni. HJK on pystynyt aiemmissakin otteluissa luomaan paljon maalipaikkoja, mutta viimeistely on olut heikolla tasolla. Keskiviikkona onnistumisia tulikin parin pelin edestä.

SJK ei pystynyt edes haastamaan helsinkiläisiä missään vaiheessa. Koko kamppailu meni varmasti täysin Mika Lehkosuon suunnitelmien mukaan.

Klubin pelaaminen toimi joukkueena moitteettomasti. Varsinkin Juha Pirisen ja Atomin muodostama akseli vasemmalla laidalla toimi erittäin hyvin ja kotijoukkue vyörytti tätä kautta toistuvasti vaarallisia hyökkäyksiä.

Edellä mainitun kaksikon lisäksi ei voi olla mainitsematta Alfredo Morelosia, joka takoi keskiviikkona jääkiekkotermein tehot 2+3. Kolumbialaishyökkääjällä on kymmenen ottelun jälkeen kasassa kymmenen täysosumaa ja viisi maaliin johtanutta syöttöä. Ottajia luulisi löytyvän kesän siirtoikkunassa.

Klubin loistanut hyökkäyskalusto jätti helsinkiläisten puolustuksen varjoonsa. HJK piti maalinsa puhtaana viidennen kerran putkeen ja vastustaja on edellisen kerran iskenyt maalin sinivalkoisten verkkoon 485 peliminuuttia sitten. HJK:n verkkoon on tehty 11 ottelussa vain viisi osumaa ja varsinkin viiden kotiottelun maaliero on tyly: 16-1.

Puolustus ja maalivahti Thomas Dähne ovatkin tasaisimmin Klubista suorittanut osa-alue. SJK:llakaan ei ollut keskiviikon kamppailussa yhtään maalipaikkaa. HJK:n puolustuslinjan laadusta kertoo se, että Faith Friday Obilor ja Aapo Halme aloittivat ottelun vaihtopenkin puolella.

Puolustuksen tukena on toki Moshtagh Yaghoubi sekä Anthony Annan, jotka dominoivat keskikentän pohjalla. Klubin euromenestyksen kannalta olisi erittäin tärkeää, että tämä kaksikko on kunnossa kauden tärkeimpien otteluiden koittaessa

HJK mitataankin toden teolla eurokiireiden keskellä. Viime kausina Klubin lento Veikkausliigassa on tyssännyt juuri loppukesästä. Tällä kaudella Lehkosuo pystyy tosin kierrättämään kokoonpanoaan aikaisempia vuosia paremmin.

Helsinkiläisten laitapeli oli tökkinyt aikaisemmissa peleissä. Lehkosuo reagoi tähän siirtämällä Atomin laitaan, mikä osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi. Vincent Onovo suoriutui haastavasta kymppipaikan roolista niin ikään mainiosti.

HJK:n osalta Veikkausliigaa on jo tasan kolmannes takana. Vaikka Klubi ei saanutkaan keskiviikolta pistesarakkeeseen kuin kolme pistettä, niin maalittoman putken päätös noin huimalla esityksellä yhtä suurinta haastajaa vastaan muistutti, mikä joukkue on edelleen se suurin mestarisuosikki.

Kansikuva: All Over Press