Veikkausliiga-viikon topit ja flopit: Kuopiolaisten kirous ja tulikuumat hyökkääjät

Ruutu LogoVoit seurata kaikki kuumat Veikkausliigan ottelut Ruutu+ -palvelusta.

Kotimainen futiskausi on täydessä vauhdissa – katso pelit ilmaiseksi

Veikkausliigassa nähtiin jälleen värikäs viikko eikä viheriöiltä tapahtumia puuttunut. Kausi on saatu jo hyvään vauhtiin, joten hyvät alkavat hiljalleen erottua akanoista. Tässä Veikkausliiga-viikon puhuttavimmat tapahtumat.

Flopit

3. SJK

SJK:n piti olla se Klubin suurin haastaja tällä kaudella. Seinäjokisten sesonki on käynnistynyt kuitenkin jälleen vaisusti ja HJK on karannut jo kuuden pisteen karkumatkalle. SJK:lla on nyt allaan kolme voitotonta ottelua. Perjantaina joukkue onnistui nousemaan kahden maalin takaa tasoihin kotiottelussa HIFK:ta vastaan, mutta joukkueen pelaaminen oli melkoista tervan juontia. SJK:lla on jalkeilla erinomainen joukkue, mutta Sixten Boström ei ole onnistunut saamaan materiaalistaan parasta terää irti. Jaakko Tiira pureutui tekstin muodossa tarkemmin joukkueen ongelmiin.

2. HIFK:n sulaminen

Myös HIFK:n alkukausi on ollut haastava, kun voittotili on edelleen avaamatta neljän ottelun jälkeen. Perjantaina se oli kuitenkin jo lähellä. Helsinkiläiset johtivat Seinäjoella vielä 90 minuutin kohdalla kahdella maalilla, mutta SJK onnistui nousemaan kahdella lisäajalla syntyneellä osumalla tasoihin. Tasoitusosuma syntyi rangaistuspotkusta, joka on aiheuttanut paljon keskustelua ja toisinaan vastaavista rikkeistä ei pilkkua ole vihelletty. HIFK pelasi sulamisesta huolimatta kauden parhaan pelinsä ja positiivisella puolella on kolme tehtyä maalia, mutta tasapelipiste maistuu varmasti harvinaisen karvaalta.

1. KuPS:n kirous

KuPS ja Ilves ovat kohdanneet tamperelaisten liiganousun jälkeen Veikkausliigassa seitsemän kertaa. Keskinäisten otteluiden pisteet ovat menneet Ilveksen hyväksi peräti 21-0. KuPS on onnistunut tekemään näissä kamppailuissa vain kaksi täysosumaa. Sama meno jatkui lauantaina, kun Ilves haki pisteet Kuopiosta lukemin 1-0. Suurin odotuksin kauteen lähteneen KuPS:n sesonki on käynnistynyt vaisusti. Joukkue on saalistanut neljästä ensimmäisestä ottelusta vain neljä pistettä ja majailee sarjataulukon kolmanneksi viimeisellä sijalla.

Topit

3. RoPS

RoPS on pystynyt kääntämään kurssiaan mainiosti viime aikoina. Lauantaina Kemiä vastaan pelattu derby olikin kuin rovaniemeläisten kausi pähkinänkuoressa. RoPS oli tappiolla vielä avauspuoliajan lopulla, mutta onnistui nousemaan lopulta vakuuttavaan kahden maalin voittoon. RoPS on kuitannut nyt kaksi peräkkäistä voittoa ja noussut reilusti sarjataulukossa. Rovaniemeläiset ovat saaneet onnistumisia laajalla rintamalla, sillä peräti seitsemän joukkueen pelaajaa on onnistunut jo maalinteossa. RoPS onkin tehnyt toiseksi eniten maaleja alkukaudella, kun vastustajan verkko on heilunut neljässä ottelussa yhdeksästi. Edellä on vain viidessä ottelussa 14 maalia viimeistellyt HJK.

2. Timo Furuholm, FC Inter

Timo Furuholm oli ratkaisevassa roolissa, kun Inter haki pisteen Helsingistä. Furuholm toimi avauspuoliajalla sovittelijana, kun turkulaisten omat pelaajat kuumentuivat toisilleen ja meinasivat käydä toisiinsa kiinni. Tämän lisäksi Furuholm onnistui iskemään tahtomaalilla Interin tasoihin lisäajan lopussa. Voiton jälkeen kokenut hyökkääjä kävi hakemassa HJK:n kannattajapäätyä provosoineen Njazi Kuqin rauhallisemmille laitumille. Inter oli varsinkin avauspuoliajalla hätää kärsimässä ja tehokkaammalla viimeistelyllä Klubi olisi voinut takoa useammankin osuman, mutta rankat olosuhteet käänsivät vaakakuppia vieraiden puolelle.

1. Pekka Sihvola, HIFK

HIFK on kärsinyt nimekkäästä hyökkäyskalustosta huolimatta maalinteko-ongelmista, sillä joukkue viimeisteli vain yhden osuman ensimmäisessä kolmessa ottelussa. Lauantaina ruuti oli kuitenkin kuivempaa. Pekka Sihvola sai hanat kunnolla auki ja viimeisteli peräti kolme osumaa. Pitkästä aikaa yksinäisenä kärkenä pelannut kokenut hyökkääjä käytti paikat hyväkseen hämmentävän hyvällä prosentilla. Lauantain suoritus toi varmasti paljon vastauksia Antti Muuriselle ja HIFK:lle liittyen joukkueen hyökkääjien peluutukseen.

Kansikuva: Harri Bragge / AOP