Kommentti: Interin pistepotti hämää, kausi alkanut todella positiivisesti

Ruutu LogoJännittävä Veikkausliiga-kausi on potkaistu vauhdilla käyntiin. Voit seurata parasta kotimaista jalkapalloa Ruutu+ -palvelun kautta.

Kotimainen futiskausi on täydessä vauhdissa – katso kaikki pelit ilmaiseksi

FC Inter taisteli perjantaina tasapelin hallitsevan mestari IFK Mariehamnin kanssa lukemin 1-1. Peli oli jatkumoa turkulaisten positiiviselle keväälle, sillä joukkueen peli näyttää nyt paremmalta kuin kertaakaan viime kaudella. Kolme pistettä olisi jäänyt Veritaksen uumeniin, jos Njazi Kuqin polvipotku olisi onnistunut tyhjään maaliin. Kolmen ottelun otannalla voitaneen todeta, että kärkipari Furuholm-Kuqi toimii.

On ollut myös hienoa nähdä, kuinka turkulaiset eivät ole hylänneet Interiä surkuhupaisan viime kauden jälkeen. Kaudenavauksessa katsojia oli reilut 2700 ja perjantaiseen toiseen kotipeliin tiensä oli löytänyt noin 300 katsojaa lisää. Vielä ei siis kannata kaivaa salaliittoteorioita esille lipaston lokeroista. Inter on vielä potentiaalinen mitalisti, vaikka sillä on vain neljä pistettä plakkarissa.

Loukkaantumiset paikattu pätevästi

Shefki Kuqi joutui muovaamaan puolustuslinjansa uuteen uskoon saarelaisia vastaan, kun jo muutoinkin rikkinäisestä miehistöstä putosi edellisessä ottelussa Kuopiossa Ari Nyman ja Henri Lehtonen. Lehtonen oli kuntoutunut jo penkille istumaan, mutta kentälle ikinuorta ”Pänää” ei päästetty. Häntä paikkasi vasempana pakkina Kevin Mombilo, joka suoriutui itselleen väärällä laidalla todella miehekkäästi. Mombilo pimensi nopeudellaan täysin sarjan tämän hetken kuumimman pelaajan Brian Spanin, joka ei päässyt väläyttämään virettään Turussa kertaakaan.

Interin monikäyttöinen Philip Njoku joutui laskeutumaan pykälän alemmas ryhmityksessä, kun nuorukainen siirtyi keskikentän keskustasta topparin paikalle. Siirto oli sinällään harmillinen, sillä Njoku oli ollut äärimmäisen hyvä keskikentän väännöissä kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Njoku pystyi kuitenkin paikkaamaan Nymania tyydyttävällä tasolla, ja antoi hyviä yksinkertaisia syöttöjä eteenpäin.

Kuumaverinen Henrique

Sinimustien uusi brassitoppari Alan Henrique on osoittautunut sangen kuumaveriseksi tapaukseksi. Kuopiossa puolustaja otti useaan otteeseen sekä verbaalisesti että fyysisesti yhteen KuPS-kärki Gbolahan Salamin kanssa. Samanlaista toimintaa oli nähtävissä perjantaina, kun MIFK-kolossi Aleksei Kangaskolkka sai brassiveren kiehumaan. Olikin neutraalin katsojan kannalta harmillista, kun Kangaskolkan takareisi petti ensimmäisen puoliajan lopulla. Jatkuvat kaksinkamppailut olivat kasvamassa jo makoisaksi sivutarinaksi ottelussa. Noh, eiköhän taistelulle tulla näkemään jatko-osia vielä kauden aikana. En ihmettelisi yhtään, mikäli Henrique olisi sarjan korttikuningas kauden päätteeksi, ainakin jos Petros Kanakoudisin kuntoutuminen viivästyy.

Keskikentän dynaaminen duo

Mika Mäkitalo ja Julien Faubert on osoittautunut oivaksi kaksikoksi keskikentän keskustaan. Kaksikolla on juuri sitä syöttö- ja rytmitystaitoa, joka loisti poissaolollaan viime kaudella Interin keskikentällä. Mikäli Faubert pysyy kunnossa, voi hän keskikesällä olla todellinen huippuvahvistus. Ranskalainen antaa vielä rahtusen verran tasoitusta huonolla juoksukunnollaan ja parilla liikakilolla, mutta tavallinenkin pulliainen huomaa, että miehen pelinäkemys on muita edellä. Napakat syötöt löytävät omat pelikaverit toistuvasti.

Mäkitalo on pelitaitojensa lisäksi myös taustansa vuoski äärimmäisen tärkeä pelaaja joukkueelle. Hän on se pelaaja, joka on kapteeni Timo Furuholmin aseenkantaja. Niin kauan kuin tuo kaksikko pysyy kentän puolella, työmoraali tulee säilymään.

Lasaretista apuja

Kuqin ryhmältä nähtäneen vielä parempia otteita, kun sairastupa tyhjenee. Perjantaina Lucas Garcia palasi tositoimiin penkin kautta, ja mies on kieltämättä tärkeä lenkki joukkueelle. Garcian läsnäolo estää sen, että Guy Gnaboyou ei pääse hänelle tyypilliseen vapaamatkusteluun, vaan ranskalaisen tarvitsee esittää parastaan välttääkseen penkkikomennuksen. Puolustaja Kosta Manev oli toipunut myös jo penkille, mutta vielä häntä ei ollut syytä passittaa kentälle. Kun se tapahtuu, niin erinomainen Njoku pääsee täydentämään keskikentän kolmikon.

Kansikuva: All Over Press/Jaakko Stenroos