KuPS-tähden siirto Puolaan oli tarkoin mietitty ratkaisu: ”Olen paremmin esillä täällä”

Kuopiossa vahvan viime kauden pelannut Petteri Pennanen otti harkitun askeleen eteenpäin urallaan siirtyessään Puolan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Miedź Legnican riveihin toisen suomalaisen Petteri Forselin seurakaveriksi. Pennanen kertoo Faneille.comin haastattelussa, että siirtoa helpotti taustatiedot, joita maamiehellä oli seurasta kertoa.

– Päätös tänne tulosta olisi ollut ainakin vaikeampi ilman Petteriä. En olisi saanut informaatiota seurasta. Toki silloin kun puhuin seurasta Petterin kanssa, ei ollut edes varmaa, pelaako hän täällä kevään, koska oli pelannut niin hyvin. Isoin syy valintaani, oli tieto siitä, että voimme nousta pääsarjaan. Seura tavoittelee sitä oikeasti.

26-vuotiaan Pennasen mukaan Puolan divarista on helpompi edetä kovempiin sarjoihin kuin Veikkausliigasta. Puolasta on vain kivenheitto esimerkiksi Saksan pelikentille.

– Siitä tuli paljon puhuttua silloin, kun kuulin tästä mahdollisuudesta. Aika suoraan porukka kertoi, että isompia seuroja kiinnostaa katsella pelejä ennemmin täällä kuin Veikkausliigaa. Suomesta on aika vaikea päästä suoraan mihinkään Euroopan sarjoihin, ellei ole nuori pelaaja. Uskon, että olen paremmin esillä täällä. Aina se on kuitenkin loppujen lopuksi itsestä kiinni. Jos olet tarpeeksi hyvä, niin kyllä seurat sinut löytävät, savolainen kertoo realiteetit tiedostaen.

Pennanen siirtyi Legnicaan melkein välittömästi kauden päätyttyä Suomessa. Mies ei jäänyt odottelemaan sen kummemmin muita vaihtoehtoja, vaikka jo kesällä häntä vietiin kovaa vauhtia hollantilaiseen Sparta Rotterdamiin.

– Hollantiin oli aika vahvat viritykset, mutta se kaatui vähän kummallisesti. Tämä vaihtoehto tuli minulle todella ajoissa jo lokakuussa ja minun piti tehdä ratkaisu äkkiä. Se oli ihan hyvä, että sain aikaisen päätöksen tulevaisuudestani.

Ura Puolassa saikin mukavan alun, kun sarja palasi talvitauolta viime viikonloppuna. Pennanen pelasi heti ensimmäisessä pelissä täydet 90 minuuttia ja joukkue voitti maalein 2–0. Seura on ollut siis tyytyväinen näkemäänsä, vaikkei suullista palautetta olekaan juuri herunut.

– Valmentaja ei hirveästi täällä pelaajien kanssa keskustele. Hän on aika managerimainen, eikä vedä oikeastaan meille edes treenejä. Peliä edeltävissä harjoituksissa hän ottaa hieman enemmän vastuuta. Ei ole sen tarkempaa palautetta tullut, mutta kun alkuun juttelin, hän sanoi että tulen pelaamaan kun pääsen hyvään kuntoon. Hän piti sanansa ja sain heti 90 minuuttia.

Keskikenttäpelaaja ei osannut vielä tarkemmin arvioida sarjan tasoa verrattaessa Veikkausliigaan, mutta yksi asia on ollut silmiin pistävää jo joukkueen sisäisessä toiminnassa.

– Täällä pelaajat ovat fyysisesti vahvempia. Tilannekovuus on kovemmalla tasolla kuin Suomessa. Täällä tullaan ihan loppuun asti iholle ja taklataan.

Legnicassa olosuhteet eivät juurikaan poikkea esimerkiksi KuPS:n vastaavista, mutta henkilökuntaa seuralla on enemmän.

– Treeniolosuhteet ovat aika samat kuin Suomessa. Stadionin vieressä on yksi nurmikenttä, tekonurmikenttä ja kuntosalit. Täällä on valmentajia ja huoltojoukkoja kuitenkin enemmän. Taustaorganisaatio on vähän isompi ja tekemisen laatu sitä kautta hieman parempaa. Siinä on enemmän silmiä seuraamassa toimintaa.

Kansikuva: AOP

Pennasen Legnica lähtee suosikkina lauantain otteluun – lyö vetoa Unibetilla!