RoPS-tähti Robert Taylorilla ei ole Veikkausliigan paras laukaus: ”Hän hallitsee ”knucklen” paremmin”

Ruutu LogoVoit seurata parasta kotimaista jalkapalloa Ruudusta. Jokainen Veikkausliiga-ottelu näytetään suorana Ruutu+ -palvelusta.

RoPS:n Robert Taylor kuului viime Veikkausliiga-kauden suurimpiin läpimurtopelaajiin. Kymppipaikalla operoiva nuorukainen pyssytti komeat 11 täysosumaa. Etenkin Taylorin laukaus herätti ihastusta ja monet pitävätkin sitä Veikkausliigan parhaana. Taylor ei ota kunniaa kuitenkaan vastaan, vaan siirtää tittelin joukkuekaverilleen Faneille.comin haastattelussa.

Juuso Hämäläisellä on parempi laukaus kuin minulla. Hän hallitsee ”knucklen” (korkealta nopeasti putoava leijapallo) paremmin kuin minä. Vedän silti vielä vaparit, vaikka hän yrittää niitä minulta viedäkin, Taylor naurahtaa.

Laukaisuharjoittelu kuuluu englantilais-suomalaisen pelimiehen jokapäiväisiin rutiineihin.

– Potkin joka päivä, aina kun olen kunnossa. Pikkulapsena pistin tekniikan kuntoon ja nyt se on enää vain toistoja.

– Ihan kaikenlaisia laukauksia harjoittelen. Pitää osata laukoa myös liikkeestä, sillä pelkät vaparit eivät riitä. Vasuri on vielä aika heikko. Treenaan sitä nyt paljon. Vielä pitää kikata vastustajat niin, ettei joudu vasurille.

Vaikka maaleja viime kaudella Taylorille paljon tulikin, ne eivät ole tällä kaudella se mittari, jota 22-vuotias peluri tarkkailee.

– En ole asettanut mitään maalitavotteita. Yritän kehittää itseäni pelitasolla enemmän. Maalit tulevat sitten, jos tulevat. Uskon, että jos pelaan paremmin kuin viime kaudella, myös maaleja tulee.

Kaiken mennessä nappiin, kausi 2017 on Taylorille viimeinen Rovaniemellä, vaikka mies seurassa moitteetta viihtyykin.

– Ehdottomasti. Aina pitää päästä eteenpäin. Jos etelään pääsisi, niin olisi kiva.

Kansikuva: All Over Press