Siirtopommi Veikkausliigassa – HJK kiinnitti entisen Arsenal-hyökkääjän

Ruutu LogoSeuraa kaikki Veikkausliiga-ottelut suorana Ruutu+ -palvelusta.

Ensi viikolla alkavassa Veikkausliigassa ollaan nähty viime hetken kilpavarustelua, kun uusia miehiä on kuluneen viikon aikana rantautunut Seinäjoelle, Rovaniemelle ja Lahteen. Kuluneen viikon kovimman paukun tarjoili kuitenkin suursuosikki HJK, joka teki sopimuksen muun muassa Arsenalistakin tutun marokkolaishyökkääjä Marouane Chamakhin kanssa.

Vaikka 33-vuotias Chamakhin ura on viime vuodet ollut laskussa, puhutaan Veikkausliiga-tasolle poikkeuksellisen kovasta pelimiehestä. 62 kertaa Marokkon maajoukkuepaidan päällensä pukenut hyökkääjä on edustanut urallaan Bordeauxia, Arsenalia, Crystal Palacea ja West Hamia. Kookkaan kärjen viimeisin työpaikka oli Championship-seura Cardiff, joka kuitenkin purki hyökkääjän sopimuksen tammikuussa.

Ranskan mestaruuden Bordeuxissa voittanut Chamakh on pelannut urallaan 230 ottelua Ligue 1:ssa ja 103 peliä Valioliigaa. Mistään aivan turhasta pelaajasta ei siis puhuta ja itseasiassa West Bromwichia valmentava Tony Pulis olisi halunnut entisen suojattinsa The Hawthornsille vielä täksi kaudeksi, mutta seurajohto blokkasi siirron.

Faneille.comin tavoittama HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti oli luonnollisesti tyytyväinen uuteen vahvistukseen.

– Kyllähän Chamakhin tapauksessa puhutaan poikkeuksellisen kovasta pelaajasta Veikkausliiga-tasolle. Vaikka mies ei aikanaan Arsenalissa onnistunutkaan, niin kertoo jo pelaaminen tuon tason seurassa jotakin hänen kyvyistään. Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Chamakhin seuraamme ja uskon, että hän kohottaa koko sarjan mielenkiintoa.

188-senttinen Chamakh on oiva pääpelaaja ja hyvä target-kärki, mutta esimerkiksi Crystal Palacessa hyökkääjä nähtiin myös kärjen alapuolella. Etenkin hyökkäyksen variaatioiden takia Chamakh Klubiin haluttiinkin.

– Lähtökohtaisesti Chamakh pelaa meillä piikissä kirittäen (AlfredoMorelosta, mutta tottakai monipuolisuudesta on iso apu meille. Ajatuksena olikin, ettei hyökkäys olisi viime kauden tapaan aivan niin riippuvainen Atomista, vaan Chamakh pystyy tarpeen tullen paikkaamaan myös kymppipaikalla, Riihilahti paaluttaa.

Vapaana agenttina Klubiin tullut Marouane Chamakh on pelikelpoinen heti sarja-avauksessa, kun HJK isännöi Vaasan Palloseuraa Sonera Stadionilla keskiviikkona 5.4.

Kansikuva: Mike Hewitt/Getty Images