Tavallinen työpäivä

Keskiviikkoiltana pelattiin kauden ensimmäinen paikallisottelu Espoossa, kun HJK saapui FC Hongan vieraaksi Tapiolaan. Ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen tasatulokseen 1-1.

Katseet ottelussa suuntautuivat HJK:n vaihtopenkille, sillä Hongan pitkäaikainen päävalmentaja Mika Lehkosuo saapui ensimmäistä kertaa Tapiolaan vierasjoukkueen valmentajana. Hänet potkittiin ulos seurasta helmikuussa vedoten epämääräisiin taloudellisiin väärinkäytöksiin. Asia on yhä selvittämättä, ja sen tiimoilta mentäneen vielä oikeuteen.

Lehkosuo myönsi etukäteen, että päivä tulee varmasti olemaan tunteikas, mutta vannotti silti keskittyvänsä ainoastaan pelin sisältöön. On mahdotonta tietää, mitä mietteitä miehen pään sisällä pyöri, mutta ulospäin toiminta ja esiintyminen oli viileän rauhallista ja ammattimaista.

Silmiinpistäviä asioita oli kaksi. Ensimmäinen oli se, että miestä ei lämmittelyn aikana Tapiolan Urheilupuiston nurmella näkynyt. Hän on ollut tuttu näky kentällä niin Hongan kuin HJK:nkin alkuverryttelyn aikana. Toiseksi Lehkosuo pysytteli ottelun aikana vaihtopenkin puolella poikkeuksellisen paljon, eikä juuri lähtenyt tekniselle alueelle kävelemään.

Kun Lehkosuo penkiltä nousi, kuultiin pelkästään täsmällisiä, konkreettisia ja perusteltuja ohjeita pelaajille. Lopussa keskeltä laidalle siirtynyttä Robin Lodia hän esimerkiksi ohjeisti pysymään leveällä, jotta keskelle jäisi muille tilaa. Keskikentän keskustan Mika Väyrystä ja Teemu Tainiota puolestaan sijoittumaan Hongan puolustus- ja keskikenttälinjan välin.

Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Lehkosuo puhui kontrollin menettämisestä sekä tyhjien tilojen hyödyntämättä jättämisestä. Sisältöä, sisältöä ja vielä kerran sisältöä. Ei höpinää perheen ahdistelusta, median negatiivisuudesta, erotuomareista tai henkilökohtaisista virheistä.

Lehkosuo hoiti ottelun niin kuin kunnon ammattilaisen tuleekin hoitaa. Keskittyen huolehtimaan ainoasta sillä hetkellä merkityksellistä asiasta eli oman joukkueensa pelistä. Muiden asioiden käsittely tapahtuu pelikentän ulkopuolella sille varattuna aikana sille varatussa paikassa. Sisältökeskeinen lähestyminen leimaa voimakkaasti Lehkosuon valmentamista. Se on vienyt hänet jo Suomen suurimman seuran HJK:n peräsimeen sekä A-maajoukkueen valmennustiimiin. Mies pysyi tyylilleen uskollisena myös Honka-ottelussa.