Huuhkaja-hyökkääjän pikkuveljestä kasvamassa röyhkeä maalitykki – ”Potentiaalinen maalikuningas vuoden 2019 Veikkausliigassa”

Ruutu LogoKoko kausi tulee. Keskiviikkona 5.4. alkaa. Katso jokainen Veikkausliiga-ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

FC Lahti kiinnitti viime vuoden lopulla  18-vuotiaan hyökkääjä Irfan Sadikin riveihinsä. Viime kaudella FC Lahti Akatemian, FC Lahden A-junioreiden ja FC Lahden B-junioireiden riveissä 24 kertaa verkkoa venyttänyt Sadik on Huuhkaja-hyökkääjä Berat Sadikin pikkuveli. Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen mukaan 188-senttinen Irfan on hyvin samanlainen pelaaja kuin isoveljensä ja odotukset nuorukaista kohtaan ovat todella korkealla, luotsi kertoo Faneille.comin haastattelussa.

–  Heissä on hyvin paljon samaa profiililtaan. Hän on vielä kasvuiässä, joten matkaa liigapelaajaksi löytyy vielä, mutta on hän potentiaalinen maalikuningas vuoden 2019 Veikkausliigassa. Hän haluaa tehdä maaleja ja hänellä on valtava halu oppia. Itseluottamuksesta homma ei ainakaan jää kiinni.

–  Hänestä tulee todella vahva ja hyvä suojaamaan palloa, mutta jalat pitäisi saada toimimaan vielä paremmin. Niiden kanssa pitää olla kuitenkin tarkkana juuri kasvuiän vuoksi. Hän on meidän sellainen pitkän tähtäimen projekti. Hän varmasti käy tänä vuonna kentällä ja ensi vuonna sitten isompi rooli, ja voi olla, että hän lyö silloin jo läpi. 2019 hän voi olla jo niin hyvä, että lyömme hänelle junalipun kouraan ja lähetämme maailmalle.

Molempijalkainen target-hyökkääjä on luonteeltaan tempperamenttinen ja välillä harjoituskentällä räiskyy.

–  Ihmiset ovat erilaisia. Kyllä häntä välillä saa ohjata kanavoimaan sitä itseluottamustaan oikein. Olemme käyneet keskusteluja hänen kanssaan ja viimeksi kun puhuimme tiukasti, niin hän teki kahdessa pelissä viisi maalia, Korkeakunnas naurahtaa.

Venäjällä Krylja Sovetovin riveissä pelaava isoveli Berat on perillä pikkuveljensä kehityksestä.

–  Myös Berat on kiinnostunut veljensä tekemisistä ja olemme yhteyksissä hänen kanssaan. Sieltä se viimeinen auktoriteetti löytyy sitten, jos ei muuten, Korkeakunnas toteaa.

On epätodennäköistä, että veljeksiä nähdään kuitenkaan kärkiparina ainakaan vähään aikaan, sillä Lahti ei ole kosiskellut Venäjällä pienelle vastuulle jäänyttä Beratia takaisin Kuhnuripaitaan.

–  Beratilla on vielä hyviä pelivuosia edessä ja korvaukset, joita pystymme maksamaan eivät riitä hänen uravaiheeseen. Ei siinä olisi paljoa järkeä, mutta toivottavasti sitten jonain päivänä, kun on rahat kerätty maailmalta. Kyllähän Lahteen pelaajat ovat palailleet viimeisiksi vuosiksi, joka on ollut hieno perinne.

Kansikuva: All Over Press/ Matti Raivio