Patrik Lomski: ”Pakko uskoa omaan tekemiseen”

Patrik Lomski kuuluu sarjajumbo Turun Palloseuran kokeneempaan pelaajakaartiin. Hän kertoo luoton tekemiseen joukkueessa olevan kova sarjasijoituksesta huolimatta.

– Fiilis joukkueessa on ihan ok. Pari voittoa putkeen, niin tilanne näyttää taas paremmalta. Pakkohan tässä on uskoa omaan tekemiseen, muuten tässä ei olisi mitään järkeä, Lomski kertoo.

Lomskille mennyt kausi ei ole ainakaan vielä ollut jättimenestys. Laitahyökkääjä on syöttänyt kolme maalia 11:ssa ottelussa.

– Loukkaannuin treenipelissä ennen kauden alkua. Koko pre-seasonkin meni lähinnä omatoimisesti treenaten. Nyt kuitenkin, kun olen saanut pelejä alle, niin pari viikkoa on mennyt jo paremmin, Lomski kertoo.

Todella nuoressa joukkueessa pelaaminen on Lomskillekin uusi kokemus.

– On se hieman outoa, kun joukkueessa on vain muutama minua vanhempi pelaaja. Ennen se olin aina minä, kuka kantoi pallopussit, Lomski naureskelee.

25-vuotias turkulainen ei itse ole kovin äänekäs ihminen, mutta välillä hän on joutunut neuvomaan nuorempia pelaajia.

– Keskityn lähinnä omaan juttuuni. Välillä kuitenkin annan ohjeita kentällä nuoremmille pelaajille. Kopissa olen ehkä se joukkueen pelle. Myös Eero Tamminen on aika hyvä siinä roolissa, Lomski valaisee.

Lomski on huomannut nuoren joukkueen tekevän tiettyjä virheitä, joita kokenut joukkue ei ehkä tekisi.

– Välillä olemme liian rohkeita, kun pitäisi vaan jäädyttää peli. Sitten onkin pian omissa soinut. Siinä on näkynyt sitä tiettyä naiiviutta toisinaan, Lomski kertoo.

”Tamin” tulo yllätti

TPS sai toimintaansa vahvistuksen nimeltä Juhani ”Tami” Tamminen. Uusi vahvistus yllätti myös Lomskin.

– Aluksi olin, että hetkinen. On kuitenkin hyvä, että hän tulee, sillä kaikki apu on hyvästä. Noin sen juuri kuuluu olla. Pitää auttaa toinen toistaan, eikä saa olla liian ylpeä, Lomski sanoo.

TPS kohtaa seuraavassa ottelussaan Lomskin viime vuoden joukkueen Vaasan Palloseuran. Kohtaaminen ei mitään erityislatausta miehelle kuitenkaan tuo.

– Ehdin pelata siellä vain kauden. Pari tuttua siellä on, ei sen kummempaa.

Lomski tietää, mitä vaasalaisilta voi odottaa.

– He tippuvat alas ja odottavat virheitämme. Heillä on nopeat hyökkääjät, kuten Steven Morrissey. Uskon, että me pidämme palloa ja he hyökkäävät vastaan, Lomski ennakoi.