Veikkausliiga-viikon topit ja flopit: Dominoiva HJK ja tulisieluiset kuumakallet

Ruutu LogoVeikkausliiga palaa maajoukkuetauolta 14.06. Voit seurata kaikki ottelut tuttuun tapaan Ruutu+ -palvelun kautta.

Veikkausliigassa vetäydyttiin kymmenen päivän mittaiselle maajoukkuetauolle värikkään viikon jälkeen. Viheriöiltä ei todellakaan tapahtumia puuttunut, kun jokainen joukkue uurasti kahden ottelun verran. Tässä viikon puhuttavimmat tapahtumat.

Flopit

3. Njazi Kuqi, FC Inter

FC Inter kohtasi keskiviikkona kotonaan FC Lahden. Tiukan kamppailun jälkeen pisteet jaettiin maalittoman tasapelin myötä. Tunteet kuumenivat erityisesti ottelun lopussa ja varsinkin Njazi Kuqilta kiehahti yli. Turkulaisten hyökkääjä tulistui ensin, kun päätuomari Mattias Gestranius ei viheltänyt kotijoukkueelle rangaistuspotkusta. Kuqi palkittiin rajusta protestoinnista keltaisella kortilla. Tulisieluisen pelurin tunteet eivät ehtineet viilentyä ennen ottelun päätöstä, jolloin protestointi jatkui ja palkkiona oli toisen keltaisen kortin myötä punainen kortti.

2. KuPS:n kuumakallet

Kuopiolaisten viikko oli haasteellinen, kun kahdesta ottelusta irtosi vain yksi piste. Huipennus tuli sunnuntaina IFK Mariehamnia vastaan, kun kuopiolaiset olivat tasoittaa ottelun lisäajalla, mutta osuma hylättiin Gbolahan Salamin rikottua vastustajan maalivahtia. Tämän jälkeen Solomon Duah rikkoi erotuomarin koskemattomuutta, josta oli automaattisesti seurauksena punainen kortti. Salami yritti estää Jani Laaksosta antamasta punaista korttia pitämällä tätä käsistä kiinni, mikä oli niin ikään ulosajon arvoinen rike.

Ilmainen vinkki KuPS:lle: mikäli tuomari on nostamassa punaista korttia erotuomarin koskemattomuuden rikkomisesta, niin tätä ei kannata yrittää estää rikkomalla erotuomarin koskemattomuutta.

1. SJK

SJK:lle viikko oli katastrofaalinen. HJK antoi keskiviikkona seinäjokelaisille selkäsaunan numeroin 6-0, mikä oli seurajohdolle viimeinen niitti ja helmikuussa aloittanut päävalmentaja Sixten Boström sai kenkää. Tilalle tulleen Manuel Rocan taival joukkueen peräsimessä ei alkanut aivan odotetusti, kun Inter haki lauantaina pisteet Seinäjoelta lukemin 3-0. Espanjalaisen piti alunperin tulla joukkueeseen apuvalmentajaksi, mutta viimeaikaisten tapahtumien myötä päävalmentajan tontti avautui odotettua aikaisemmin. Seinäjoella tulee olemaan mielenkiintoinen kausi.

Topit

3. IFK Mariehamn

IFK Mariehamn oli HJK:n lisäksi ainoa joukkue, joka nappasi viikon kahdesta ottelusta yhtä monta voittoa. Hallitseva mestari kaatoi keskiviikkona kotonaan RoPS:n maalein 2-1 ja haki sunnuntaina pisteet Kuopiosta samoin lukemin. Maarianhaminalaiset eivät ole kärsineet mestaruuskrapulasta, vaan joukkue on aloittanut kauden mainiosti. IFK vetäytyi maajoukkuetauolle sarjataulukon viidenneltä sijalta, mutta eroa hopeasijaan, ottelun enemmän pelanneeseen Vepsuun, on vain kaksi pistettä. Kauden 11 ottelustaan maarianhaminalaiset ovat hävinneet vain kaksi.

2. Jani Laaksonen

Erotuomarit nousevat harvoin positiivisessa valossa esiin, mutta silloin pitää kehua, kun on aihetta. Jani Laaksonen tuomaroi sunnuntaina KuPS:n ja IFK Mariehamnin välisen kuuman ottelun, ja varsinkin pelin loppuvaiheen ratkaisut menivät poikkeuksellisen hyvin. Laaksonen hylkäsi KuPS:n lisäajalla syntyneen osuman, mutta hidastukset osoittivat tuomion olleen täysin oikea. Päätuomari kävi myös avaamassa päätöksiään ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Esimerkillistä tuomarityöskentelyä.

1. HJK:n dominanssi

HJK pelasi viime viikolla kuten helsinkiläisten materiaalilla pitäisikin pelata: tuloksena kaksi voittoa maalierolla 10-1. Veikkausliigassa lähdetään maajoukkuetauolle Klubin pitäessä sarjataulukon piikkipaikkaa. Helsinkiläiset ovat myös tehneet eniten sekä päästäneet vähiten maaleja. Tällä hetkellä Klubilla on pullat erityisen hyvin uunissa, mutta joukkue mitataan toden teolla, kun europelit alkavat tauon jälkeen. Atomin siirtäminen vasemmalle laidalle on auttanut valtavasti joukkueen laitapelaamista, mikä oli ollut alkukaudella varsin vaatimatonta. Tämän lisäksi helsinkiläisten puolustus on toiminut erinomaisesti: joukkue piti juuri yli 500 minuuttia putkeen oman maalinsa puhtaana.

Kansikuva: All Over Press