Veikkausliiga-viikon topit ja flopit: Helpottavia voittoja ja surkeita sulamisia

Ruutu LogoVoit katsoa kaikki Veikkausliigan ottelut Ruutu+ -palvelun kautta.

Veikkausliigassa pelattiin viime viikolla vain viisi ottelua, kun HJK, VPS ja SJK kamppailivat eurokentillä. Kotimaan viheriöiltä ei kuitenkaan tapahtumia puuttunut. FC Inter ja KuPS onnistuivat katkaisemaan voitottomat putkensa, kun taas häntäpään joukkueiden ahdingot syvenivät.

Flopit

3. PS Kemi

PS Kemin alkukausi on ollut pääpiirteittäin mainio, mutta viime aikoina joukkueella on ollut haasteita: kemiläiset ovat kuitanneet edellisestä viidestä ottelustaan vain kaksi pistettä. Viime viikon kahdesta ottelusta Kemillä ei jäänyt juurikaan jälkipolville kerrottavaa, sillä KuPS ja FC Lahti kuittasivat pisteet yhteismaalein 0-4. Varsinkin reissu Kuopioon oli tyly: kotijoukkue takoi pallon kolmesti verkkoon jo avauspuoliajalla. PS Kemi on valahtanut sarjataulukossa sijalle yhdeksän, mutta eroa toiseksi viimeisenä majailevaan HIFK:hon on kuusi pistettä. Helsinkiläisillä on tosin ottelu vähemmän pelattuna.

2. HIFK

HIFK oli lähellä täyttä pistepottia Rovaniemellä, kun Pekka Sihvola vei vierailijat avauspuoliajan lopulla johtoon. RoPS kuitenkin nousi tasoihin ottelun päätöshetkillä, kun Eze laukoi pallon pilkulta varmasti ohi Tomi Maanojan. Viime hetkien takaiskut ovat muodostuneet HIFK:n tavaramerkiksi kuluvalla kaudella. Kyseessä oli jo viides kerta, kun HIFK menetti johtoasemansa tai tasapeli kääntyi tappioksi ottelun viimeisen viiden minuutin aikana. Ilman näitä takaiskuja HIFK:lla voisi olla peräti kahdeksan pistettä enemmän.

1. JJK

JJK on sementoinut asemansa sarjataulukon jumbosijalla eikä horisontissa ole näkyvissä muutosta. Jyväskyläläiset vierailivat lauantaina Turussa, josta oli tuloksena tappio lukemin 0-4. JJK sinnitteli maalittomassa tasatilanteessa lähes ottelun viimeiselle vartille asti, kunnes hanat aukesivat lopullisesti. Kyseessä oli jo joukkueen viides peräkkäinen tappio. JJK on onnistunut saalistamaan 16 ottelustaan vain seitsemän pistettä ja erona toiseksi viimeisenä majaileviin helsinkiläisiin on jo kuusi pistettä. JJK on tehnyt 13 maalia, mikä on vain yksi vähemmän kuin HIFK:lla, mutta murheenkryyniksi on muodostunut vuotava puolustus. JJK on päästänyt peräti 38 maalia, mikä on peräti 11 osumaa enemmän kuin toiseksi eniten maaleja päästäneellä RoPS:lla.

Topit

3. IFK Mariehamn – Ilves

Peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa majailevat IFK Mariehamn ja Ilves kamppailivat perjantaina tärkeistä pisteistä. Joukkueet tarjoilivatkin yleisölle yhden viihdyttävimmistä otteluista kuluvalla kaudella. Molemmilla joukkueilla oli jo avauspuoliajalla paikkansa kuparisen rikkomiseen, mutta maalit pysyivät noiduttuina. Toisella puoliajalla Eero Tamminen tälläsi upealla kaukolaukauksella vierailijat johtoon, kunnes Anthony Dafaa toi maarianhaminalaiset tasoihin niin ikään komealla kudilla. Molemmat joukkueet onnistuivat viimeisen kympin aikana vielä kertaalleen maalinteossa, joten pisteet tasattiin numeroin 2-2. IFK:lle aukeni ottelun loppuhetkillä mainio sauma voittomaaliin, mutta tolppa pelasti Ilveksen. Yleisö sai varmasti rahoilleen vastinetta ja katsojat viihtyivät, mutta joukkueiden valmentajat saattavat olla toista mieltä.

2. FC Inter

Interillä on ollut kuluvalla kaudella haasteita kotiotteluissaan, sillä ennen lauantain kamppailua turkulaiset olivat saalistaneet seitsemästä kotipelistään vain seitsemän pistettä. Joukkue voitti kotiavauksessaan RoPS:n maalein 6-2, mutta tämän jälkeen voitottomia otteluita kertyi peräti kuusi putkeen. Lauantaina Inter onnistui lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen pitämään kolme pistettä Turussa, kun JJK kaatui lukemin 4-0. Pitkään näytti, että kotikirous saa jatkoa, mutta Timo Furuholm tälläsi kotijoukkueelle helpottavan avausmaalin reilun 70 minuutin pelin jälkeen. Turkulaiset ovat saalistaneet kauden kauden 16 ottelustaan 23 pistettä, millä irtoaa sarjataulukon kuudes sija.

1. KuPS

Pirteästi kauden aloittaneella KuPS:lla on ollut käynnissä vaisumpi jakso. Lauantaita edeltävästä kuudesta ottelustaan joukkue raapi yhteensä vain kolme pistettä, jonka myötä sarjasijoituskin kärkikahinoista alaspäin. Kuopiolaiset olivat kuitenkin useimmiten pelanneet varsin mainiosti, mutta yksittäiset virheet erityisesti puolustuspäässä maksoivat paljon. Lauantaina joukkue onnistui päättämään kuuden ottelun mittaiseksi venyneen voitottoman jaksonsa, kun PS Kemi kaatui kotikentällä puhtaasti lukemin 3-0. Ottelu oli käytännössä ohi jo varsin nopeasti, kun KuPS tälläsi ensimmäisen 16 minuutin aikana pallon kahdesti vieraiden verkkoon. Kuopiolaisilla on nyt 16 ottelun jälkeen kasassa 23 pistettä ja joukkue majailee sarjataulukossa heti Interin takana.

Kansikuva: All Over Press