Veikkausliigan kierroskatsaus: Kolmella joukkueella mahdollisuus sarjataulukon piikkipaikalle

Veikkausliigassa on maanantaina kolmen ottelun kierros. Peräti kolmella joukkueella on mahdollisuus siirtyä sarjan piikkipaikalle. Myös VPS:n tilanne on mielenkiintoinen: nappaavatko vaasalaiset kauden avauspisteet vai jatkuuko tappioiden tie?

FC Inter – FF Jaro: Palaako Inter voittojen tielle?

Inter kärsi perjantaina kauden avaustappion, kun HIFK oli Helsingissä parempi maalein 2-1. Viiden ottelun jälkeen turkulaiset ovat kahdeksalla pisteellä sarjataulukossa viidentenä. Tappion lisäksi saldona on kaksi voittoa sekä tasapeliä. Inter on pelannut varsin maalirikkaita pelejä, sillä jokaisessa joukkueen ottelussa on tehty vähintään kaksi maalia. Inter onkin sarjan eniten maaleja tehnyt joukkue kymmenellä maalillaan. Päästettyjä maaleja on viisi, joten Interin otteluissa on tullut keskimäärin kolme maalia ottelua kohden.

Vierailija Jaro on sarjataulukossa neljällä pisteellään kymmenentenä. Kolmen tappion lisäksi joukkue on voittanut Ilveksen sekä pelannut tasan IFK Mariehamnin kanssa.

Inter ja Jaro ovat pelanneet viime vuosina tasaisia ja vähämaalisia otteluja. Kuudessä edellisessä Veikkausliigakohtaamisessa on tehty yhteensä vain seitsemän maalia. Otteluista kolme on mennyt Interin nimiin, kerran on pelattu tasan ja kahdesti Jaro on kuitannut täyden pistepotin.

HJK – VPS: Avautuuko VPS:n pistetili?

HJK:lla on maanantaina mahdollisuus siirtyä jälleen sarjakärkeen. Perjantaina joukkue koki kauden ensimmäisen tappion, kun KuPS oli Kuopiossa parempi maalein 1-0. Tappio oli HJK:n ensimmäinen Veikkausliigassa sitten elokuun lopun. Helsinkiläisillä on kuudesta ottelusta kasassa 11 pistettä. Eroa sarjakärjessä olevaan IFK Mariehamniin on pisteen verran.

Vaasalaisten alkukausi on ollut pettymys. Joukkue on jumbona ja ainoana joukkueena nollakerhossa. Eroa toiseksi viimeisenä olevaan Ilvekseen on jo neljä pistettä. VPS ei onnistunut kahdessa ensimmäisessä ottelussa edes maalinteossa, mutta viimeiset kaksi ottelua ovat päättyneet katkeriin 2-3 tappioihin sarjanousijoille Ilvekselle sekä KTP:lle.

VPS:n edellinen voitto HJK:sta on lähes tasan kahden vuoden takaa. Edellisestä 10 keskinäisestä kohtaamisesta HJK on voittanut viisi, kun taas Vaasalaiset ovat juhlineet voittoa kahdesti. Kolme kertaa on päädytty pistejakoon.

SJK – KuPS: Jatkaako KuPS puhtaalla pelillä?

Myös SJK:lla sekä KuPSilla on mahdollisuus siirtyä sarjakärkeen, mikäli HJK ei voita maanantaina. Molemmilla joukkueilla on kymmenen pistettä, mutta KuPS on pelannut ottelun vähemmän.

Perjantai oli mollivoittoinen päivä myös SJK:lle, sillä sekin hävisi ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella Lahden voittaessa 1-0. Seinäjokelaiset ovat päästäneet viidessä ottelussaan vain kaksi maalia, mutta tehtyjäkin maaleja on vain viisi.

Myös KuPS on pelannut vähämaalisia otteluja ja se on Mariehamnin ohella aina joukkue, joka ei ole jäänyt vielä pisteittä kertaakaan kuluvalla kaudella. Neljästä ottelusta on tuloksena kolme voittoa sekä tasapeli. Joukkue ei ole jäänyt kertaakaan maaleitta, vaan vastustajan verkko on heilunut jokaisessa ottelussa kerran. Kuopiolaisten maaliin ei ole tehty kuin yksi maali.

SJK ja KuPS ovat kohdanneet Veikkausliigassa kolme kertaa. Kaksi kertaa on jäänyt maalittomaan tasapeliin ja kertaalleen SJK on napannut täyden pistepotin 2-0 voitolla. Joukkueet kohtasivat reilu kuukausi sitten Suomen Cupissa, jonka KuPS vei nimiinsä maalein 2-1.

Vedonlyönti

Inter-Jaro

  • Molemmat joukkueet tekevät maalin: Ei
  • Kerroin: 1.90
  • Jaro ei onnistunut maalinteossa HJK:ta eikä SJK:ta vastaan. Interin hyvää alkukautta tahraa tappio HIFK:lle, mutta peli on ollut muuten hyvin kasassa. Edelliset ottelut ovat olleet tasaisia ja vähämaalisia, joten samaa voi odottaa myös tänään. Ei olisi siis ihme, että toinen joukkueista jäisi maaleitta.

HJK-VPS

  • Kotivoitto+alle 2,5 maalia
  • Kerroin: 3.00
  • HJK:n puolustus toimii, mutta hyökkäys ei ole ollut vielä toivotun tehokas. VPS:n kaksi viimeistä peliä ovat olleet maalirikkaita, mutta samaa ei voi odottaa, kun joukkue matkaa Helsinkiin. HJK nappaa kotonaan varman vähämaalisen 1-0 tai 2-0 voiton.

SJK-KuPS

  • Alle 2,5 maalia
  • Kerroin: 1.50
  • Joukkueet ovat pelanneet erittäin vähämaalisia otteluita ja samaa saa odottaa myös tänään. Kuopiolaiset nappasivat todellisen päänahan mestari HJK:lta ja myös SJK:lla on mahdollisuudet nousta jopa sarjakärkeen. Kummatkin joukkueet ovat jääneet kauden Veikkausliigaotteluissa aina alle 2,5 maaliin.

Yhteiskerroin: 8,55. Kohteiden ja kertoimien lähteenä on käytetty Betsson.com-sivustoa.

Ottelut alkavat kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, niin voit seurata kaikkia otteluja IS Extran kautta.