Värväsikö FC Inter Veikkausliigahistorian nimekkäimmän ulkomaalaispelaajan?

Turkulainen FC Inter löi tiistaina pöytään toistaiseksi Veikkausliigakauden isoimman siirtopommin, kun puhutaan sarjaan tulevista pelaajista. Inter kiinnitti riveihinsä kauden mittaisella sopimuksella 33-vuotiaan Julien Faubertin, joka on jalkapalloa aktiivisesti seuranneille tuttu nimi Real Madridista ja etenkin West Hamista. Peliliike on seuran omistaja Stefan Håkansilta todellinen hauiksen näyttö muille liigaseuroille. Tuntuukin, että kaikki eivät ole vielä ymmärtäneet, kuinka kovan vahvistuksen Inter on hankkinut riveihinsä.

Millaisen miehen Inter sitten sai?

Faubert tuo turkulaisryhmään aimo annoksen kokemusta ja puhdasta ammattilaisuutta. Ranskalainen pystyy pelaamaan ainakin keskikentän pohjalla ja oikeana laitapelaajana, joka on luonnollisesti suuri valttikortti, kun perinteiset kesän loukkaantumissumat iskevät vasten kasvoja. 69 ottelua Valioliigassa ja 36 ottelua mestaruussarjassa West Hamin kokoisessa organisaatiossa kertoo tasosta, jota Veikkausliigassa ei ole totuttu näkemään. Ainakaan Turussa.

On täysin makuasia, onko Faubert kautta aikojen nimekkäin ulkomaalaishankinta Veikkausliigassa, vaiko HJK:ssa edelliset puolitoista kautta pelannut nigerialainen Taye Taiwo. Taiwon suoritukset maajoukkueessa jättävät varjoonsa Faubertin yhden ottelun mittaisen maajoukkueuran, mutta pitää huomioida ettei Nigeria ole mikään Ranska. Faubertin seurajoukkueura ei sen sijaan kalpene Taiwolle tuumaakaan. HJK:n Anthony Annania ei tarvitse edes vertailla näihin kahteen herraan, kun puhutaan nimekkyydestä.

Positiivisuutta ilmassa

Ranskalaisen asenteen on pakko olla kohdillaan, sillä ihan joka jätkä ei tulisi tuolla CV:llä antamaan näyttöjä viikoksi kumirouheiseen jalkapallohalliin Turkuun. Toki varmuutta sopimuksen allekirjoituspäivästä ei ole tiedossa, mutta uskon, että jonkinmoisia näyttöjä on tarvinnut antaa.

Faubert on viimeksi pelannut ottelun viime toukokuussa Kilmarnockin paidassa, jossa muun muassa Mixu Paatelainen ja Alexei Eremenko Jr. aikoinaan vaikuttivat. Suomen loputon pre-season on omiaan auttamaan kokeneen ranskalaisen pelirytmiin ennen huhtikuun Veikkausliigan avauskierrosta. Turkulaisten näkökulmasta tuoreen hankinnan odotuksia nostattaa myös se, että Faubert ei ole urallaan juurikaan kärsinyt loukkaantumisista.

Inter löytämässä tolkun hankintoihin

Monet turkulaisen jalkapallon ystävät huutelivat mollivoittoisen viime kauden jälkeen kotimaisempaa ja yhtenäisempää joukkuetta kaudelle 2017. Näillä näkymin sellainen on tulossa, sillä jokainen Interin tällä hetkellä listoilla oleva ulkomaalainen on vahvistus. Guy Gnaboyou, Lucas Garcia ja Philip Njoku ovat Faubertin lisäksi kaikki sellaisia pelaajia, jotka päävalmentaja Shefki Kuqi voi huoletta heittää avauskokoonpanoon.  Talven aikana Inter on vahvistanut rivejään vain kotimaisilla pelaajilla ennen Faubertia ja hyvä niin. Tuore hankinta kielii myös siitä, mihin Inter Kuqin kontakteilla kykenee.

Kuva: All Over Press