Viikonlopun kattaus

u20

Klo 16.00 Ruotsi-Suomi U20

Suomi pyyhki lopulta avausottelussaan Norjalla jäätä. Lukemat jäivät siedettäväksi (5-1) avauserän huonon viimeistelyn ja turhan jäähyilyn vuoksi. Ykköskenttä MäenalanenTeräväinenLehkonen oli pisteiden valossa hyvä, mutta paljon parantamisen varaa jäi heilläkin. Syöttöpeli oli hyökkäyspäässä näpertelyä, suoraviivaisuus ja tappamisen meininki puuttuivat. Joukkuepeli jätti paljon parannettavaa, ja se joutuukin todelliseen testiin Ruotsi-ottelussa.

Ruotsi otti ensimmäisessä ottelussaan voiton Sveitsistä 5-3. Ruotsin ykkönen oli jo avausottelussa vauhdissa, kun NHL vahvistus Filip Forsberg iski tehot 1+2. Ketju vahvistuu mahdollisesti Suomea vastaan Carolinassa 21 NHL-ottelua pelanneen Elias Lindholmin saatua peliluvan. Lindholmia on siis kaavailtu jo nyt hyvin pelanneiden Forsbergin ja Jacob de la Rosen vierelle. Ruotsin materiaali on todella laaja ja NHL varauksia luisteleekin joka kentässä.

Ottelu pelataan täyden kotiyleisön edessä ja onkin mielenkiintoista nähdä miten kotijoukkue paineet käsittelee. Rymistelyä on varmasti luvassa normaaliin Suomi-Ruotsi –ottelun hengessä. Suomelle ottelu on todellinen mittari, mutta ottelussa on paljon mahdollisuuksia. Kaikki varmasti haluavat hiljentää ruotsalaisen kotiyleisön. Puolustus- ja maalivahtipeliltä vaaditaan todellista onnistumista, ja toivottavasti hyökkääjät muistavat nyt heti laukoa läheltä ylös!

Kertoimet Betsson 1.33 5.85 6.25

Klo 16.00 HIFK-Jokerit

Joukkueiden toistaiseksi viimeinen kohtaaminen Jäähallissa pelataan tänään. Jokerit ovat voittaneet kauden otteluista nyt kaksi ja Stadin herruus on nyt katkolla. Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset ovat ratkenneet tarkan puolustuspelaamisen ansiosta ja muuta ei ole tänääkään luvassa. Jokereiden päävalmentajaksi noussut Tomek Valtonen aloitti voitolla (3-2) ja samaan aikaan HIFK haki pisteet Lahdesta (0-3). Poissaoloja on molemmilla joukkueilla nuorten MM-kisojen vuoksi. Teuvo Teräväisen poissaolo tekee loven Jokereiden hyökkäykseen, kun taas HIFK:lta on kisoissa alkukauden maalilla loistanut Ville Husso. Eilen avauspelissään maalille liukunut ruotsalainen paikkaaja Joakim Lundström piti heti nollapelin.

Kysymysmerkkejä jättäisin kuitenkin juuri tuolle osa-alueelle HIFK:n pelissä. Puolustus on parantanut kauden mittaan, mutta liian usein joukkue on ollut Husson torjuntojen varassa. Lundströmiä ei vielä siinä määrin ole testattu, mutta tämän pelin jälkeen on asia toisin.

Kertoimet Betsson 2.06 4.05 2.95

Klo 17.00 Norwich-Manchester U

Voitolla Manchester United jatkaisi nousuaan kohti kärkeä, kun taas Norwich olisi tappiolla lähellä karsintarajaa. Norwich hävisi tapanina Fulhamille kotonaan, kun ManU haki 2-3 voiton Hullista. Hull ottelussa ulosajettu Antonio Valencia on ottelusta pelikiellon vuoksi sivussa.

Norwich voitti kotipelinsä viime kaudella 1-0, joten mitä tahansa voi tapahtua. Unitedin vire on kuitenkin ollut kokoajan paranemassa ja siitä kertoo paljon torstain ottelussa 2-0 tappioaseman kääntäminen voitoksi. Unitedille olisi tärkeää lähteä uuteen vuoteen mahdollisimman pienellä piste-erolla kärkeen. Joukkue on jo nyt kaventanut eroa 13 pisteestä kahdeksaan. Mestaruustoiveet ovat edelleen elossa Old Traffordilla.

United voitti kaksi viimeistä kohtaamistaan 4-0, enkä näe ottelussa eroa niihin, vaikka Norwichin kotitilasto onkin hyvä ManUa vastaan. Kanarianlinnut jäävät Red Devilsin jalkoihin ja David Moyesin miehistö marssii neljänteen perättäiseen Valioliiga-voittoonsa.

Kertoimet Betsson 6.15 4.05 1.56
Manchester U -1 2.38

 

Sunnuntai

Klo 05.00 UFC 168 Weidman-Silva 2

Vapaaottelussa yksi vuoden odotetuimmista kohtaamisista. Lajin legenda Anderson Silva (33-5-0) ei kunnioittanut ensimmäisessä ottelussa Chris Weidmanin nyrkkiä ja tuli tyrmätyksi. Nyt revanssissa monet odottavat Silvan nousevan takaisin mestariksi, mutta onko 38-vuotiaasta konkarista päihittämään jenkkipainin erikoismiehen, lähes 10 vuotta nuoremman Weidmanin.

Kertoimet Betsson 2.40 – 1.65
Muut kärkikamppailut:
Miesha Tate – Ronda Rousey 5.60 – 1.14
Josh Barnett – Travis Browne 1.50 – 2.60

Klo 15.30 Newcastle-Arsenal

Huikeaa kautta pelaava Aaron Ramsey loukkaantui edellisessä ottelussa West Hamia vastaan ja lienee sivussa tammikuun alkuun saakka. Torstain ottelussa Ramseyn loukkaantuminen kääntyi lopulta Arsenalin eduksi, sillä sitä seuranneiden muutosten asiosta tykkimiesten peli lähti paremmin rullaamaan; Santi Cazorla pääsi peliin mukaan Lucas Podolskin tuodessa Tykkimiesten hyökkäyksiin kaivattua suoraviivaisuutta. Huikean alkukauden pelannut Ramsey on osoittanut viime peleissä hiipumisen merkkejä, joten Arsenalin peli tuskin kärsii walesilaisen poissaolosta. Loukkaantumisten jälkeen avauskokoonpanossa paikkansa ottanut Theo Walcott on tällä hetkellä Arsenalin kuumin pelaaja tehtyään neljä maalia kolmessa matsissa.

walcott

Harakat ovat pelanneet nyt neljä ottelua tappioitta, viimeisimpänä 5-1 kotivoitto Stokesta. Viimeisimmästä yhdeksästä ottelusta joukkue on hävinnyt vain yhden ja pelannut yhden tasan. Matkalla on jo kaatunut Chelsea, Manchester United ja Tottenham.

Vuosi sitten samana päivänä joukkueet kohtasivat huikeassa ottelussa, jonka Arsenal vei 7-3 Emiratesilla. Maaleja tässäkin ottelussa tullaan näkemään joukkueiden vireen perusteella. Voitolla Newcastlella olisi mahdollisuus vaihtaa vuotta neljän parhaan sakissa, kun taas Gunnersilla on mahdollisuus säilyttää kärkipaikkansa. Siihen joukkue ei ole pystynyt sitten kauden 2007-08. Newcastle on pystynyt voittamaan vain yhden joukkueiden 12 viimeisestä keskinäisestä ottelusta.

Kertoimet Betsson 3.80 3.45 2.01
Yli 2,5 maalia 1.72
Yli 3,5 maalia 2.70

Klo 18.00 Chelsea-Liverpool

Jos ottelu tulee jossain määrin muistuttamaan maanantain Arsenal-Chelsea –matsia (0-0), ei tässäkään ottelussa tulla maaleilla mässäilemään. Tuossa ottelussa Jose Mourinhon passiivinen pelisuunnitelma toimi melkein täydellisesti, sillä Arsenal onnistui luomaan ensimmäisen todellisen maalipaikkansa vasta 80 minuutin pelin jälkeen. Torstain 2-1 tappiosta huolimatta Liverpool pelasi varsin pirteästi tarjoten tähän asti kovimman vastuksen kotikentällään ylivoimaisesti esiintyneelle Manchester Citylle. Samana päivänä Chelsea voitti kotonaan Swansean 1-0 luovuttaen pallonhallinnan vierailijoille prosentein 46-54. On todennäköistä, että myös sunnuntain ottelussa Stamford Bridgellä Liverpool tulee olemaan Chelseaa aloitteellisempi osapuoli. Kotijoukkue tuskin metsästää avausmaalia hinnalla milllä hyvänsä, vaan iskee tilaisuuden tullessa vastaiskusta tai erikoistilanteesta. Toisin sanoen Mourinholle sopisi vallan mainiosti, vaikka peli etenisi 0-0 -tilanteessa ottelun loppuminuuteille.

Luis Suarez joutui kovaan puristukseen Manchester Citya vastaan, mutta onnistui silti järjestelemään pari erinomaista maalipaikkaa joukkueelleen. Ottelusta oli nähtävissä kapteeniksi nostetun Suarezin valtava merkitys Liverpoolille, kun taas Citizensin Pellegrino pystyi heittämään kentälle kolme tai neljä maailman ehdottomaan eliittiin lukeutuvaa pelaajaa. Chelsean kolme hyökkääjää (Torres, Eto’o, Ba) ovat tehneet yhteensä viisi maalia, mikä ei ole kummoinen suoritus, kun ajatellaan, että muunmuassa Norwichin Gary Hooper on yksinään heittänyt vastaavaan määrän maaleja. Maalintekovastuuta on Bluesilla kantanut Eden Hazard seitsemällä osumallaan.

Kertoimet Betsson 2.16 3.45 3.35
Alle 2,5 maalia 2.20