Kohti Rautamaljaa: viikko 2

Niclas "Nesi" Carpelan oli ensimmäisen kierroksen tehokkain pelaaja heittämällä 7 TD.  (Anu Tiilikainen / Huskies)

Niclas ”Nesi” Carpelan (nro. 31) oli ensimmäisen kierroksen tehokkain pelaaja heittämällä 7 TD. (Anu Tiilikainen/Huskies)

2. divisioonan ensimmäisellä kierroksella ei nähty suurempia yllätyksiä voittajien suhteen. Se oli kuitenkin yllättävää miten vaikeaa pisteiden tekeminen oli monelle joukkueelle. Bulldogs ja Rajaritarit jäivät täysin nollille, ja Hangossa nähtiin koko ottelussa ainoastaan 15 pistettä. Toisaalta sarjasta olikin ennustettu ennakkoon hyvin tasaista, jonka vuoksi pisteiden teko pitäisikin olla viime vuotista vaikeampaa.

Tämän viikon ottelut jakautuvat viikonlopun molemmille päiville, joten tarkemmat ottelutiedot löydät jokaisen ottelun kohdalta.

Bulldogs – Steelers

24.05 kello 14.00 Söderkullan kenttä Sipoo

Sipoo Bulldogs aloitti kautensa selvällä 0-56  tappiolla Huskiesia vastaan. Tuon ottelun perusteella joukkueella onkin vielä paljon tehtävää ennen kun sitä voi nostaa sarjan ennakkosuosikkien haastajaksi. Bulldogsin suurin ongelma oli ensimmäisen ottelun perusteella joukkueen kokemattomuus, joka näkyi epävarmoina suorituksina läpi ottelun.

Bulldogs-hyökkäys kaipaa terävyyttä tekemiseen, jos joukkue aikoo haastaa tosissaan Steelersin lauantaina. Ensimmäisessä ottelussa Bulldogs joutui luopumaan pallosta liian usein hyvin lyhyiden hyökkäysvuorojensa jälkeen. Steelersiä vastaa Bulldogs-hyökkäyksen on pakko saada onnistumisia, jotta puolustus saa levätä ja joukkueen itseluottamus kasvaisi.

Bulldogs-puolustus teki varmasti parhaansa ensimmäisessäkin ottelussa, mutta sen heittopuolustuksen kokemattomuus näkyi vielä liian selvästi isoina virheinä. Isot virheet maksoivatkin heti ottelun alussa joukkueelle liian paljon, joten voitosta taisteleminen ei ollut kovin realistista enään ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Steelers-otteluun puolustuksen valmistautuminen pitää olla selvästi edellistä ottelua parempaa.

Kuopio Steelers aloitti kautensa kirvelevällä tappiolla Sun Cityä vastaa. Tappiosta kirvelevän teki se, että kuopiolaiset johtivat ottelua vielä 35 sekunttia ennen loppua 0-7. Ottelu kuitenkin päättyi kotijoukkueen 8-7 voittoon, kun myös riskillä pelattu 2-pisteen lisäpisteyritys onnistui hankaloisilta.

Steelers-hyökkäys menetti ensimmäisessä ottelussa pallon liian usein vastustajalleen, ja sen vuoksi joukkue jätti liian paljon pisteitä kentälle. Yllättävintä kuitenkin oli se, että joukkueen vahvaksi arvioitu juoksuhyökkäys oli kuin varjo entisestään. Juoksuhyökkäyksen tehottomuus kuitenkin nosti esille kohtuullisesti toimineen heittohyökkäyksen. Heiton toimivuus nostaakin Steelersin osakkeita ajatellen loppukautta.

Steelers-puolustus toimi ensimmäisessä ottelussa hyvin. Ilman lopussa tullutta helpohkoa lippua Sun City-hyökkäys olisikin jäänyt ottelussa nollille. Viime kaudella hyvin toiminut Sun Cityn heittohyökkäys nollattiinkin lähes täydellisesti kuopiolaisten toimesta ensimmäisessä ottelussa. Onkin vaikea keksiä, miten Bulldogs-hyökkäys tulisi yllättämään vieraiden puolustuksen ottelun aikana useammin kuin kerran tai kaksi.

Arvio:

Steelers voittaa ottelun selkeästi, jos joukkueen juoksuhyökkäys lähtee toimimaan viime kesäiseen tapaan. Bulldogs-puolustuksen onnistuessa täydellisesti pystyy kotijoukkue haastamaan ottelun alussa vieraansa. Sipoolaisten kannalta sarjaohjelman alku on kovin mahdollinen. Toivottavasti joukkueen itseluottamus ei kärsi siitä liikaa.

Wolverines II – Sun City

24.05 kello 14.00 Velodromi, harjoituskenttä Helsinki

Wolverines aloitti kauden juuri niin vahvasti kun ennakoimme. Puolustuksen nollapeli oli kuitenkin pieni yllätys.

Wolverines-hyökkäys oli ennakoidun kova juoksemalla, ja siitä kertookin 3 juoksemalla tehtyä maalia. Yllätyksenä kuitenkin voidaan pitää joukkueen pelinrakentaja valintaa, joka osui Pekka Lamminsaloon. Lamminsalo kuitenkin näytti heti ensimmäisessä ottelussa olevansa pelimies myös tällä pelipaikalla. Rosterissa puolustuksen takakentälle merkattu Lamminsalo kun teki itse Wolverinesin ensimmäisen maalin(TD) 40 jaardin juoksun päätteeksi. Muista maaleista vastasi Kalle Rönkkö 70 jaardin TD-juoksulla ja Pasi Töyräs 20 jaardin TD-juoksullaan. Juoksumaalien lisäksi ottelussa nähtiin myös 2. divisioonassa harvemmin nähty kenttäpotkumaali, kun Tero Paavola onnistui yrityksessään.

Wolverines-puolustusta ennakoitiin sarjan monipuolisimmaksi, mutta silti sen taso yllätti monet ensimmäisessä ottelussa. Ensimmäisen ottelun perusteella voidaankin sanoa ”ahmalaumalla” olevan sarjan kovin puolustus jonka yllättäminen tulee olemaan hyvin vaikeaa.

Sun City-hyökkäys tökki läpi ensimmäisen ottelun ja onkin vaikea kuvitella hankolaisten saavan viikossa hyökkäystään paljon paremmaksi. Viime kesänä hyvin toiminut heittohyökkäys kärsii selvästi WR/TE Joakim Lindholmin puuttumisesta. Tähän kun lisätään vielä pelinrakentaja Sebastian Berndtssonin epävarmat otteet on soppa valmis. On vaikea kuvitella Sun Cityn yllättävän Wolverines-puolustusta pelkällä juoksulla, joten jotain hankolaisten pitää keksiä viikon aikana.

Hankolaisten osakkeita kuitenkin ottelussa nostaa joukkueen vahva puolustus. Puolustuksensa ansiosta Sun City tuleekin taistelemaan tasapäisesti kotijoukkueen kanssa ottelun voitosta.

Arvio:

Viikonlopun ehdottomasti tasaisin ja kiinnostavin ottelu. Wolverines voittaa ottelun alle 10 pisteen erolla.

Rajaritarit – Huskies

25.05 kello 14.00 Ammattikoulun tekonurmi Lappeenranta

Rajaritarit kärsivät yllättävänkin selvän tappion ensimmäisellä kierroksella Wolverinesille.

Rajaritareiden hyökkäys sai kovan kolahduksen helsingissä jo ottelun alkupuolella kun joukkueen pelinrakentaja Juho Väisänen loukkasi itseään. Tarkempaa vammaa tai sen vakavuutta ei kuitenkaan ole kerrottu joukkueen ulkopuolelle. Väisäsen loukkaantumishistorian tuntien kuitenkin on toivottavaa että vamma ei tullut samaan polveen joka esti herran pelaamisen viime kaudella.  Ilman Väisäsen tuomaa heittouhkaa ritareiden hyökkäyspelaamisesta puuttuu puolet ja ilman sitä joukkueen tulee olemaan vaikeaa taistella pudotuspelipaikasta.

Rajaritarit olivat Helsingissä liikkeellä todella kapealla materiaalilla, ja siihen nähden joukkueen puolustus pelasi todella hyvän ottelun. Ottelu ratkesikin lopullisesti vasta viimeisen 4 minuutin aikana, kun ”wolvot” saivat tehtyä kaksi maalia väsyneitä puolustajia vastaan.

Huskies aloitti kauden todella ryminällä, kun joukkueen heittohyökkäys takoi jo kauden ensimmäisen neljänneksen aikana taululle tylyt 0-20 lukemat. Vahvan heittohyökkäämisensä tueksi ”hurttalauma” esitteli sipoossa uusiutuneen juoksuhyökkäyksensä, joka toimi myös hyvin. Kehuja kerännyt hyökkäys ei kuitenkaan miellyttänyt täysin joukkueen valmennusta. Varsinkin hyökkäyksessä tehtyjen virheiden määrä mietitytti valmennusta ottelun jälkeen.  Keväällä pelatun Spring Bowl-turnauksen perusteella vierasjoukkueen hyökkäyksen pitääkin pystyä parantamaan, jotta pisteet matkustavat myös sunnuntaina Hämeenlinnaan.

Sipoossa nollapelin pelannut ”hurttapuolustus” joutuu Lappeenrannassa todelliseen testiin, kun vastaan asettuu ensimmäistä peliä selvästi kokeneempi hyökkäyksenlinja. Ensimmäisen viikon nollapeli on tietysti hieno asia, mutta loistavalla suorituksella nollapeli ei vielä tullut. Varsinkin juoksua vastaan hurttapuolustuksella jäi paljon parannettavaa. Kokeneempaa hyökkäyksenlinjaa vastaan hurttien puolustuksen pitääkin pystyä pelaamaan enemmän omalla tasollaan ja kurinalaisemmin.

Arvio:

Väisäsen pelikunto on edelleen arvoitus ja se laskeee Lappeenrantalaisten osakkeita. Ottelu päättyy selkeään Huskies voittoon.

Niclas “Nesi” Carpelanin haastattelu ensimmäisen ottelun jälkeen: