NFL Power Ranking: Viikko 12

Faneille.com lähtee haastamaan suurempiaan ja julkaisee Power Rankinginsä nyt jopa Amerikkalaisia isoveljiään ennen. Kansas City Chiefs meni sitten häviämään heti listalle nousunsa jälkeen Oakland Raidersille. Nykyisessä tilanteessa tuollainen tappio tietää automaattisesti listalta pois putoamista. Muuten listalla pysyi viime viikkoiset joukkueet ja Chiefsin tilalle noussut joukkuekkaan ei sieltä kerennyt kauaa olemaan pois.

10. Cleveland Browns

Josh Gordonin paluu pelikentille voi olla juuri se piristysruiske, jonka ansiosta Browns selviää pudotuspeleihin. Edellisen kerran Browns pelasi pudotuspeleissä 2002 ja sitä ennen 1994, joten liian paljon Clevelandissa ei ole menestystä päästy nauttimaan viime vuosina. 40 ja 50-luvulla Browns oli yksi sarjansa parhaista joukkueista, joten joskus Clevelandissakin ollaan menestystä maistettu. Harva enää noita menestyksen vuosia muistaa ja sen vuoksi olisi jopa toivottavaa, että Browns yltäisi tämän vuoden pudotuspeleihin.

9. Miami Dolphins

Tiukka tappio Denver Broncosia vastaan vieraissa ei ole häpeä ja sen vuoksi joukkue kiikkuu edelleen listalla. Ilman viimeisen neljänneksen romahtamista Dolphins olisi jopa voittanut kyseisen ottelun. Tappio on silti tappio ja sijoitus putoaa viime viikkoisesta.

8. Arizona Cardinals

Pelkällä puolustamisella ei voi voittaa otteluita ja sen nähtiin viime viikonloppuna kun Cardinals hävisi Seattle Seahawksille. Arizonalaisten puolustus on edelleen liigan eliittiä, mutta hyökkäyksen nykyinen taso ei tule riittämään tulevissakaan otteluissa voittoihin.

7. Seattle Seahawks

Voitto Arizona Cardinalsista nousti Seahawksin taistelemaan vielä pudotuspelipaikasta. Pudotuspelipaikka kuitenkin vaatii seuraavissa otteluissa parempaa hyökkäämistä ja puolustuksen tarvitsee jatkaa vähintään nykyisellä tasollaan.

6. Indianapolis Colts

Tekemisessä olisi edelleen paljon parannettavaa, mutta muiden konttaamisten ansiosta Indianapolis Colts pääsee nousemaan listalla. Edelleen menestyminen pudospeleissä on vaikeaa, mutta ei mahdotonta, jos puolustus löytää aseita parempia joukkueita vastaan.

5. Dallas Cowboys

On Tony Romon selkä kuinka rikki tahansa, niin herran pelaaminen kulkee juuri nyt todella mallikkaasti. Cowboysin hyökkääminen on kokonaisuudessaan juuri nyt todella tehokasta, joten puolustuksen pienet ongelmat eivät tuota joukkueelle ongelmia. Torstaina pelattava kiitospäivän ottelu Philadelphia Eaglesiä vastaan tulee olemaan molemmille joukkueille todella tärkeä, koska kyseisen ottelun voittaja tarraa tiukasti kiinni divisioonan voitoon.

4. Philadelphia Eagles

43-23 voitto Tennessee Titansista ei varmasti kuvaa täysin joukkueen tasoa, mutta kertoo se kotkien hyökkäyksen nykyisestä vireestä suhteellisen paljon. Tulos olisi voinut olla vielä huomattavasti selvempi, jos Eaglesin hyökkäys ei olisi hyytynyt aina ratkaisevilla hetkillä. Isoja virheitä Eagles tekee edelleen liikaa ja niiden pois kitkeminen pitää olla joukkueen ensimmäinen prioriteetti alkaneella viikolla, koska isot virheet yleensä maksavat voittoja ja niiden menetyksiin kotkilla ei ole varaa tulevissa otteluissa.

3. Denver Broncos

Tekeminen Miami Dolphinsia vastaan ei ollut kovinkaan vakuuttavaa ennen viimeistä neljännestä. Viimeinen neljännes muutti kaiken ja Broncos nousi sen ansiosta takaisin taistelemaan AFC:n runkosarjan voitosta. Runkosarjan voitto ei kuitenkaan ole joukkueen omissa käsissä ja todennäköisesti Broncos taisteleekin ainoastaan 2. sijasta, joka myös oikeuttaa ensimmäisen pudotuspelikierroksen lepovuoroon.

2. Green Bay Packers

Kotona Green Bay Packers tuntuu olevan pysäyttämätön, mutta vieraissa peli hieman tökkii. Viime viikonlopun ottelu Minnesota Vikingsiä vastaan oli hyvä osoitus tästä. Packers on vierasongelmastaan huolimatta NFC:n kuumin joukkue ja sen vuoksi listan 2. paikka säilyy selvällä erolla seuraaviin.

1. New England Patriots

Detroit Lionsin puolustus oli ennen viime viikonloppuna sarjan paras ja sen vuoksi New England Patriotsin ylivoimaisuus yllätti joukkueiden kohtaamisessa. Patriots nousi viimeistään viime viikonlopun otteillaan sarjan kuumimmaksi joukkueeksi ja Super Bowlin voittaminen ei enää yllättäisi ketään.