Kohti Rautamaljaa: Viikko 6

Jenkkifutiksen 2. divisioonan kausi kääntyy runkosarjan osalta toiselle puoliskollen tulevana viikonloppuna, kun ensimmäisellä viikolla kohdanneet joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen. Ensimmäisen viikon perusteella kaksi otteluista pitäisi olla selviä ja ainoa tiukka ottelu tullaan pelaamaan Kuopiossa. Moni asia kuitenkin on muuttunut ja ensimmäistä viikkoa tiukempia otteluita tullaan varmasti näkemään.

Steelers – Sun City

05.07 kello 15.00 Väinölänniemi Kuopio

Steelers-hyökkäys näytti viime viikonloppuna piristyneen huimasti kahden vapaan viikkonsa aikana. Siksi onkin mielenkiintoista nähdä, mitä kuopiolaiset saavat aikaan muita, kuin kiven kovaa Huskies-puolustusta vastaan. Huskies pelissä kuitenkin joukkueen hyökkäys syyllistyi liian moneen pallonmenetykseen johon seuraavissa otteluissa ei välttämättä ole varaa. Varsinkin tulevana viikonloppuna Hankoa vastaan Steelersin pitää pitää pallosta kiinni, koska ensimmäisen viikon kohtaamisessa kuopiolaiset menettivät pallon aivan liian usein juuri ennen pistesuorituksia hankolaisille.

Steelers-puolustus pystyi Huskies ottelussa suoritukseen johon moni ei uskonut sen pystyvän. Kuopiolaisten puolustus nimittäin piti hämeenlinnalaishyökkäyksen 13 pisteessä ja puolustuksen huippu suoritus siivittikin kuopiolaiset todella tärkeään voittoon. Voitosta huolimatta parannettavaakin kuopiolaisille jäi, varsinkin molempien puoliaikojen lopussa hämeenlinnalaiset pystyivät liikuttamaan palloa aivan liian helposti kohti kuopiolaisten maalia. Sama ongelma Steelers puolustuksella oli myös ensimmäisessä kohtaamisessa hankolaisia vastaan jolloin se maksoikin joukkueelle voiton.

Sun City-hyökkäys on ollut koko kauden hieman kysymysmerkki allekirjoittaneelle, mutta viimeisen kahden viikon aikana se on alkanut vakuuttamaan myös skeptisimmän seuraajan. Varsinkin viime viikolla joukkueen juoksuhyökkäys vaikutti todella tehokkaalta uuden rookie keskushyökkääjä Richie Ikpahin johdolla. Myös alkukaudesta epävarmoja otteita esittänyt pelinrakentaja Sebastian Berndtsson on parantanut otteitaan viimeisien viikkojen aikana selvästi, varsinkin viikolla 4 Berndtsson oli Sipoota vastaan todella hyvässä vireessä. Sun City voitto kuitenkin tulevana viikonloppuna vaatii joukkueen hyökkäykseltä kauden parasta ottelua.

Sun City-puolustus on pelannut läpi kauden todella hyvin, jos ei oteta huomioon Huskies ottelua jossa se koki kauden pohjakosketuksensa. Edellisessäkin ottelussa nolla pysyi hankolaisten päädyssä niin kauan, kun se oli tärkeää ja ottelun voittaja oli epäselvä.

Arvio:

Ottelun voittaja pääsee taistelemaan runkosarjan voitosta runkosarjan viimeiseen viikkoon asti, joten panoksia ottelussa riittää. Steelers vakuutti edellisellä viikolla, joten kuopiolaiset pysyy edelleen voittamattomina kotona lukemin 22-16. Lopputulokseen voi vaikuttaa myös Sun Cityn poissaolot, joita voi olla enemmänkin huhujen mukaan.

Huskies-Bulldogs

05.07 kello 16.00 Kaurialan kenttä Hämeenlinna

Huskies-hyökkäys yski ensimmäistä kertaa tämän kesän aikana edellisenä viikonloppuna Kuopiossa. Kuopiossa hämeenlinnalaisten hyökkäys pystyikin ainoastaan 13 pisteen tekemiseen. 13 pistettä ei kuitenkaan kerro kaikkea ottelusta, jossa hämeenlinnalaiset jäivät alle 5 jaardin päähän kuopiolaisten maalista viisi sekunttia ennen ottelun loppua. 10 sekunttia pidempi ottelu olisi voinut kääntää ottelun hämeenlinnalaisille ja silloin joukkueen hyökkäystä ei olisi kukaan arvostellut. Viimeisien otteluiden perusteella on kuitenkin helppo sanoa, että Hurttien hyökkäys on huomattavasti monipuolisempi kun viime kaudella.

Huskies-puolustus päästi kauden ensimmäiset pisteet Kuopiossa ja samantien päästettyjä pisteitä tuli 15, kun myös joukkueen omamaali merkattiin puolustuksen tilastoihin. Puolustuksen ongelmaksi Kuopiossa muodostui hermokontrolli ja epätasaiset suoritukset, joiden takia pelisuoritukset eivät olleet aivan alkukauden tasolla.

Bulldogs-hyökkäys on yskinyt läpi kauden ja sen ainut onnistuminen on tullut viikolla 2 Steelersiä vastaan, silloin joukkue teki kauden ainoan maalinsa. Ensimmäisen viikon perusteella joukkueen hyökkäyksen on pitänyt parantaa huomattavasti, jotta se pystyisi viikonloppuna pisteiden tekemiseen, koska vastastassa on sarjan paras puolustus.

Bulldogs-puolustuksen taso on laskenut hieman viimeisinä viikkoina, koska joukkueen kapeaa materiaalia on alkanut vaivaamaan loukkaantumiset. Seuraavien kierroksien aikana kuitenkin joukkueen tilannetta tulee helpottamaan 4. divisioonan päättyminen ja se, että farmijoukkue Malmi Blazen pelaajat pääsevät liittymään joukkueen vahvuuteen täysipäiväisesti. Blazen joukkueesta löytyykin muutama ihan hyvä pelimies, joten tulevaisuudessa sipoolaisten puolustuksen pitäisi ottaa jälleen askelia kohti parempaa.

Arvio:

Superlauantai tulee huipentumaan kotijoukkueen murskavoittoon 64-0

Rajaritarit – Wolverines II

06.07 kello 14.00 Lauritsalan yläkenttä

Rajaritarit-hyökkäys näytti jo vähän paremmalta viime kierroksella, kun joukkue oli saanut takaisin alkukaudesta loukkaantuneita pelaajiaan. Edelleen joukkue kuitenkin pelaa alle 20 miehen miehistöllä, joten tappioasemaan joukkue ei saisi joutua otteluiden alussa. Kuitenkin positiivista nostetta joukkueen hyökkäys tulee saamaan pelirakentaja Juho Väisäsen paluusta, joka tapahtui jo edellisellä kierroksella Sun Cityä vastaan. Mikä on Väisäsen kunto ja taso tämän kierroksen aikana Wolverinesiä vastaan on kuitenkin arvoitus, koska takaraivossa voi vielä painaa loukkaantuminen, joka sattui juuri kiven kohvaa ahmapuolustusta vastaan viikolla 1.

Rajaritaritareiden puolustus romahti edellisellä kierroksella Sun Cityä vastaan ja varsinkin joukkueen juoksupuolustus oli suhteellisen huono. Huonoon juoksupuolustamiseen ei tule olemaan varaa tämän viikonlopun ottelussa, kun vastaan asettuu pelkällä juoksulla elävä Wolverines-hyökkäys. Juoksupuolustuksen onnistuessa huomattavasti edellistä kierrosta paremmin, tulee Rajaritarit taistelemaan voitosta ottelun loppuun asti.

Wolverines-hyökkäyksen elää ja hengittää juoksuhyökkäyksestään jonka vuoksi sen pysäyttäminen on ollut joissakin otteluissa todella helppoa. Edellisen ottelun perusteella kuitenkin joukkueen valmennus on keksinyt hieman jotain uuttakin Wolvojen hyökkäämiseen ja tuloksena oli komeat 47 tehtyä pistettä.

Wolverines-puolustus sai edellisessä ottelussa ensimmäistä kertaa todellista apua joukkueen hyökkäyksestä ja tuloksena olikin heti kauden toinen nollapeli. Wolverines-puolustus onkin ollut läpi kauden yksi sarjan parhaista, mutta hyökkäyksen taso ei ole riittänyt kääntämään otteluita helsinkiläisille. Wolverines-puolustuksen ensimmäinen nollapeli tuli juuri Rajaritareita vastaan kauden ensimmäisessä ottelussa todella ylivoimaisen esityksen jälkeen. Samanlaista ylivoimaa tuskin kuitenkaan nähdään sunnuntaina käytävässä ottelussa, johon Rajaritarit pääsevät lähtemään ensimmäistä ottelua paremmalla miehistöllä.

Arvio:

Ottelu tulee näyttämään Wolverinesin loppukauden suunnan ja tappioon joukkueella ei ole varaa jos se aikoo päästä pudotuspeleihin. Ensimmäisen kierroksen perusteella Wolverines lähteekin otteluun todella suurena ennakkosuosikkina. Vieraat voittavat ottelun 7-21