Kohti Tinamaljaa: Viikko 9 – Wolverinesille tarjoillaan mahdollisuutta

Tuleva viikonloppu on 3. divisioonajefua seuraavien kannalta kahta aikaisempaa hiljaisempi, koska kyseisessä sarjassa ei pelata viikonlopun aikana kuin kaksi ottelu. Toisaalta molempien otteluiden seuraaminen onnistuu paikanpäältä, koska toinen otteluista pelataan lauantain Lohjalla ja toinen taas sunnuntaina Oulussa. Eli siinä mielessä kierros on lähes optimaalinen niille, jotka haluavat reissata kesälomallaan jenkkifutiksen takia.

Se, onko juuri näiden otteluiden takia siltikään järkevää reissata ympäri suomea, on taas aivan toinen juttu. Sen saa kuitenkin jokainen seuraaja määritellä itse, koska toisille pelkkä jenkkifutiksen näkeminen on se juttu ja toisille on tärkeintä nähdä tiukkoja ja kovia otteluita.

Lions – Panthers

30.7. kello 12:00 Harjun kenttä, Lohja

Kissapeto Bowl III!

Lohjalla karjuu leijona jälleen

Lions ja Panthers kohtaavat toisensa jo kolmatta kesää peräkkäin sarjakauden loppupuolella. Kyseinen ottelupari on myös siinä mielessä mielenkiintoinen, että niin tämänkesäinen kuin kaksi edellistäkin kohtaamista on pelattu Lohjalla. Joten siitä syystä tätä otteluparia voidaan pitää jonkinlaisena perinteenä Lohjalla ja siksi sitä voitaisiin nimittää Kissapeto Bowliksi.

”Kissapeto Bowl III” poikkeaa edeltäjistään siinä mielessä, että edelliset kaksi kamppailua ovat olleet ennakkoon ajatellen suhteellisen tasaisia vääntöjä, mutta tämän vuoden kohtaamisen pitäisi olla selkeää kotijoukkueen hallintaa. Onhan Lions päässyt viime viikkoina todella kovaan iskuun uusien vahvistuksiensa ja hyvin treenatun kesäloman ansiosta. Lohjalaisten kannalta tason nousu on tapahtunut juuri oikeaan aikaan, koska kahden viikon päästä alkavat pudotuspelit kolkuttelevat jo lohjalaistenkin ovella.

Panthers tarvitsee jenkkifutisjumalien apua

Panthers oli asettanut ennen kauden alkua tavoitteekseen pudotuspelit ja niihin pääseminen vaatisi lahtelaisten kannalta pientä ihmettä tai vähintään isoja apuja jenkkifutisjumalilta. Pelillisesti Panthers on kyllä esittänyt läpi kauden ihan kelvollisia suorituksia, mutta otteluiden voittaminen tuntuu olevan lahtelaisille erittäin vaikeaa. Se nähtiin jälleen viime viikonloppuna jolloin Panthers nousi juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppua Nordmen ”rinnalle”, mutta toisen puoliajan alussa joukkue ei osannut kääntää hienoa kiriään omaksi edukseen vaan enemminkin tyytyi katselemaan kuinka kiristä kiukustunut Nordmen meni menojaan.

Isoista asioista Panthersin tekeminen ei ole ollut kuitenkaan tällä kaudella kiinni. Joten siinä mielessä joukkueen talvikauteen lähtö tulee olemaan viime syksyä helpompi. Helpompi ei kuitenkaan tässä tapauksessa tarkoita helppoa, koska joukkueella on edelleen pitkä matka kuljettavanaan, jotta se voi pitää itseään voittavana joukkueena. Jäähän lahtelaisten saldo tänä vuonna väkisinkin miinuksen puolelle.

Kirvestä Lahdessa ei kuitenkaan pidä heittää kaivoon, koska joukkueen pelillinen tekeminen on mennyt läpi kauden askel kerrallaan eteenpäin ja siinä mielessä kesää voidaan pitää edes osittain onnistuneena.

Arvio: Kotijoukkueelle ottelu on lähes elintärkeä ja siksi sen asenne tulee varmasti olemaan kohdillaan otteluun lähdettäessä. Panthers taas pääsee lähtemään jo toiseen peräkkäiseen otteluun ilman paineita, joten sen pelaaminen pitäisi olla viime viikonlopun tapaan hieman alkukautta vapautuneempaa. Pelkkä vapautunut tunnelma ei tule kuitenkaan lahtelaisia pelastamaan tästä ottelusta ja siksipä pisteet jäävät Lohjalle lukemin 49-14.

Northern Lights – Wolverines II

31.7. kello 13:00 Castrenin kenttä, Oulu

Ottelu, jossa vain toisella joukkueella on panosta.

Northern Lights osoitti runkosarjassa tasonsa

Northern Lights varmisti viikko sitten runkosarjan voiton ja todisti samalla sen, että viime kaudella 1. divisioonaa pelannut kotimainen runko on todella kilpailukykyinen myös tämän kauden 3. divisioonassa. Me Faneille.comilla vähän epäilimme tuon rungon riittämistä aivan kirkkaimpaan kärkeen ennen kauden alkua, mutta viimeistään runkosarjan voitto todisti epäilymme vääriksi.

Sunnuntain ottelulla ei ole oululaisten kannalta minkäänlaista merkitystä, joten siinä mielessä ei olisi ihme vaikka oululaiset hieman säästelisivät aloittavia pelaajiaan tässä ottelussa. Huhuja säästelyistä ei kyllä ole tänne Etelä-Suomeen saakka kuulunut, mutta pelkällä maalaisjärjellä ajateltuna säästelyiden vältteleminen olisi tyhmää. Voisihan jo yhden tai kahden ratkaisevan pelaajan loukkaantuminen olla suhteellisen kapealla rosterilla pelaavalle oululaisryhmälle jonkinlainen katastrofi.

Wolverines haluaa varmasti voittaa Oulussa

Wolverines on siinä mielessä vaikeassa asemassa, että sen tarvitsee voittaa kaksi jäljellä olevaa otteluaan, jotta joukkue ei joutuisi matkustamaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Rovaniemelle. Ilman noita kahta voittoa matka Rovaniemelle on enemmän kuin todennäköinen, koska joukkueen keskinäiset tilastot ovat Nordmenin ja Lionsin kanssa kaikkein huonoimmat.

Siksi on enemmän kuin todennäköistä, että Wolverines lähtee Ouluun vain ja ainoastaan voittamaan.

Kyseinen voitto nostaisi wolvot mitä todennäköisemmin runkosarjan kolmanneksi ja sitä kautta joukkueeksi, jonka ei tarvitsisi matkustaa ennen finaalia Kotkaa kauemmaksi. Tämä tieto onkin se porkkana, jota Wolverinesin on ollut pakko viljellä seuran sisällä ja sitä kautta saada kasaan mahdollisimman hyvä porukka Oulun reissulle.

Arvio: Moni pitää varmasti kotijoukkuetta tämän ottelun ennakkosuosikkina, mutta allekirjoittanut uskaltaa olla sitä olettamusta vastaan. Onhan wolvojen kaikkien mittareiden mukaan fiksuinta voittaa tämä ottelu ja säästää sitä kautta huomattava määrä rahaa ja aikaa. Siksipä Wolverines voittaa ottelun 28-14-lukemin.