Kohti Spagettimaljaa: Tampere Saints vahvistuu merkittävästi

Tampere Saints tiedotti tänään tehneensä uusia sopimuksia niin kotimaisten kun ulkomaalaistenkin pelaajien kanssa. Kotimaisista nimistä tunnetuimmat ovat puolustuksen takakentällä viihtyvät Jussi Taipalmaa ja Antti Kurenniemi, sillä herrat ovat pelanneet viime vuosina Vaahteraliigaa. Taipalmaa pelasi viime vuonna Vaahteraliigaa Porvoon Butchersin riveissä ja Kurenniemi taas Seinäjoki Crocodilesissä. Taipalmaan tai Kurenniemen panosta väheksymättä Saintsin kannalta tärkeämpiä sopimuksia kuitenkin ovat jenkkipelaajien kanssa tehdyt sopimukset.

Yhdysvalloista on tulossa todellisia pelimiehiä

Yhdysvalloista Saintsia vahvistamaan saapuu pelinrakentaja Samson Bialostok, joka on pelannut ja opiskellut viimeiset vuodet Macalesterin yliopistossa (NCAA Div III). Bialostok on toiminut koulunsa aloittavana pelinrakentajana kaksi viimeistä vuotta, jonka aikana Macalesterin yliopisto saavutti ensimmäisen pudotuspelipaikkansa vuosikymmenien odotuksen jälkeen. Joten jonkinlaisesta pelimiehestä on pakko olla kyse, ja tätä olettamusta tukee myös Bialostokin viime vuoden tilastot joihin kertyi yhteensä 2830 jaardia ja 25 TD:tä. Jaardeista 1948 kertyi heittäen ja loput 882 jaardia juosten, 25 TD:stä taas yli puolet (13) syntyi juosten ja heittäen ”maaleja” siis 12 kappaletta.

Bialostok sai myös hieman isompaa tunnustusta viime syksyn hyvistä otteista, kun hänet valittiin Midwest Conferens:in parhaaksi taitopelipaikan pelaajaksi. Pelaamisen lisäksi Bialoston on menestynyt myös yliopistossaan kentän ulkopuolella opiskellessaan 2 eri tutkintoa, joista toinen on varmasti haasteellinen kiinan kielen tutkinto. Kentän ulkopuolisista asioista Bialostok saa tunnustusta päättötodistusken muodossa toukokuun puolessä välissä, minkä jälkeen hän saapuu suomeen.

Jack Nelson

Jack Nelson photo courtesy of Willamette University.

Puolustuksen ulkomaalaisvahvistukseksi Saints hankki taas tukimiehen paikalla viihtyvän Jack Nelsonin. Nelson on opiskellut viimeiset vuodet Willamette University:ssä (NCAA Div III). Oregonissa sijaisevan opinahjon läpikäynyt Nelson valmistuu myös toukokuussa ja saapuu Tampereelle vasta pari päivää Bialostokin saapumisen jälkeen.

Tukimiehenä Nelson vaikuttaa olevan todellinen tähti ja siitä hyvänä todisteena toimii koulun kaikkien aikojen taklausennätyksen rikkominen (315 taklauksella) ja erinäiset ”tähdistö”-valinnat. Nelsonin valinnoista merkittävimmät ovat:  All-Northwest Conferencen First Teamiin valinnat 2012-2014 sekä All-West Region First Teamiin kahtena vuotena. Lisäksi joulukuussa 2014 Jack valittiin D3football.com:in First Team All-American 2014.

Saints nousi uutisten myötä taistelemaan tosissaan pudotuspelipaikasta

Aiemmin viikolla julkaisemamme Power Rankingin mukaan Tampere Saints oli vasta 1. divisioonan 5. paras joukkue, mutta tämän päiväisen uutisoinnin jälkeen joukkue kyllä pitää nostaa taistelemaan 3.-4. sijoista tiukasti Hämeenlinna Huskiesin ja Jyväskylän Jaguarsin kanssa. Tamperelaisten tyytyväisyyttä ei voi ollakkaan huomaamatta seuran tiedotteesta, jossa myös joukkueen päälvamentaja Teemu Majander antaa oman lausuntonsa tulevan kauden vahvistuksista.

Majander kommentoi joukkueen ulkomaalaisvahtuksia seuraavasti:

”Samson ja Jack ovat molemmat täsmähankintoja. Tukimiehen tarve oli meille alusta asti selvä mutta Lari Siitosen ilmoitettua jättävänsä tämän kauden väliin alkoi myös pelinrakentajan metsästys.

Molemmat pelaajat ovat olleet joukkueidensa kantavia voimia ja odotankin heiltä isoa panosta. Eurooppalaisen seurakulttuurin hyvin tuntevat valmentajakontaktimme auttoivat prosessissa, ja varsinkin Willamettessa oltiin hyvinkin perillä siitä mihin olosuhteisiin pelaajia ollaan tuomassa

Molemmat pelaajat tulevat omalta osaltaan auttamaan myös Saintsin juniorijoukkueiden valmennuksessa. Junioreilla onkin tulossa mielenkiintoinen kesäkausi, sillä sekä Samson että Jack tulevat varmasti opettamaan paljon uusia asioita seuramme junioreille.”

Kotimaisista vahvistuksista Majander taas sanoo näin:

”Olemme iloisia myös uusista kotimaisista vahvistuksistamme. Jussin pitkä kokemus jenkkifutiksessa näkyy joukkueelle kentän lisäksi myös harjoittelussa. Hän on talven aikana vastannut takapuolustajien pelipaikkavalmennuksesta ja toimii hyvänä mentorina puolustajille. Antin paluu siniseen paitaan tuo aimosysäyksen liigakokemusta ja syvyyttä puolustukseen. Hän tuo urheilullisuutensa kautta pelimerkkejä käytettäväksi myös muilla osa-alueilla.”