Kohti Tinamaljaa: Puolivälierät – Lohjalla nähdään viime kaudelta tuttu ottelupari

Jenkkifutiksen 3. divisioonassa pelataan tulevana lauantaina pudotuspelien ensimmäinen kierros eli puolivälierät. Pudotuspeleihin selvinneistä joukkueista suoraan välieriin saakka selvisivät runkosarjan voittanut Oulu Northern Lights ja kakkoseksi päätöskierroksen voitolla selvinnyt Kotka Eagles. Kokonaisuudessaan 3. divisioonan mestaruudesta taistelee edelleen kuusi joukkuetta, joista realistiset mahdollisuudet voidaan sanoa olevan viidellä joukkueella.

Tämä viiden suhteellisen tasaisen joukkueen tilanne kertoo juuri sen kaikkein oleellisimman asian tämän kauden 3. divisioonasta – sarja on ollut juuri niin tasainen kuin moni arvioi jo ennen kauden alkua. Se onkin tehnyt tämänvuotisesta 3. divisioonasta yhden kesän mielenkiintoisimmista sarjoista.

Wolverines II – Tarto Titans

13.8. kello 14:00 Brahen kenttä, Helsinki

Isät vs. pojat -puolivälierä.

Wolverines osaa otteluohjelman suunnittelun

Jos jostain, niin otteluohjelman suunnittelusta ja pelaajasiirtojen käytöstä on nostettava tällä kaudella hattua Wolvoille. Seura on nimittäin pystynyt tekemään uskomattoman hyvin kahden joukkueen välisiä siirtoja läpi kauden ja siitä hyvästä joukkue pystyy edelleen harrastamaan jonkinlaista pelaajien siirtelyä edustusjoukkueensa ja ”siniseksi” nimetyn kakkosjoukkueensa välillä. Allekirjoittanut itse ei kyllä osaa sanoa miten tämä on mahdollista siirtoikkunan sulkeuduttua, mutta vahvojen huhujen ja juttujen mukaan se on silti edelleen mahdollista.

Joten allekirjoittanutkaan ei voi kuin ottaa hatun päästään ja nostaa sitä helsinkiläisjoukkueelle, joka on pystynyt hyödyntämään ennennäkemättömän hyvin lajiliiton laatimia sääntöjä. Eikä hattua nostaessa tarvitse edes olla missään nimessä katkera tai muutenkaan pilke silmäkulmassa, koska säännöt ovat sääntöjä ja niden tulkinta on omanlaisensa taitolaji, joka Helsingissä selvästi osataan.

Tarton eväät alkavat olla syöty

Kaikki kunnia virolaisryhmälle, mutta kyllä pudotuspeleihin pääsy on joukkueelle se maksimaalinen suoritus vielä tämän kauden sarjassa. Joukkue yllätti jo pelkällä pudotuspelipaikallaan monet ja siitä syystä joukkueen kautta ei voida pitää mitenkään epäonnistuneena vaan juuri päin vaistoin. Ensimmäisellä kaudella ja vielä jokaisen pelin vieraissa pelanneena Titans on suoriutunut kaudesta loistavin arvosanoin. Toivottavaa olisikin, että tämä viihdyttävää jefua pelannut joukkue jaksaa jälleen ensi kaudella osallistua sarjaan ja saisi samalla muutamia kotipelejä, koska ulkomaanpelimatka voisi olla monelle kotimaiselle 3. divisioonajyrälle ainutlaatuinen kokemus.

Eväiden syödyksi tulemista virolaisten osalta pitää epäillä siksi, että joukkueen takakenttä ei ole yksinkertaisesti vielä niin hyvä, että se voisi pysäyttää Robert Johnsonin tähdittämää Wolverines-hyökkäystä.

Arvio: Wolverines on osoittanut viisaalla peluutuksellaan ja pelaajien kierrättämisellä haluavansa menestyä myös tämän kauden 3. divisioonassa ja siksi joukkueen iskukykyä on turha epäillä ennen viikonlopun ottelua. Wolverines tulee varmasti lähtemään otteluun todella vahvalla ja leveällä rosterilla mikä taas helpottaa heidän tekemistään. Titans kun tuskin tulee samaan tähänkään otteluun yli 20 miehen kokoonpanoa ja siitä syystä väsy voi yllättää jossain vaiheessa ottelua.

Lähtökohtaisesti siis kaikki asiat puoltavat Wolverines II voittoa ja todennäköistä onkin, että Wolvot ottavat ottelusta voiton noin 25–30 pisteen marginaalilla. Veikkaamme ottelun päättyvän 42–14.

Lions – Nordmen

13.8. kello 18:00 Harjun urheilukeskus, Lohja

THE Puolivälierä 2.0.

Lohjalaiset varmasti muistavat viime kauden puolivälierän

Lohjalla on varmasti keskitytty tällä viikolla oman tekemisen parantamiseen, mutta se ei poista sitä tosiseikkaan, että osalla pelaajista keskittyminen on varmasti hieman karkaillut vuoden takaiseen puolivälierään ja tappioon Nordmenia vastaan. Karkailulla sinänsä ei ole mitään väliä, jos harjoituksissa sovitut asiat ovat jääneet pelaajien mieleen, mutta jos ne sovitut asiat eivät ole jääneet mieleen huonon keskittymisen takia, voi kyseisellä karkailulla olla kohtalokkaita seurauksia. Onhan jenkkifutis laji, jossa jo yhden väärän askeleen ottamisella voi pilata kymmenen muun pelaajan suorituksen kentällä. Eli siinä mielessä Lionsin on pitänyt pystyä keskittymään omaan tekemiseen ilman ylimäärisiä miettimisiä, vaikka joukkueen onkin pitänyt ammentaa viime syksyisestä tappiosta tahtoa voittamiseen.

Eihän mikään muu asia voi motivoida pelaajaa paremmin kuin se, että hän pääsee korjaamaan virheensä revanssissa!

Nordmen pitää karsia isot virheet pelaamisestaan

Nordmen voisi levätä tänä viikonloppuna ansaitusti suora välieräpaikka taskussaan, jos se olisi pystynyt pelaamaan viikko sitten Kotkassa hieman kurinalaisemmin ja fiksummin. Nyt kuitenkaan asia ei ole niin ja Nordmen joutuu aloittamaan tämän syksyn mestaruusjahtinsa pudotuspelien ensimmäiseltä kierroksesta ja vieläpä pitkän reissaamisen kanssa.

Nordmen ei kuitenkaan joudu lähtemään Lionsiakaan vastaan mitenkään altavastaajana, koska joukkueen keskimääräinen tekeminen on erittäin hyvää ja ilman yksittäisiä hölmöilyjä joukkue pystyy taistelemaan jopa mestaruudesta. Lauantain suurin kysymys onkin se, pystyykö Nordmen välttämään hölmöilyt vai kaatuuko joukkue jälleen yksilöidensä tekemiin virheisiin?

Arvio: Oikein tarkkaan mietittäessä otteluun löytyy hienoinen ennakkosuosikki ja se on Lohja Lions. Ennakkosuosikiksi Lionsin nostaa joukkueen tasaisuus ja se, että joukkue ei tule varmasti kaatumaan valmennukseensa tai yksilöiden virheisiin, koska niin ei ole käynyt aieminkaan. Lionsia voidaankin pitää ehkä tasapaksuna porukkana, mutta samalla myös vahvana, koska heikkoja lenkkejä joukkueesta ei löydy. Nordmen taas on osittain hyvien yksilöiden varassa ja joukkueesta löytyy sen vuoksi Lionsia selvemmin pieniä heikkouksia, joihin vastustajat voivat iskeä.

Erot, joihin ottelu tulee lopulta ratkeamaan, ovat todella pieniä, mutta tällä kertaa nämä pienet erot tulevat olemaan Lionsin puolella. Ottelu päättyy kotijoukkueen 27–21-voittoon ja samalla Lions saa haluamansa revanssin Nordmenista.