NFL Power Rankings: Viikko 6

NFL:ssä joukkueiden voimasuhteiden vertailu on toisinaan haastavaa, kun otteluohjelmat poikkeavat toisistaan suuresti. Onkin siis hyvä hetki näin viiden kierroksen jälkeen asettaa joukkueet perspektiiviin ja katsoa, mitkä 32 seurasta ovat vahvimpia. Yllätyksellinen alkukausi on tuonut paljon mielenkiintoisia tuloksia ja etenkin Denver Broncos on yllättänyt voitoillaan. Tasaisesta massasta nousee selkeästi kolmen kärki yli muiden, mutta niiden jälkeen kauneus on katsojan silmästä kiinni. Tulevia otteluita odotellessa kaikki kommentit ja eriävät näkemykset ovat tervetulleita.

10. New York Giants (3–2)

Niukasti TOP 10 -listalle mahtuva Giants on kolmen ottelun voittoputkessa. Viime kaudella tässä samassa tilanteessa alkoi seitsemän ottelun pituinen tappioputki. Edellisessä ottelussa 49ersia vastaan joukkue esitti upeaa venymistä nousemalla viimeisellä mahdollisella hetkellä aina omasta päädystä maaliin asti, ja muutaman vuoden odottelun jälkeen usko joukkueen pelinrakentajaan, Eli Manningiin, on taas palautumassa. Tasaisen heikon NFC Eastin kärkipaikkaa pitävä New York joutuu koetukselle tiistaina aamuyöstä Eaglesia vastaan.

9. New York Jets (3–1)

Huiliviikolta tositoimiin palaava Jets on vielä säästellyt hyökkäystehojaan, joita toivottavasti tullaan vielä näkemään loppukauden aikana. Loistavasti pelannut puolustus saa vihdoin ulomman linjamiehensä, Sheldon Richardsonin, alkukauden sairaslomalta takaisin kentälle. Puolustuksen vielä parantaessa entisestään otteitaan, juoksuhyökkäys hoitaa jatkossakin voittoja pienimaalisista otteluista kotiin.

8. Seattle Seahawks (2–3)

Ilman Marshawn Lynchia pelannut joukkue koki karvaan jatkoaikatappion viime viikolla Bengalsille tukevasta johtoasemastaan huolimatta. Seahawksilla on kaikki tarvittavat palapelin palat laatikossaan, mutta niiden oikeille paikoille asettamisessa tuntuu olevan haasteita. Puolustus on Kam Chancellorin liittymisen jälkeen alkanut näyttämään totutun vaaralliselta, mutta hyökkäyslinjan ongelmat heijastuvat vielä koko hyökkäyspelaamiseen. Toivoa ei ole heitetty ja joukkue ansaitsee vielä paikkansa kärkikymmenikössä.

7. Carolina Panthers (4–0)

Panthersin alkukauden ohjelma on ollut liigan helpoin ja siksi se on pärjännyt hyvin, vaikka heittohyökkäys yskähteleekin. Seuraavaksi vastaan asettuu Seahawks kotonaan ja sen jälkeen liuta kärkikastin joukkueita, joten varsinainen kuntotesti tehdään neljän seuraavan viikon aikana. Toivottavasti tukimies Luke Kuechly saadaan jo sunnuntaiksi pelikuntoon neljän viikon huilin jälkeen.

6. Atlanta Falcons (5–0)

Falconsin hyökkäys kulkee ja puolustus menettelee. Tähän asti sillä kaavalla on tullut pelkkiä voittoja ja niin tullee käymään myös Saintsia vastaan. Kun vastaan asettuu joku alla olevista joukkueista, tarvitaan heittopuolustukselta ihmeitä.

5. Arizona Cardinals (4–1)

190 pistettä viiden ottelun jälkeen on reilusti enemmän kuin millään muulla joukkueella ja sillä sijoittuu myös TOP 10:n kaikkien aikojen listalla viiden ensimmäisen ottelun osalta. Joukkueen hyökkäys, kuten myös puolustus, on täynnä onnistujia, joista kirkkaimpana loistaa keskushyökkääjä Chris Johnson.

4. Denver Broncos (5–0)

Puolustuksensa avulla voitot joka ottelusta napannut Broncos on uudenlaisessa tilanteessa, kun se ei voi enää luottaa hyökkäykseensä. Kauden alla oletettiin joukkueen panostavan aiempaa enemmän juoksupeleihin, mutta jos näin haluttaisiin tehdä, pitäisi pallo antaa keskushyökkääjien käteen useammin. Myöskään Peyton Manning ei ole omalla tasollaan, joten vaikeuksia on varmasti luvassa huippupuolustuksesta huolimatta.

3. Cincinnati Bengals (5–0)

Huikea nousu viime kierroksella Seahawksia vastaan. Vaikka juoksupuolustus vuosi pahasti, ei voi kuin nostaa hattua Andy Daltonille ja hänen hyökkäykselleen. Tiukoista otteluista joka kerta voittajana selvinneenä on joukkue loistavissa asemissa myös vaativassa AFC North -divisioonassaan.

2. Green Bay Packers (5–0)

Packers-puolustus on ylittänyt kaikki siihen kohdistuneet odotukset ja on antanut hyökkäykselle aikaa hioa peliään. Hyökkäyslinjan yllättävät heikkoudet ovat jäädyttäneet joukkueen juoksupelin lähes kokonaan, mutta Aaron Rodgers on pitänyt huolen pistetehtailusta yhdessä James Jonesin kanssa. Kun juoksuhyökkäys saadaan kuntoon, voidaan alkaa laskea jo päiviä Super Bowliin.

1. New England Patriots (4–0)

Voiko tällä hyökkäysteholla hävitä? Voi, mutta silloinkin syyttävä sormi tulee osoittamaan puolustuksen suuntaan. Steelersiä lukuunottamatta yhdelläkään vastustajalla ei ole ollut toistaiseksi mitään eväitä voittoon asti. Tällä hetkellä liigan ykkösjoukkue.

Kansikuva: Getty images